ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι για να γυμνάζεσαι πριν το σεξ

Unsplash

Μερικοί από εσάς (κι εμάς) βαρυγκομάτε και μόνο στην ιδέα. Και γυμναστική και σεξ; Πόση δαπάνη σωματικής άσκησης μπορεί να αντέξει ένας οργανισμός; Ειδικά όταν έχεις περάσει μία δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Αν όμως γυμνάζεσαι, ξέρεις ήδη την αίσθηση. Οι ενδορφίνες που εκκρίνονται μετά τη σωματική άσκηση, σε βάζουν σε μία κατάσταση ευφορίας που έχει διάρκεια. Μήπως έχεις παρατηρήσει αυξημένη ερωτική διάθεση και επιστρέφεις στο σπίτι με άγριες διαθέσεις; Οι ειδικοί καταλήγουν στο ότι η άσκηση σε επηρεάζει περισσότερο ψυχολογικά. Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις το σώμα σου, αποκτάς αυτοπεποίθηση και πολύ περισσότερη ενέργεια. Εννοείται όμως ότι υπάρχουν και νευρολογικά αίτια που απογειώνουν την ερωτική διάθεση (και στην πράξη). Και σου δίνουν μερικούς καλούς λόγους για να ξανασκεφτείς τη γυμναστική. Και να κάνεις σεξ αμέσως μετά.

Αυτοπεποίθηση στα ύψη

Ακόμα και αν δεν επιστρέφεις από το γυμναστήριο με νέο σετ κοιλιακών, η άσκηση κάνει θαύματα στην ψυχολογία σου. «Σε κάνει να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου αλλά και με το πώς βλέπεις το σώμα σου. Κυκλοφορείς πιο εύκολα γυμνή και αφήνεσαι περισσότερο στο σεξ. Είναι ένας λόγος για να έχεις libido στο Θεό και να καταλήγεις να κάνεις καλύτερο σεξ», εξηγεί η σεξολόγος Tanya M.Bass.

Λιγότερο άγχος στο σεξ

Αυτό, από μόνο του, αρκεί για να κάνεις διάδρομο πριν το σεξ. Και ποιός δε θέλει να επιδίδεται σε ερωτικές περιπτύξεις χωρίς να έχει στο μυαλό του τα προβλήματα της δουλειάς; Δεν είναι μόνο ψυχολογικό το θέμα. «Όταν στρεσάρεσαι, δεν μπορείς να μπεις σε σωματικό χαλαρό mood, και το αίμα δεν κυκλοφορεί επαρκώς σε σημαντικές ερωτογενείς ζώνες», σου λέει η ειδικός του σεξ, Carlyle Jensen.

Καλύτερη ροή αίματος, άρα καλύτεροι οργασμοί

Που με φέρνει στον επόμενο λόγο, για τον οποίο είναι καλό να γυμνάζεσαι. Δοκίμασέ το και θα καταλάβεις. Αν εντοπίσεις ότι οι οργασμοί σου είναι πιο δυνατοί και διαρκούν περισσότερο αφότου έχεις γυμναστεί, υπάρχει εξήγηση. «Η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται. Το ίδιο και η ένταση των οργασμών. Και υπάρχουν γυναίκες που φτάνουν σε οργασμό μόνο μετά τη σωματική άσκηση. Άρα, τη λες και θαυματουργή».