ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 tips για να βελτιώσεις τη διάθεσή σου στις μέρες του κορονοϊού, σύμφωνα με την ειδικό

Unsplash

Η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίζουμε όλοι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει εξαιτίας του κορονοϊού και επικρατεί ένας διάχυτος φόβος για το επόμενο διάστημα.

Τι μπορείς να κάνεις όμως για να βελτιώσεις τη διάθεση σου και να αντεπεξέλθεις στις μέρες του κορονοϊού;

Γράφει η Πόπη Δημητροπούλου*, Creative Business Coach, CPC

Εργασία (και χαρά) από το σπίτι

Εάν δουλεύεις από το σπίτι κράτησε το ωράριο σου και δούλεψε με μεγαλύτερη αφοσίωση. Η απομακρυσμένη εργασία (remote working) είναι ένα μοντέλο που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό και σε μεγάλες εταιρίες. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι μπορεί να αυξήσουν την απόδοση τους μέχρι και 40% δουλεύοντας από το σπίτι. Συνεπώς είναι μια καλή ευκαιρία να ολοκληρώσεις εκκρεμότητες και να δουλέψεις πιο αποδοτικά από την άνεση του σπιτιού σου.

Κάντε meeting με τους συναδέλφους μέσω βιντεοκλήσης και διασκεδάστε την κατάσταση. Το χιούμορ είναι απαραίτητο σε αυτές τις καταστάσεις.

Online επικοινωνία

Εάν πάλι, απλά έχεις σταματήσει να εργάζεσαι και είσαι στο σπίτι, κάνε όλα αυτά που ήθελες να κάνεις αν είχες περισσότερο χρόνο. Αξιοποίησε τον χρόνο σου δημιουργικά εντός του σπιτιού. Αφιέρωσε χρόνο στους αγαπημένους σου, μίλησε στο τηλέφωνο παραπάνω με τους φίλους σου ή οργάνωσε διαδικτυακή συνάντηση μαζί τους. Αξιοποίησε τον χρόνο σου διαβάζοντας ή συμμετέχοντας σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα σου προσφέρει παραπάνω δεξιότητες.

Άλλαξε την οπτική σου και δες τον άπλετο χρόνο που έχεις στη διάθεση σου ως ευκαιρία για επιμόρφωση και αναθεώρηση.

Χρησιμοποίησε ευχάριστα το Internet

Απόφυγε την άσκοπη χρήση των social media γιατί επιδεινώνουν το αίσθημα του τρόμου, αναφορικά με το θέμα του κορονοϊού. Αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο ως διέξοδο και απασχόληση με ποιοτικό τρόπο.

Αξιολόγησε τη ζωή σου

Κάθε κρίση, όπως αυτή του κορονοϊού, που βιώνουμε μας δίνει την «ευκαιρία» να επαναπροσδιορίσουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό και τι όχι. Τι πρέπει να αλλάξουμε και πώς να αξιολογούμε αυτά που έχουμε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Μας ωθεί στο να επανεξετάσουμε τις προσωπικές μας αξίες και τεστάρει τις αντοχές μας και, με έναν ανορθόδοξο ομολογουμένως τρόπο, αποκτούμε περισσότερη αυτογνωσία.

Σε προτρέπω λοιπόν να αναρωτηθείς, εσύ τι καινούριο ανακάλυψες για τον εαυτό σου αυτές τις μέρες;

*Ευχαριστούμε την Πόπη Δημητροπούλου, Creative Business Coach, CPC

Κλείσε μια Δωρεάν Συνεδρία Coaching. Επικοινωνία: www.kalifos.com, τηλ: 6977 075124.