SEX

10 συμβουλές για να απολαύσεις περισσότερο το σεξ

Pexels

Όταν κάνεις σεξ, μπορεί να είναι εύκολο να εστιάσεις αποκλειστικά στον σύντροφό σου και να ξεχάσεις ότι κανονικά θα έπρεπε να διασκεδάζεις και εσύ. Στην πραγματικότητα υπάρχουν δεκάδες λόγοι που θα πρέπει να επενδύσεις στη σεξουαλική σου ζωή. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει κακή στιγμή για να μάθεις ή να σου υπενθυμίσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές με τις οποίες το σεξ θα γίνει πιο απολαυστικό και ωφέλιμο για εσένα.

Πρώτα από όλα, είναι σημαντικό να καθορίσεις τι σημαίνει πραγματικά για εσένα η λέξη «σεξ». Μόλις δημιουργήσεις τον προσωπικό σου ορισμό για το σεξ, θα κατανοήσεις καλύτερα τις σεξουαλικές συμπεριφορές στις οποίες είσαι διατεθειμένη να επενδύσεις και σε ποιες όχι. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξέρεις και να θυμάσαι, πως δεν χρειάζεται να αποδέχεσαι ή να επιτρέπεις σεξ που σε κάνει να νιώθεις άβολα, σεξ που πονάει ή σεξ που δεν σου φέρνει ευχαρίστηση. Εάν δεν θέλεις να κάνεις κάτι με έναν σύντροφο, είναι ΟΚ. Έχοντας αυτό κατά νου, οι παρακάτω συμβουλές για το σεξ για γυναίκες, είναι βέβαιο ότι θα ανεβάσουν τη σεξουαλική σου δραστηριότητα στο επόμενο επίπεδο.

10 tips καλύτερο σεξ για τις γυναίκες Pexels

Συμβουλές για καλύτερο σεξ:

Πες ναι στην τέχνη της αποπλάνησης

Μια από τις ερωτικές εμπειρίες που λείπουν συχνά από τις γυναίκες, είναι η επιθυμία να παρασυρθούν από έναν σύντροφο. Είτε πρόκειται για μια ερωτική περιπέτεια, είτε για μακροχρόνια σχέση, η εμπειρία του να σε κυνηγούν συναισθηματικά, να σε φλερτάρουν και να σε αποπλανούν, έχει γίνει μια τέχνη υπό εξαφάνιση.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι αυτό συχνά συμβαίνει, λόγω του φόβου να μην φανούμε «υπερβολικοί» ή να μην κάνουμε τα πράγματα δύσκολα, ενοχλητικά ή προκλητικά. Πράγμα που είναι κατανοητό. Μπορεί να μην γνωρίζουμε τα πάντα για τις προηγούμενες, σεξουαλικές εμπειρίες ενός συντρόφου. Για πολλές γυναίκες, ωστόσο, το να μιλάνε για πράγματα που βρίσκουν σέξι, μπορεί να είναι το ξέσπασμα που σιγοβράζει η ερωτική και σωματική τους διέγερση. Εάν παρακολουθούν πορνό π.χ και μιλούν για σκηνές που τους αρέσουν, δίνουν μια καλή ιδέα για το τι μπορεί να εκτιμήσουν στο σεξ.

Δώσε σημασία στη γλώσσα της αγάπης

Η προσαρμογή στη γλώσσα αγάπης του άλλου, δεν ισχύει μόνο για τις μη σεξουαλικές πτυχές μιας σχέσης. Αν σου αρέσουν τα λόγια επιβεβαίωσης, ζήτα από τον σύντροφό σου, να κάνει κομπλιμέντα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής σας εμπειρίας. Μπορείτε επίσης να τροφοδοτήσετε ο ένας τις γλώσσες αγάπης του άλλου, αυξάνοντας τη διέγερση πριν από τη σεξουαλική δραστηριότητα, όπως μέσω sexting.

Ικανοποίησε τον εαυτό σου

Επένδυσε ποιοτικό χρόνο στον αυνανισμό, ώστε να έχεις τον έλεγχο του οργασμού σου και να καθοδηγείς τον σύντροφό σου, προς την απόλαυση σου. Μόλις κατανοήσεις καλύτερα το σώμα σου και τί απολαμβάνεις περισσότερο, μπορεις να το μοιραστείς και με έναν σύντροφο στο σεξ.

Μην εστιάζεις στον οργασμό

Μερικές φορές μπορεί το μυαλό σου να κολλήσει τόσο πολύ στον στόχο για οργασμό, που μπορεί να χάσεις τον σκοπό του σεξ: Την ευχαρίστηση. Οι οργασμοί είναι φανταστικοί, αλλά δεν είναι απαραίτητα ο στόχος. Το καλό σεξ έχει να κάνει με την επικοινωνία και τη σύνδεση. Αφαίρεσε λίγη από την πίεση από τον εαυτό σου και βάλε με τον σύντροφό σου «στόχο» να εξερευνήσετε και να βρείτε, όλες τις άλλες ερωτογενείς σου ζώνες. 

Μίλα για το σεξ

Αυτό δεν σημαίνει μόνο dirty talking, αν και αυτό μπορεί σίγουρα να είναι διασκεδαστικό. Θα πρέπει να είσαι άνετη να μιλάς για το σεξ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πράξη. Η έρευνα δείχνει ότι όταν μιλάς για σεξ κατά τη διάρκεια του σεξ, βιώνεις υψηλότερα επίπεδα αυτοεκτίμησης και ικανοποίησης. Αυτές οι συζητήσεις δεν χρειάζεται να επικεντρώνονται απλώς στις ευχάριστες πλευρές της σεξουαλικής σου ζωής, αλλά και σε ό,τι σε δυσαρεστεί ή έχει περιθώριο βελτίωσης.

«Χτίσε» την προσμονή

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι η προσμονή είναι το σέξι πείραγμα, που οδηγεί τελικά σε μια μεγάλη κορύφωση, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απολύτως αλήθεια. Η προσμονή δεν είναι ο προπομπός της ευχαρίστησης. Η προσμονή είναι ευχαρίστηση. Με το να υπαινίσσεσαι τι πρόκειται να κάνεις, με τα λόγια σου, τη γλώσσα του σώματος και το άγγιγμα, χτίζεις σεξουαλική ενέργεια και επιθυμία. Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι η ντοπαμίνη, μια χημική ουσία που σχετίζεται με την ανταμοιβή και την ευχαρίστηση, απελευθερώνεται μόλις αρχίσουμε να προσδοκούμε μια ανταμοιβή και όχι μόνο όταν τη λαμβάνουμε.

Νιώσε άνετα με το σώμα σου

Η εικόνα του σώματος είναι μεταδοτική. Αν νιώθεις άνετα με το σώμα σου, ο σύντροφός σου είναι πιο πιθανό να απολαύσει το δικό του. Αν και είναι πολύ πιο εύκολο να το πεις, παρά να το κάνεις, το να κάνεις το πρώτο βήμα στην καλλιέργεια μιας θετικής εικόνας σώματος, μπορεί να είναι μια επαναστατική πράξη αγάπης για τον εαυτό σου. Το καλύτερο σεξ, είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα.

 

Σύμφωνα με σχετική μελέτη, οι γυναίκες που αισθάνονται καλά με τα γεννητικά τους όργανα, είναι πιο πιθανό να έχουν οργασμούς και να ασκούν συμπεριφορές που προάγουν τη σεξουαλική υγεία, όπως να επισκέπτονται τακτικά τον γυναικολόγο τους. Έτσι, το να είσαι άνετος με το σώμα σου, μπορεί να βελτιώσει το σεξ, από κάθε άποψη.

Χρησιμοποίησε λιπαντικό

Το λιπαντικό κάνει το σεξ πιο άνετο και πιο συναρπαστικό, άρα και πιο απολαυστικό. Εξασφαλίζει επίσης ότι το σεξ δεν είναι επώδυνο. Η έρευνα και τα δεδομένα, επιβεβαιώνουν ότι όσοι χρησιμοποιούν λιπαντικό αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα διέγερσης, ευχαρίστησης και σεξουαλικής ικανοποίησης. Το είδος λιπαντικού που θα επιλέξεις, εξαρτάται από πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιών και του αν χρησιμοποιείς προφυλακτικό. Τα λιπαντικά με βάση το νερό είναι πάντα ένα ασφαλές στοίχημα, οπότε αναζητήστε ένα από αυτά εάν δεν είσαι σίγουρη.

Το να φροντίζεις τον εαυτό σου δεν είναι εγωισμός

Το να δίνεις είναι υπέροχο, αλλά όταν πρόκειται για σεξ, το στοιχείο της προσφοράς, μπορεί να μειώσει την εμπειρία της ευχαρίστησης. Με άλλα λόγια, μας ενδιαφέρει τόσο πολύ να διασφαλίσουμε ότι οι σύντροφοί μας, πιστεύουν ότι περνάμε καλά, ώστε να μην δίνουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να περάσουμε όντως καλά.

Ο ευκολότερος τρόπος για να αλλάξετε αυτή τη δυναμική είναι να λαμβάνεις ευχαρίστηση χωρίς να απολογείσαι. Έτσι, αν απολαμβάνεις κάτι που κάνει ο σύντροφός σου στο σεξ,  δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να απολαύσει αυτό το συναίσθημα, χωρίς να ανησυχείς για το αν βιώνουν ή όχι ευχαρίστηση. Το να επιτρέψεις στον εαυτό σου την ελευθερία να απολαύσει πραγματικά τη στιγμή, χωρίς πολλή σκέψη για το πώς νιώθει ο σύντροφός σου, θα κάνει το σεξ καλύτερο για όλους τους εμπλεκόμενους.

Πάρε τον χρόνο σου

Όποια κι αν είναι η κλίση σου όσον αφορά τους χρόνους στο σεξ, κόψ’ τους στη μέση και μετά σκέψου να επιβραδύνεις ακόμη περισσότερο. Το σεξ είναι συναρπαστικό, αλλά οι περισσότεροι από εμάς κινούμαστε πιο γρήγορα και ασκούμε περισσότερη πίεση από ό,τι φανταζόμαστε. Ειδικά όταν μιλάμε για σεξουαλική διέγερση. Ένας εύκολος τρόπος για να επιβραδύνεις, είναι να ξεκινήσεις με την αναπνοή σου. Δοκίμασε να πάρεις μερικές βαθιές εισπνοές από τη μύτη και να εκπνεύσεις από το στόμα. Αυτό έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι σε φέρνει σε άμεση επαφή με το σώμα σου, ώστε να μπορείς να απολαύσεις πραγματικά το σεξ.