SEX

Όλα όσα μπορούν να πάνε στραβά αν κάνεις σεξ με ταμπόν 

Pexels

Δεν είναι πάντα εύκολο να συγχρονίσεις τη σεξουαλική σου ζωή με τον κύκλο σου. Από καιρό σε καιρό, τα πράγματα μπορεί να γίνουν σέξι, ακόμα και όταν έχεις περίοδο. Και ίσως το τελευταίο πράγμα που θα θέλεις να κάνεις τότε, είναι να σταματήσεις τη δράση για να τρέξεις στο μπάνιο και να αφαιρέσεις ένα ταμπόν.

Ωστόσο, αυτό το pause μπορεί να είναι κάτι που πράγματι, θέλεις και πρέπει να κάνεις. Το σεξ ενώ φοράς ταμπόν, μπορεί εκτός από άβολο να οδηγήσει και σε μια σειρά από πιθανά προβλήματα. Προβλήματα που θα σε κάνουν να θέλεις να ξαναπαίξεις την σκηνή στο μυαλό σου, με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει το σεξ με ταμπόν

Σεξ με ταμπόν Pexels

Τα οφέλη που μπορεί να έχει το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σου, όπως έχουμε ξαναδεί, είναι πολλά. Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι το αίμα της εμμήνου ρύσεως λειτουργεί καλά ως φυσικό λιπαντικό και είναι περισσότερο ενεργοποιημένο κατά τη διάρκεια της περιόδου τους από οποιοδήποτε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια του κύκλου τους. Ωστόσο, το σεξ με ταμπόν, είναι μια ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική ιστορία. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να αφαιρέσεις το ταμπόν που φοράς, πριν κάνεις σεξ. Διαφορετικά, μπορεί να αντιμετωπίσεις ένα ή και περισσότερα από τα παρακάτω ζητήματα:

  • Δυσκολία ανάκτησης:

Η σεξουαλική επαφή ή/και η χρήση sex toys, μπορεί να σπρώξει ένα ταμπόν ψηλά στον κολπικό σωλήνα. Ωστόσο, μην πανικοβάλλεσαι. Το ταμπόν δεν θα χαθεί κάπου μέσα στο σώμα σου. Μόνο μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει. Αλλά μπορεί να δυσκολευτείς να το βγάλεις όταν συνειδητοποιήσεις ότι βρίσκεται ακόμα εκεί.

  • Πόνος και δυσφορία:

Ενώ κάνεις σεξ με ταμπόν, αυτό μπορεί να φτάσει στον τράχηλο της μήτρας. Γεγονός που μπορεί να είναι ιδιαίτερα άβολο. Εξάλλου πολλές γυναίκες, διαπιστώνουν ότι ο τράχηλος και οι μήτρες τους είναι πιο ευαίσθητες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Ένα ταμπόν που πιέζεται πάνω σε αυτά τα όργανα, μπορεί να προκαλέσει πρόσθετη ενόχληση.

  • Άβολο σεξ:

Είναι ζήτημα χώρου. Εάν το ταμπόν εμποδίζει τον/την σύντροφό σου να διεισδύσει πλήρως στον κόλπο σου, το σεξ μπορεί να είναι άβολο, ή απλώς όχι ευχάριστο.

  • Έλλειψη τραχηλικής διέγερσης:

Κατά τη διείσδυση, η διέγερση του τραχήλου της μήτρας μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ευχαρίστηση, ακόμη και σε οργασμό. Με ένα ταμπόν να μπαίνει στη μέση δρόμο, ο τράχηλός σου δεν μπορεί να διεγερθεί.

  • Μώλωπες και ρήξεις:

Τα ταμπόν που πιέζονται στον τράχηλο και τη μήτρα, κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να προκαλέσουν μώλωπες ή μικρά κοψίματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ένα νέο ή σταθερό ταμπόν. Τα εμποτισμένα ταμπόν είναι πιο εύκαμπτα και λιγότερο πιθανό να τρυπήσουν τον ευαίσθητο ιστό.

  • Δυσάρεστη μυρωδιά:

Η πρώτη υπενθύμιση ότι ξέχασες να αφαιρέσεις το ταμπόν σου πριν το σεξ, μπορεί να είναι μια δυσάρεστη μυρωδιά που προέρχεται από τον κόλπο σου.

  • Κολπική λοίμωξη:

Ένα ξεχασμένο στον κόλπο σου ταμπόν, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για βακτηριακές λοιμώξεις.

  • Σύνδρομο τοξικού σοκ (TSS):

Αυτή η σπάνια, αλλά απειλητική για τη ζωή λοίμωξη, μπορεί να εμφανιστεί με ταμπόν που παραμένουν στο σώμα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι κατασκευαστές έχουν αλλάξει τα προϊόντα τους για να μειώσουν τον κίνδυνο TSS, ακόμη και με ξεχασμένα ταμπόν, αλλά ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει.

Επιχείρηση αφαίρεση ταμπόν

Κατά τη διάρκεια του σεξ, ένα ταμπόν μπορεί να φτάσει ψηλά στον κολπικό σωλήνα. Αυτό, όπως είδαμε παραπάνω, μπορεί να κάνει την ανάκτηση του δύσκολη. Μπορεί επίσης απλά να έχεις ξεχάσεις ότι το ταμπόν βρίσκεται ακόμα εκεί.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να καταβάλεις κάθε δυνατή προσπάθεια για να το αφαιρέσεις, το συντομότερο δυνατό. Όσο περισσότερο παραμένει εκεί, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για πιθανές επιπλοκές και παρενέργειες.

Για να το αφαιρέσεις μόνη σου, πλύνε καλά τα χέρια σου. Στη συνέχεια, ξάπλωσε ανάσκελα και χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να βρεις το ταμπόν ή το κορδόνι του, που μπορείς να τραβήξεις. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δοκίμασε να καθίσεις οκλαδόν ή βάλε το ένα πόδι σου πάνω στην τουαλέτα. Στην προσπάθεια σου, σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποίεις αντικείμενα όπως τσιμπιδάκια.

Εάν δεν μπορείς να αφαιρέσεις μόνη σου το ταμπόν ή αν δεν μπορείς να το βρεις, αναζήτησε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατό. Εφόσον δεν αντιμετωπίζεις άλλα συμπτώματα, όπως πυρετό ή πόνο, ο/η γιατρός σου δεν θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει πρόσθετη εξέταση. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζεις συμπτώματα, μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω ιατρικός έλεγχος, για σημάδια μόλυνσης ή μώλωπες.