ΕΡΕΥΝΑ

1 στους 4 έχει οργασμό με ένα απλό γαργαλητό! Tickling μέχρι τελικής πτώσης, το νέο σεξ

Pexels

Δεν το μάθατε από μένα, το λέει η επιστήμη (σοβαρά). Το γαργαλητό είναι γνωστό στους οπαδούς του BDSM και ναι, είναι κάτι σαν σεξ αν μπορείς να έρθεις σε οργασμό. Πρέπει να μιλήσουμε για την κνησμολαγνεία.

Να ρωτάτε τους ερωτικούς συντρόφους σας αν θέλουν ένα ήπιο, χαλαρό γαργαλητό ή το σκληρό γαργάλημα μέχρι τελικής πτώσης. Μαραθώνιος γαργαλητού, η πίστα του σεξ που δεν ξέραμε μόλις ξεκλειδώθηκε. Είναι ήδη big thing στην Ιαπωνία. Πάλι είμαστε clout chasers της φάσης. Οι περισσότεροι άνθρωποι γελούν όταν τους γαργαλάνε. Υπάρχουν όμως και άτομα για τα οποία το γαργαλητό προκαλεί σεξουαλική διέγερση. Αυτή η σεξουαλική προτίμηση αναφέρεται ως knismolagnia. Γαργαλητολαγνεία, η. 

Να πέσει η έρευνα από το University Medical Center Mainz για το γαργαλητό ως φετίχ του σεξ

Επιστήμονες στο Ινστιτούτο Παθοφυσιολογίας του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου Johannes Gutenberg εξέτασαν 719 άτομα (ήθελαν να απαντήσουν στο ερώτημα αν συνδέεται το σεξ με το γαργαλητό) και ολοκλήρωσαν τη μελέτη με 43 ερωτήσεις. Περίπου το 80% ήταν ετεροφυλόφιλοι, με το 10% αμφιφυλόφιλοι. Τα υπόλοιπα άτομα είπαν ότι ήταν γκέι/ queer και άλλα προτίμησαν να μην αποκαλύψουν την σεξουαλική ταυτότητά τους.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες είπαν ότι βρήκαν το γαργάλημα σεξουαλικά απολαυστικό, ενώ περίπου το 25% είπε ότι πέτυχαν οργασμό μόνο μέσω του γαργαλήματος. Πάνω από το 20% ανέφεραν ότι απολάμβαναν τις συνεδρίες γαργαλήματος για πάνω από μία ώρα τη φορά.

Το knismesis (δηλαδή το πολύ ελαφρύ γαργαλητό που μπορεί να κάνει κανείς με ένα φτερό για παράδειγμα) ευνοείται γύρω από περιοχές όπως τα αυτιά, ο λαιμός και η πλάτη. Το 88% των ανθρώπων παραδέχτηκε ότι βίωσε σεξουαλική ικανοποίηση από το γαργάλημα. Μικρή παρένθεση: η μελέτη για το σεξ διεξήχθη από ερευνητές που ήρθαν σε επαφή με άτομα που είχαν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον να τους γαργαλήσουν στο Χ, μια κοινότητα φετιχιστικού γαργαλητού. Όσο πιο έντονο είναι το γαργάλημα, τόσο περισσότερο ολισθαίνει προς τον σαδομαζοχισμό, με το ένα άτομο να αναλαμβάνει πιο κυρίαρχο ρόλο έναντι του πιο υποτακτικού που γαργαλιέται.

Είναι όντως το γαργαλητό η nirvana του σεξ;

Οι Γερμανοί αυτό πιστεύουν. Οι απαντήσεις τους μιλάνε για την απόλαυση του αισθήματος της υποταγής στο σεξ ή την ευχαρίστηση από τη σωματική αντίδραση του γαργαλητού. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό Frontiers In Psychology. Ποια είμαι εγώ να τα αμφισβητήσω;