ΣΧΕΣΕΙΣ

11 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να χωρίσεις: Baby bye bye bye

Pexels

Το να αναρωτιέσαι περιστασιακά αν πρέπει να μείνεις σε μια σχέση ή να χωρίσεις, είναι για τους περισσότερους ανθρώπους μια απόλυτα φυσιολογική φάση.

Κάθε ζευγάρι, ανεξάρτητα από το πώς μπορεί να φαίνεται, περνά τα πάνω και τα κάτω του. Και ακόμα κι αν αγαπάς βαθιά τον σύντροφό σου, δεν είναι ασυνήθιστο να αναρωτιέσαι αν η σχέση σας σού ταιριάζει. Η κατανόηση της διαφοράς ανάμεσα στα σκαμπανεβάσματα μιας υγιούς σχέσης και των ενδείξεων ότι έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή για να χωρίσεις, δεν είναι πάντα εύκολη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σαφή σημάδια που πρέπει να παρατηρήσεις. Εάν μερικά από τα παρακάτω σημάδια, σου φαίνονται γνώριμα, ίσως έχει έρθει η ώρα να σκεφτείς σοβαρά, αν αξίζει να παραμείνεις σε μία σχέση που δεν σε κάνει ευτυχισμένη.

Η κατάλληλη στιγμή για να χωρίσεις Pexels

Σημάδια που δείχνουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να χωρίσεις

Χωρίζετε και τα ξαναβρίσκετε συνέχεια

Εκείνο το ζευγάρι που ενώ είναι μαζί από την αρχή του κόσμου, μετρά άπειρους χωρισμούς και επανασυνδέσεις. Θα αναρωτιέσαι γιατί έμειναν μαζί. Αυτό το είδος της συμπεριφοράς γιο-γιο μπορεί σε μικρότερες ηλικίες να μοιάζει διασκεδαστική, αλλά δεν είναι τόσο δελεαστική στην ενήλικη ζωή. Είναι ΟΚ να απομακρύνεστε όταν αντιμετωπίζετε μια σημαντική πρόκληση. Αλλά αν χωρίζετε συνεχώς και τα ξαναβρίσκετε, είναι πιθανό κανένας από τους δύο να μην αναγνωρίζει τους βασικούς λόγους για τους οποίους ο χωρισμός, έρχεται πάντα σαν λύση.

Κάνεις όλες τις θυσίες

Κάθε σχέση θέλει θυσίες. Αυτός μπορεί να είναι ένας υγιής τρόπος για να δείξετε ο ένας στον άλλο την αγάπη και την υποστήριξή σας. Μερικές φορές, αυτό απλά μπορεί να σημαίνει ότι αφήνεις τον σύντροφό σου να επιλέξει σε ποιο εστιατόριο θα φάτε ή τι θα δείτε στο Netflix. Αλλά άλλες φορές, μπορεί να πρόκειται για μεγαλύτερες αποφάσεις, όπως η μετακόμιση σε μια άλλη πόλη ή χώρα, ή μια νέα, επαγγελματική πορεία. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να δίνει συνεχώς τα πάντα για τον σύντροφό σου χωρίς και εκείνος να κάνει το ίδιο, μπορεί να δημιουργηθεί μια ανισορροπία δύναμης στη σχέση, που γεννά μακροχρόνια δυστυχία και δυσαρέσκεια.

Δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς

Το να αναρωτιέσαι πάντα αν ο σύντροφός σου λέει την αλήθεια ή νιώθεις την ανάγκη να ψάχνεις κρυφά στο τηλέφωνό του, είναι μια συναισθηματικά κουραστική εμπειρία. Εάν ο σύντροφός σου λέει συνέχεια ψέματα, σου προκαλεί μια συσσωρευμένη δυσαρέσκεια, που μπορεί να δηλητηριάσει τη σχέση σας με την πάροδο του χρόνου.

Έχετε απομακρυνθεί

Νιώθεις ένα ανεξήγητο ρήγμα μεταξύ σας. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να επικοινωνήσετε ή να μοιραστείτε τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σας. Πολλά ζευγάρια συχνά κρατούν τις αναμνήσεις από το πότε πρωτογνωρίστηκαν και παραβλέπουν τους τρόπους με τους οποίους και οι δύο αλλάζουν στο πέρασμα του χρόνου. Το να νιώθεις όλο και πιο συχνά ότι απομακρύνεται ο ένας από τον άλλο, μπορεί να σημαίνει ότι δεν θέλεις να ζεις πια στο παρελθόν.

Οι κύριες αξίες είναι διαφορετικές

Ακόμα κι αν νοιάζεσαι βαθιά για τον άλλο, μπορεί να μην είστε στην ίδια σελίδα όταν πρόκειται για τα σημαντικά πράγματα της ζωής. Αν ο σύντροφός σου θέλει να κάνει οικογένεια, αλλά εσύ προτιμάς να ταξιδεύεις χωρίς δεσμεύσεις, είναι ένα σημαντικό σημάδι ότι η σχέση, δεν πρόκειται να διαρκέσει.

Έχεις σταματήσει να νοιάζεσαι ή/και να προσπαθείς

Μπορεί πια να μην νοιάζεσαι για το πώς ήταν η μέρα του. Μπορεί να ψάχνεις ενδιαφέρον στη σχέση σας, αλλά δεν βρίσκεις πλέον κίνητρο. Ενώ όλοι έχουμε κακές μέρες ως σύντροφοι, αν δεν μπορείς να επαναφέρεις το ενδιαφέρον που κάποτε είχες για τη σχέση, είναι σημάδι ότι τα πράγματα οδεύουν προς το τέλος.

Βιώνεις σωματική ή συναισθηματική κακοποίηση

Οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι, ότι η σχέση έχει γίνει τοξική. Δεν είναι ποτέ εντάξει να σου επιτίθεται, να τον φοβάσαι, να σε ελέγχει ή να σε απομονώνει. Αν και είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσεις τη σωματική κακοποίηση, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αναγνωρίσεις την ψυχική και συναισθηματική. Να θυμάσαι ότι σου αξίζει να σου φέρονται με προσοχή, αγάπη και σεβασμό.

Δεν σου αρέσει ο εαυτός σου

Μια υγιής σχέση θα πρέπει να αναδεικνύει το καλύτερο σου εαυτό. Αν νιώθεις ότι ο σύντροφός σου, βγάζει από μέσα σου τα χειρότερα, είναι πιθανώς σημάδι ότι τα πράγματα έχουν γίνει τοξικά.

Τσακώνεστε ασταμάτητα

Αν και οι διαφωνίες είναι αναπόφευκτο μέρος του να είσαι ζευγάρι, δεν πρέπει να νιώθεις ότι πάντα περιμένεις την επόμενη έκρηξη. Οι ανεπίλυτες συγκρούσεις που γίνονται ασεβείς και εξευτελιστικές, με την πάροδο του χρόνου μπορεί να επηρεάσουν σοβαρά τη συναισθηματική σου ευημερία. Αναρωτήσου αν βρίσκετε και οι δύο έναν νέο λόγο για να μαλώνετε κάθε μέρα. Εάν η απάντηση είναι ναι, ίσως είναι καιρός οι δρόμοι σας να χωρίσουν.

Δεν ικανοποιείς τις ανάγκες σου

Μέρος μιας υγιούς σχέσης, είναι η αμφίδρομη, καλή επικοινωνία. Όταν μπλοκάρουν οι γραμμές επικοινωνίας, μπορεί να αρχίσεις να νιώθεις ανησυχία, ακόμη και πικρία. Κάτι δεν πάει καλά, αν αναζητάς συνεχώς στοργή οπουδήποτε αλλού, εκτός από τη σχέση σου. Ή αν πιάνεις τον εαυτό σου να ονειρεύεται μια πιο ικανοποιητική σχέση.

Σκέφτεσαι να χωρίσεις συνέχεια

Το να αναρωτιέσαι αν το «για πάντα μαζί» είναι εφικτό, είναι φυσιολογικό. Αυτό που θα πρέπει να σε προβληματίσει, ωστόσο, είναι αν σκέφτεσαι συνέχεια τον χωρισμό. Το να είσαι με κάποιον, δεν πρέπει να είναι ένας συνεχής αγώνας με την ελπίδα ότι τα πράγματα ή ο άλλος θα αλλάξει.