ΣΧΕΣΕΙΣ

3 απλά πράγματα που οι γυναίκες θέλουν περισσότερο στο σεξ

Pexels

Έμφυλα στερεότυπα και μύθοι γύρω από το σεξ, οδηγούν συχνά σε λανθασμένες αντιλήψεις για τη σεξουαλική επιθυμία. Ένας από αυτούς τους μύθους, είναι όπως έχουμε πει, η πεποίθηση ότι οι γυναίκες δεν θέλουν σεξ όσο οι άνδρες.

Reality check: Οι γυναίκες αγαπάνε το σεξ και μάλλον το σκέφτονται όσο και οι άντρες. Κι ενώ ναι, προφανώς οι γυναίκες μπορεί να λατρεύουν ή να μισούν διαφορετικά πράγματα στο σεξ, οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων και σεξουαλικής οικειότητας ωστόσο, επισημαίνουν τις «διαφορές στα σημεία». Επίσης οι προτιμήσεις κάθε γυναίκας μπορεί κάλλιστα να αλλάξουν μέσα στο χρόνο και ανάλογα με τον/την σεξουαλικό της σύντροφο.

Ωστόσο παρακάτω εξετάζουμε 3 απλά πράγματα που σύμφωνα με την ειδικό σε θέματα ερωτικών σχέσεων Allana Pratt, οι γυναίκες θα ήθελαν πολύ περισσότερο στο σεξ.

3 απλά πράγματα που οι γυναίκες θέλουν περισσότερο στο σεξ Pexels

Περισσότερη οπτική επαφή στο σεξ

Η Allana Pratt, επισημαίνει ότι πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι οι σύντροφοί τους, δεν τις κοιτούν αρκετά στα μάτια. Νιώθουν ότι μένουν εκτός της σεξουαλικής εμπειρίας, αν κλείνουν τα μάτια τους όλη την ώρα ή κοιτάζουν μόνο μέρη του σώματός τους. Η οπτική επαφή μπορεί να είναι ένα από τα πιο ερωτικά πράγματα κατά τη διάρκεια του σεξ. Τα μάτια άλλωστε, ποτέ δε λένε ψέματα.

Λιγότερη κριτική

Το σεξ για τις γυναίκες είναι συχνά ένας τρόπος για να απελευθερώσουν το άγχος, να εκτονώσουν την ένταση, ακόμα και συναισθηματικές πληγές. Κάθε λογής απροσδόκητα συναισθήματα μπορεί να αναδυθούν. Και μερικά από αυτά μπορεί να ξαφνιάσουν. Οι γυναίκες δεν θέλουν να κρίνονται, (και) κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Απλώς θέλουν να την κατάλληλη συντροφιά για να περάσουν μέσα από τα όποια συναισθηματικά κύματα. Το σεξ με κάποιον μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει μια βαθιά, συναισθηματική σύνδεση και οι γυναίκες μπορούν να αντιδράσουν σε αυτό τη στιγμή.

Περισσότερα ανοιχτά ενδεχόμενα

Πολλές γυναίκες δεν έχουν ιδέα ότι είναι πολυοργασμικές. Αυτό λοιπόν που πολλές γυναίκες αναφέρουν πως θέλουν περισσότερο στο σεξ, είναι ο χώρος και ο χρόνος ώστε να μπορούν να εξερευνήσουν περισσότερο την ερωτική τους φύση. Σύμφωνα με την Allana Pratt οι περισσότερες γυναίκες λαχταρούν την ενεργή παρουσία των συντρόφων τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής περισσότερο από οτιδήποτε άλλο για να φανερώσουν το σώμα, το μυαλό και την ερωτική τους διάθεση. Με απλά λόγια: Το σεξ δεν έχει να κάνει μόνο με τον οργασμό, αλλά με το παιχνίδι, το φλερτ και την επικοινωνία.

Αυτό μπορεί να είναι ένα σέξι μήνυμα, μια αισθησιακή πινελιά σε ρουτίνες της καθημερινότητας ή ακόμα και ένα βλέμμα λατρείας.