ΣΧΕΣΕΙΣ

8 κινήσεις ματ που φουντώνουν τη σχέση όταν συζείτε

Unsplash

Εντάξει, ξέρεις πολύ καλά ότι όταν έχετε φτάσει στο σημείο να συζείτε, δεν είναι και πολύ δύσκολο να πέσεις μέσα στη ρουτίνα και να ξεχάσεις να βγεις από εκεί. Λίγο η δουλειά, λίγο το άγχος, λίγο οι δουλειές του σπιτιού, δεν θέλει και πολύ να καταλήξεις να είστε περισσότερο συγκάτοικοι και λιγότερο ζευγάρι.

Κάπου εκεί σκέφτεσαι ότι δεν υπάρχει επιστροφή από τη ρουτίνα όταν συζείς και πως μόνο οι grande κινήσεις θα ξαναφέρουν το πάθος στη σχέση σου. Η αλήθεια όμως είναι ότι η μαγεία βρίσκεται στην καθημερινότητα. Στις μικρές κινήσεις αγάπης και νοιαξίματος, στις ερωτικές λεπτομέρειες που αγνοείς αλλά και στο μοίρασμα των σκέψεων. Σκέψου απλά και μην το κάνεις πολύπλοκο.

Φιλί των 6 δευτερολέπτων

Ξέχνα για λίγο το πεταχτό, βιαστικό φιλάκι. Σύμφωνα με τις έρευνες των ειδικών, ένα φιλί 6 δευτερολέπτων αλλάζει τον τρόπο που αλληλεπιδρά το ζευγάρι. Δεν είναι πολύ σύντομο, όπως το πεταχτό, αλλά ούτε και τόσο μεγάλο ώστε να οδηγήσει σε σεξ. Σε φέρνει πιο κοντά κάθε μέρα της εβδομάδας.

Στείλε ένα μήνυμα

Όχι, δεν αναφέρομαι απαραίτητα στο sexting. Αν και δεν είναι ούτε αυτό κακό. Αλλά ένα μήνυμα που του λες πόσο τον σκέφτεσαι ή του μιλάς για μία γλυκιά ανάμνηση, δείχνει ότι τον υπολογίζεις. Ακόμα και να του ευχηθείς καλή τύχη πριν από ένα meeting, την κάνει τη δουλειά του.

Πάμε μια βόλτα;

Αν έχετε σκύλο, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Μπορεί να είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε το πρωί ή αυτό που σας φέρνει πιο κοντά μετά τη δουλειά. Είναι η στιγμή που μπορείς να μιλήσεις για την ημέρα σου ενώ αποβάλλεις το περιττό άγχος.

Μίλα για τις χειρότερες στιγμές

Ο σύντροφος δεν είναι εκεί μόνο για να ακούει τις επιτυχίες και τα κουτσομπολιά της δουλειάς. Είναι εκεί για να σε στηρίζει όταν έχεις «τη χειρότερη μέρα της ζωής σου» ή όταν απλά θέλεις να κλάψεις και να εκτονωθείς. Αυτό δημιουργεί μεταξύ σας μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και σύνδεση.

Ποτό μεσοβδόμαδα

Ναι, ναι, μην περιμένεις να έρθει η Παρασκευή για να πάρεις μία ανάσα και να χαλαρώσεις. Κανονίστε να βγείτε για ποτό μία Τρίτη ή Τετάρτη και περάστε λίγο χρόνο μαζί. Απλώς μην το παρακάνετε με το αλκοόλ, γιατί υπάρχει και το hangover.

Ο κανόνας 5-1 όταν συζείτε

Είναι πάρα πολύ απλό. Φρόντισε να κάνεις περισσότερα κομπλιμέντα και να λες ενθαρρυντικές λέξεις από προσβολές ή ειρωνικά σχόλια. Ιδανικά, σε αναλογία 5-1. Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι είναι οκ να μαλώνεις και να λες τι σε ενοχλεί, αλλά να θυμάσαι ότι η θετική στάση και οι ενθαρρυντικές κουβέντες κρατούν μαζί ένα ζευγάρι.

Φτιάξε μουσική λίστα

Θυμάσαι τότε που ήσουν στην εφηβεία και περνούσες ώρες ατελείωτες φτιάχνοντας κασέτες με love songs και τις έκανες δώρο στο αγόρι που σε ενδιέφερε; Ε, κάνε το ίδιο αλλά σε στικάκι. Ή στο ipod. Σε ό,τι έχεις τέλος πάντων. Αν είναι τραγούδια που σημαίνουν κάτι για εσάς ή είναι άκρως ερωτικά, έχεις αλλάξει το mood της εβδομάδας. Προς το καλύτερο. Το υποστηρίζει και η νευρολογία.

Λύστε το βασικό σας πρόβλημα

Όλα τα ζευγάρια έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα που εμφανίζεται ξανά και ξανά στις συζητήσεις. Ώρα να δείξετε το ώριμο πρόσωπό σας και να βάλετε κάτω τα πράγματα. Πώς μπορεί να βρεθεί μία λύση που να λειτουργεί και για τους δύο; Πώς μπορείτε να το αφήσετε στην άκρη οριστικά ώστε να κάνετε focus σε πιο σημαντικά πράγματα που σας ενώνουν; Εφόσον συζείτε, είναι καλό να μάθετε να διαχωρίζετε τι αξίζει και τι όχι.