ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

5 ασκήσεις στο νερό για σύσφιξη και κάψιμο λίπους

123

Επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές σημαίνει επιστροφή στην καθημερινότητά μας και στις συνήθειές μας. Κι ενώ τις προηγούμενες ημέρες συνήθιζες να τρως ασταμάτητα ό,τι έβρισκες στον πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου που διέμενες, να που σήμερα σηκώθηκες από το κρεβατάκι σου και κατανάλωσες βιαστικά το μπολ με το γάλα και τη βρώμη. Σκληρή η ζωή, το ξέρουμε πολύ καλά αυτό όλες.

Κι ενώ τη διατροφή σου, πάει κι έρχεται, την βελτιώνεις σταδιακά, το γυμναστήριο συνεχίζει να αποτελεί βραχνά. Αν σου φαντάζει αδύνατο να κλειστείς στους τοίχους του συνοικιακού γυμναστηρίου σου αλλά από την άλλη θέλεις να ξαναβρεις τη φόρμα σου, η λύση είναι μία: κολυμβητήριο.

Έμπνευση για το σημερινό θέμα αποτέλεσε η Δέσποινα, εδώ στο γραφείο, η οποία σήμερα Τρίτη 28 Αυγούστου δήλωσε πως το απόγευμα ξεκινά κολυμβητήριο (περιμένω φωτογραφία με σκουφάκι-αποδεικτικό στοιχείο). Κι επειδή όπως τόνισε δε θέλει να πηγαίνει μόνο πάνω-κάτω στην πισίνα, εδώ είμαστε εμείς να της δώσουμε λύσεις. Όπου λύσεις, βλέπε ασκήσεις στο νερό.

Αν, λοιπόν, κι εσύ αποφάσισες να μπεις στην πισίνα για να γυμναστείς και όχι για να αράξεις με το αγαπημένο σου unicorn φουσκωτό στρώμα, τότε ρίξε μια ματιά στις παρακάτω ασκήσεις και λάβε δράση. Να έχεις πάντοτε κατά νου το εξής: στο νερό θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα, μιας και εκεί η αντίσταση είναι 12 φορές μεγαλύτερη από ό,τι στον αέρα.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

#1

Στάσου στα ρηχά της πισίνας. Άνοιξε τα πόδια σου στο ύψος των γοφών και με τα χέρια σου να ακουμπούν στην επιφάνεια του νερού, δώσε ώθηση ώστε να μπορέσεις να πηδήξεις όσο πιο ψηλά μπορείς. Κατά τη διάρκεια της άσκησης φρόντισε να έχεις καλά σφιγμένη την κοιλιά σου. Χέρια, πόδια θα πρέπει να κλείνουν ταυτόχρονα όσο κάνεις τα πηδηματάκια. Κάνε 3 σετ των 20 επαναλήψεων. Αν το να φέρνεις και τα δύο σου πόδια ψηλά σου φαίνεται δύσκολο, τότε δοκίμασε ένα-ένα.

#2

Ήρθε η ώρα της στατικής κλωτσιάς. Κρατήσου από την άκρη της πισίνας, έχοντας τις παλάμες σου ελαφρώς ανοιχτές και τους αγκώνες σου λυγισμένους. Αφού τεντώσεις ελάχιστα τα χέρια σου προς τα πίσω και αφού ενώσεις πολύ καλά τα πέλματά σου, κλώτσησε δυνατά προς τα πίσω, φροντίζοντας τα πόδια σου να είναι καλά τεντωμένα. Όλη η κίνηση θα πρέπει να γίνεται από τους γοφούς σου. Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων. 

#3

Και πάμε να συνεχίσουμε με τα ψαλιδάκια που θα γυμνάσουν κοιλιά και πόδια. Ακούμπησε την πλάτη σου στον τοίχο της πισίνας και κρατήσου από την άκρη για ισορροπία. Σήκωσε τα πόδια σου τεντωμένα ψηλά, έτσι ώστε να είναι παράλληλα με τον πάτο της πισίνας. Από αυτή τη θέση άνοιξε και πάλι τα πόδια σου, αυτή τη φορά πλαγίως όσο περισσότερο μπορείς. Σφίγγοντας το εσωτερικό των μηρών σου, ένωσε τα πόδια σου, σταυρώνοντας το αριστερό πάνω από το δεξί. Εξέπνευσε και άνοιξε ξανά τα πόδια σου σφίγγοντας το εξωτερικό των μηρών. Επανάλαβε, σταυρώνοντας αυτή τη φορά το δεξί πόδι πάνω από το αριστερό. Κάνε 3 σετ των 20 επαναλήψεων.

#4

Ποιος είπε ότι στο νερό μπορείς να γυμνάσεις άψογα μόνο τα πόδια σου; Με τις βυθίσεις θα γυμνάσεις άψογα ώμους, τρικέφαλους, στήθος και πλάτη. Ακούμπησε τις παλάμες σου στην άκρη της πισίνας και αφού εισπνεύσεις κάνε μία μικρή αναπήδηση και σήκωσε το σώμα σου όσο πιο ψηλά μπορείς. Κράτα τους αγκώνες κοντά στο σώμα σου και προσπάθησε να βυθιστείς μέχρι αυτοί να σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών. Στόχος σου είναι να μην ακουμπήσεις τα πόδια σου στον πάτο της πισίνας, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης της άσκησης. Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

#5

Ήρθε η ώρα να πας στα βαθιά, εκεί όπου δεν πατώνεις. Άνοιξε τα χέρια σου στα πλάγια και τέντωσε τα πόδια σου ευθεία κάτω. Από αυτή τη θέση σφίξε πολύ καλά την κοιλιά σου και αφού ενώσεις καλά τα πόδια σου, τίναξέ τα προς τα πίσω λυγίζοντας κατά την εκτέλεση της άσκησης ελαφρώς τα γόνατά σου. Με μία γρήγορη κίνηση φέρε τα μπροστά έχοντάς τα πάντα καλά τεντωμένα.  Τα χέρια σου θα πρέπει να κινούνται στην αντίθεση κατεύθυνση από τα πόδια. Ουσιαστικά το σώμα σου θα πρέπει να τινάζεται σαν μαστίγιο κατά την εκτέλεση της άσκησης, η οποία θα πρέπει να μη διακόπτεται. Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.