ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι 3 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τις αλλαγές που θες να κάνεις

Unsplash

Ποια είναι η δική σου σχέση με τα Νew Year’s resolutions και τις αλλαγές στην αρχή του χρόνου; Κάθε χρονική μετάβαση σηματοδοτεί την ευκαιρία για κάτι νέο στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Κι αυτό συμβαίνει επειδή επανακαθορίζεται εσωτερικά το αίσθημα της ελπίδας, κι έτσι κάθε χρόνο δίνεις την υπόσχεση στον εαυτό σου ότι αυτή τη χρονιά όλα θα είναι αλλιώς.

Πώς όμως δημιουργείς ένα νέο πλάνο στόχων που να μπορείς να το ολοκληρώσεις χωρίς να το αυτο-σαμποτάρεις κατά τη διάρκεια του χρόνου; Οι έρευνες λένε ότι το 72% των ανθρώπων δεν ολοκληρώνει τους στόχους που έθεσε στην αρχή του χρόνου. Εσύ πόσο αποφασισμένη είσαι να τηρήσεις τις υποσχέσεις που θα δώσεις στον εαυτό σου για το 2020 και να πετύχεις τις αλλαγές που έθεσες;

Γράφει η Πόπη Δημητροπούλου*, Creative Business Coach, CPC

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Κάνε μια νέα αρχή θέτοντας ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους. Ξεκίνα να σκέφτεσαι μικρά καθημερινά πράγματα που θέλεις να αλλάξεις και που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι μπορείς να ανταποκριθείς. Εξέτασε όλους τους τομείς της ζωής σου. Τι θέλεις να αλλάξεις; Τι νέο να οργανώσεις; Ίσως θέλεις να κάνεις μια νέα επαγγελματική αρχή, μια καινούργια εκπαίδευση ή να βελτιώσεις τις προσωπικές σου σχέσεις. Πραγματικά εξαρτάται μόνο από εσένα και την αποφασιστικότητα σου για να τα πετύχεις. Δες τη ζωή σου συνολικά, με μία ολιστική οπτική. Δικά σου είναι τα New Year’s resolutions, ό,τι θες τα κάνεις.

Μικρά βήματα, μικρές αλλαγές

Κάνε μικρά βήματα γιατί εκεί κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας! Στην αποδόμηση των στόχων σε βήματα και σε ανάλογες δράσεις. Για παράδειγμα, θέλεις να κάνεις μια επαγγελματική αλλαγή μέσα στο νέο έτος. Ίσως να πρέπει να παρακολουθήσεις ένα νέο σεμινάριο για να το προσθέσεις στο βιογραφικό σου ή να αρχίσεις μια ενδελεχή έρευνα στην αγορά εργασίας πάνω στο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει, ή να το επικοινωνήσεις στους κατάλληλους ανθρώπους που μπορεί να σε υποστηρίξουν. Κάθε βήμα, κάθε δράση μικρή ή μεγάλη θα σε φέρει σταθερά πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βάλε στόχο το συναίσθημα

Στόχευσε στο πώς θέλεις κυρίως να αισθάνεσαι τη νέα χρονιά. Συνηθίζουμε να θέτουμε πρακτικούς στόχους, αλλά αν θέλεις να είσαι συνεπής με τον εαυτό σου εστίασε περισσότερο στον εσωτερικό σου κόσμο. Αναρωτήσου πώς θέλεις να αισθάνεσαι αυτή τη χρονιά που έρχεται; Πιο ήρεμη, ευτυχισμένη, ικανοποιημένη, επιτυχημένη, οργανωμένη, υγιής; Μόλις ξεκαθαρίσεις τι είναι πιο σημαντικό για σένα τώρα, τότε θα δεις και ποιοι είναι οι πραγματικά επιτεύξιμοι στόχοι. Να έχεις πίστη σε εσένα και τις δυνατότητες σου όχι μόνο αυτή τη χρονιά, αλλά κάθε μέρα να ξυπνάς και να σε εμπιστεύεσαι!

*Ευχαριστούμε την Πόπη Δημητροπούλου, Creative Business Coach, CPC

Κλείσε μια Δωρεάν Συνεδρία Coaching. Επικοινωνία: www.kalifos.com, τηλ: 6977 075124.