ΣΧΕΣΕΙΣ

4 tips για να περιορίσεις το άγχος στο πρώτο ραντεβού

Unsplash

Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν είσαι 20, 30, 40 ή 50. Το πρώτο ραντεβού μπορεί να γίνει εφιαλτικό σε κάθε δεκαετία. Και δεν μιλάμε για τις περιπτώσεις όπου η γνωριμία αποδεικνύεται σκέτο βατερλό. Λέμε για το άγχος που νιώθεις πριν και τις προσδοκίες που αποκτάς. Έστω κι άθελά σου.

«Όταν ανησυχείς για το τι μπορεί να πάει λάθος ή έχεις υψηλές προσδοκίες, δεν αφήνεις τον εαυτό σου να περάσει καλά και να το ευχαριστηθεί», σε συμβουλεύει η ειδικός σχέσεων, Maria Sullivan. Αν και είναι απολύτως λογικό να νιώθεις λίγο άγχος, εφόσον δεν ξέρεις τι να περιμένεις από το πρώτο ραντεβού, η ειδικός σου δίνει 4 tips για να σταματήσεις να παίρνεις το πρώτο ραντεβού τόσο πολύ στα σοβαρά.

Εκτόνωσε την ενέργειά σου (πριν το πρώτο ραντεβού)

Αντί να αφήνεις την ενέργειά σου να συσσωρεύεται, εκτόνωσέ την. Η σωματική δραστηριότητα, για παράδειγμα, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Η γυμναστική, ο χορός και η Vinyasa yoga σε χαλαρώνουν και απελευθερώνουν ενδορφίνες. Αυτό σου δίνει την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι. Βάλε μουσική στο τέρμα και δώστα όλα. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Ασχολήσου με άλλα πράγματα

Αν ασχοληθείς όλη τη μέρα με το τι θα βάλεις, πώς θα βαφτείς ή τι θα πεις, θα αποτρελαθείς όταν φτάσει η στιγμή του ραντεβού. Επίσης, θα σκεφτείς τι μπορεί να πάει λάθος. Πριν σαμποτάρεις το ραντεβού σου, κάνε οτιδήποτε άλλο. Δες μία κωμική σειρά. Βγες για βόλτα ή shopping. Δες αγαπημένους φίλους, αλλά προς Θεού, μην αναλύσετε το επερχόμενο ραντεβού.

Σε βλέπω σαν φίλο

Θα σου εξηγήσω ακριβώς τι εννοώ με αυτό. Όταν προσεγγίζεις ένα ερωτικό ραντεβού με φιλική διάθεση, δεν υποκρίνεσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι και μιλάς χαλαρά για τον εαυτό σου. Μην του πεις ότι τον βλέπεις σαν φίλο, διότι το ραντεβού θα πάρει άλλη τροπή. Μπορείς όμως να επικοινωνήσεις μαζί του όπως θα έκανες με έναν φίλο και να κρίνεις στην πορεία.

Breathe in, breathe out (πρώτο ραντεβού, σου’ρχομαι)

Μην υποτιμάς τη δύναμη της αναπνοής. Είναι θεμελιώδες στοιχείο του διαλογισμού και σε κάνει να συγκεντρώνεσαι στο εδώ και τώρα, αντί να υποκύπτεις στις αγχώδεις σκέψεις. «Όταν αμφιβάλλεις, πάρε βαθιές αναπνοές. Εισπνοή (χαρούμενες σκέψεις), εκπνοή (ένταση και ανησυχία).