ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 βήματα για να ξεπεράσεις τις δυσκολίες της ζωής σου

Pexels

Η ζωή, όπως και η καθημερινότητα, δεν είναι μια ευθεία γραμμή, αλλά έχει σκαμπανεβάσματα τα οποία συχνά μας προκαλούν προκλήσεις, που μας φαίνονται δύσκολες να αντιμετωπίσουμε.

Πώς θα ξεφύγεις από αυτή την κατάσταση και θα αρχίσεις να επικεντρώνεσαι ξανά στα θετικά της ζωής; Tα παρακάτω 4 σημαντικά βήματα, θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τις δυσκολίες της ζωής σου.

4 βήματα για να ξεπεράσεις τις δυσκολίες της ζωής σου Pexels

Θεωρείς πως αντιμετωπίζεις πολλές προκλήσεις παράλληλα;

Το πρώτο που θέλω να σου πω για να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, είναι πως το σύμπαν ή ο Θεός ή όπου αλλού πιστεύεις, ποτέ δεν θα σου έστελνε κάτι στο οποίο δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις. Όσο δύσβατος κι αν σου φαίνεται ο δρόμος στον οποίο είσαι αυτή τη στιγμή, είμαι σίγουρη πως μπορείς να βγεις από αυτόν, με ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Τι μπορείς να μάθεις από τις δυσκολίες της ζωής;

Η αρχαία παροιμία λέει «ουδέν κακόν αμιγές καλού» και αυτό σημαίνει πως σε κάθε κατάσταση, υπάρχει η θετική πλευρά. Τι είναι αυτό που πρέπει να μάθεις, τι είναι αυτό που μπορείς να αποκομίσεις για να ξεφύγεις από την πρόκληση; Μήπως χρειάζεται να ενδυναμώσεις κάποιο χαρακτηριστικό του εαυτού σου που θα φέρει δύναμη στη ζωή σου;

Να έχεις τα μάτια σου στραμμένα στο στόχο

Συχνά όταν βρισκόμαστε μέσα σε μια στρεσογόνο και δύσκολη περίοδο συνηθίζουμε να στεκόμαστε σε αυτό και ξεχνάμε τον στόχο μας, το όραμά μας. Το σημαντικό είναι να ξέρεις που θέλεις να είσαι όταν ξεπεράσεις και νικήσεις τις προκλήσεις. Ποιος είναι ο στόχος σου; Ποιο είναι το όραμά σου; Ποιο θέλεις να είναι το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης. Γράψ’ το αναλυτικά και φρόντισε να το διαβάζεις καθημερινά, ώστε να μην ξεχνάς το σημείο που θέλεις να φτάσεις.

Εμπιστεύσου έναν Life Coach για τις δυσκολίες της ζωής

Τις δύσκολες καταστάσεις δεν χρειάζεται να τις περνάμε μόνοι μας. Οι φίλοι μας, η οικογένειά μας είναι εκεί για εμάς, αλλά είναι σημαντικό να απευθυνθούμε σε έναν Life Coach, ο οποίος θα μας βοηθήσει ολιστικά να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και έτσι να ξεπεράσουμε πιο εύκολα τις δυσκολίες που μας συμβαίνουν. Ο Life Coach είναι εκεί για να σε ακούσει, να νιώσει τα συναισθήματά σου και να σε βοηθήσει να φτάσεις εκεί που εσύ θέλεις και ονειρεύεσαι. Δεν θα σου δώσει στάνταρ λύσεις που απευθύνονται γενικά σε όλους, αλλά θα είναι εκεί για να αναπτύξετε μαζί το δικό σου όραμα και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, ώστε να βγεις αλώβητη από όλες τις περιπέτειες και πολύ πιο δυνατή.

Γι’ αυτό έχεις ένα μοναδικό δώρο από την Τζιλ: Κάνε μια συνεδρία life coaching με έναν διαπιστευμένο life coach και δες τη ζωή σου να αλλάζει. Κλείσε τη συνεδρία σου εδώ.

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com