ΣΧΕΣΕΙΣ

7 τρόποι που το σεξ μπορεί να σώσει τη ζωή σου. Κυριολεκτικά

Pexels

Tο σεξ και ο οργασμός δεν προσφέρουν μόνο ευχαρίστηση, αλλά και πολλαπλά οφέλη στην γενική υγεία. Από την τόνωση της διάθεσης, μέχρι οφέλη ομορφιάς, το σεξ τα καλύπτει όλα.

Το καλό σεξ μπορεί να μεταμορφώσει άμεσα. Αποδεικνύεται ότι μπορεί επίσης να κάνει καλύτερη τη ζωή σου. Κυριολεκτικά. Σε περίπτωση που χρειαζόσουν περισσότερα κίνητρα, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις 7 τρόπους με τους οποίους το σεξ μπορεί να σώσει τη ζωή σου. 

7 τρόποι που το σεξ μπορεί να σώσει τη ζωή σου. Pexels

1. Το σεξ μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του άγχους

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που έκαναν σεξ το βράδυ πριν από μια αγχωτική μέρα ανέφεραν χαμηλότερα επίπεδα άγχους. Κάτι που σε μεγάλο βαθμό, οφείλεται στην σωματική επαφή και στην συναισθηματική οικειότητα, που αναπτύσσεται μεταξύ συντρόφων κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Λόγω της απελευθέρωσης ωκυτοκίνης (της ορμόνης που αυξάνει το αίσθημα ευχαρίστησης) και της μείωσης της κορτιζόλης (της ορμόνης που αυξάνει το άγχος), είναι πιθανό να βιώσεις λιγότερο άγχος και περισσότερη ευτυχία.

Η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει το άγχος, ρίχνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και έχει συσχετιστεί με χαμηλότερη διαστολική πίεση στην ανάπαυση. Με τον τρόπο αυτό το άτομο αντιδρά καλύτερα σε στρεσογόνες καταστάσεις.

2. Υγιής έμμηνος κύκλος

Οι τακτικοί οργασμοί μπορούν να αποδειχθούν ωφέλιμοι για τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Όταν βρίσκεστε σε οργασμό, πολλά θρεπτικά συστατικά και αυξημένη ροή αίματος κατευθύνεται προς τον κόλπο, εξασφαλίζοντας έναν υγιή, έμμηνο κύκλο.

3. Ανακουφίζει από τον πόνο

Το σεξ απελευθερώνει ενδορφίνες, το παυσίπονο της φύσης. Αν θέλεις να διώξεις αυτόν τον πονοκέφαλο ή μια την ημικρανία που σε ταλαιπωρεί, πριν από το φαρμακείο, πήγαινε μια βόλτα από την κρεβατοκάμαρα. Η φυσική απελευθέρωση χημικών ουσιών στον οργανισμό, είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα που αποφεύγεις τη λήψη φαρμάκων.

4. Σε βοηθά να δείχνεις νεότερη

Παλαιότερη μελέτη του Δρ David Weeks, νευροψυχολόγου στο Royal Edinburgh Hospital, δείχνει ότι για να φαινόμαστε νεότεροι, θα πρέπει να κάνουμε σεξ τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Η μελέτη διεξήχθη τη δεκαετία του 1990. Συμμετείχαν 3.500 άτομα ηλικίας 20 έως 104 ετών. Όλοι απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο γύρω από τη σεξουαλική δραστηριότητα τους. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη, στάθηκαν μετά, μπροστά από μια κριτική επιτροπή, τα μέλη της οποίας έπρεπε να υπολογίσουν την ηλικία τους.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι εκείνοι που φαινόταν να είναι οι νεότεροι, είχαν μια πιο ενεργή, σωματική δραστηριότητα. Η σωματική άσκηση άλλωστε, είναι γνωστό ότι είναι πολύτιμη, τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό. Το πιο εντυπωσιακό, ωστόσο, εύρημα, είναι ότι όσοι είχαν τουλάχιστον 3 σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα κατά μέσο όρο, φάνηκαν επίσης νεότεροι. Από 7 έως και 12 ετών νεότεροι. Η διαφορά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, με δεδομένο ότι όσοι έκαναν σεξ, δύο φορές την εβδομάδα κατά μέσο όρο, δεν έδειχναν καθόλου νεότεροι.

5. Προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο οργασμός μπορεί να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου. Οι τακτικοί οργασμοί, μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των αντισωμάτων του σώματος. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Wilkes, διαπίστωσε ότι το σεξ 2 φορές την εβδομάδα, αυξάνει τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, προστατεύοντάς σας από το κοινό κρυολόγημα και αμέτρητες άλλες λοιμώξεις.

6. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Το American Journal of Cardiovascular Health, δημοσίευσε μια μελέτη που αναφέρει ότι τα άτομα, που έκαναν σεξ τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα είχαν λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από καρδιακές παθήσεις.

7. Ανακουφίζει από την κατάθλιψη

Τι άλλο κάνουν οι ενδορφίνες εκτός από από να μας κάνουν να μην νιώθουμε πόνο; Μας κάνουν να νιώθουμε καλά! Τα οφέλη που έχει το σεξ στις γυναίκες ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της διάθεσής τους, επειδή οι γυναίκες παρουσιάζουν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να εμφανίσουν σε κάποια στιγμή της ζωής τους κατάθλιψη.