ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 βιταμίνες και στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να χάσεις εύκολα βάρος. Ποια δίαιτα;

Unsplash

Αν φτάνεις στα άκρα προκειμένου να χάσεις βάρος με δίαιτα, σήμερα θα αναθεωρήσεις τη στρατηγική σου.

Ο μεταβολισμός σου, στον οποίο οφείλεις το πόσο εύκολα καις λίπος, μπορεί να επιταχύνει, αν του δίνεις τις σωστές τροφές και βιταμίνες. Η λέξη κλειδί είναι η ισορροπία έτσι ώστε να έχεις έναν οργανισμό που λειτουργεί ρολόι. Και πώς θα το πετύχεις αυτό; Καταναλώνοντας τις σωστές τροφές και λαμβάνοντας τις σωστές βιταμίνες, όχι απαραίτητα μέσα από συμπληρώματα. Χάνεις κιλά και είσαι υγιής, και όλα αυτά χωρίς να κάνεις δίαιτα.

Βιταμίνες Β

Η βασική λειτουργία τους είναι ότι βοηθούν τον μεταβολισμό. Οι βιταμίνες Β βοηθούν το σώμα να μεταβολίσει τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες και το λίπος και να χρησιμοποιήσει την ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στις τροφές. Και αν αναρωτιέσαι ποιες τροφές πρέπει να υπάρχουν στην καθημερινότητά σου, η απάντηση είναι: όσπρια, αυγά, γάλα, πατάτες, μπανάνες και κοτόπουλο.

Βιταμίνη D

Ευχαριστούμε τον ήλιο που μάς τη δίνει απλόχερα, αλλά με τόση καραντίνα και δουλειά από το σπίτι, την έχεις στερηθεί σίγουρα. Όσο περισσότερη παίρνεις, τόσο περισσότερο λίπος καις, σύμφωνα με έρευνα. Εκτός από την έκθεση στον ήλιο (πάντα με αντηλιακό), φρόντισε να τρως τόνο, σαρδέλες, σολομό, κρόκους, ενισχυμένα δημητριακά και γάλα.

Σίδηρος

Αυτό που κάνει ο σίδηρος είναι να δημιουργεί την ενέργεια από τα θρεπτικά συστατικά. Μεταφέρει παντού το οξυγόνο και φυσικά, καίει το λίπος. Αν νιώθεις κούραση, αδυναμία και τα επίπεδα ενέργειάς σου είναι στον πάτο, σημαίνει ότι χρειάζεσαι σίδηρο. Υπάρχουν συμπληρώματα, αλλά μπορείς να τρως περισσότερο σπανάκι, φακές, κόκκινο κρέας, όστρακα και φασόλια. Συνδύασε τον σίδηρο με βιταμίνη C, έτσι ώστε να απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό.

Εκχύλισμα από πράσινο τσάι (και καμία δίαιτα)

Αν και δεν θεωρείται βιταμίνη, το πράσινο τσάι σου δίνει ενέργεια και καίει το λίπος σου. Επίσης, σου δίνει μία υγιή δόση καφεΐνης. Ωστόσο, πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αγορά συμπληρωμάτων, συμβουλευόμαστε πάντα τον γιατρό μας, ο οποίος γνωρίζει το ιστορικό υγείας και θα μάς καθοδηγήσει ανάλογα.