ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στο Πρώτο Ραντεβού με τον Ορφέα Αυγουστίδη τα ονόματα ήταν περιττά

24Media Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Το «Πρώτο Ραντεβού» με τον Ορφέα Αυγουστίδη ήρθε λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, η οποία «τρέχει» αυτό το καλοκαίρι με πρωταγωνιστές εκείνον, τον Άρη Σερβετάλη, τον Θανάση Παπαγεωργίου και τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Ο Ορφέας υποδύεται τον Λάκι, έναν ρόλο απόλυτα απαιτητικό, για τον οποίο ένα χειροκρότημα, όσο θερμό κι αν είναι, παραμένει ανεπαρκής παραδοχή θαυμασμού και αναγνώρισης της ερμηνευτικής- κινησιολογικής μάχης που δίνει ο Αυγουστίδης ως υποβλητικός, απελπισμένος δούλος.

Κι όσο το κλασικό έργο του Μπέκετ πραγματεύεται υπαρξιακά γύρω από την προσδοκώμενη έλευση που δεν εκπληρώνεται ποτέ, τόσο στη συνάντησή μας με τον Ορφέα όλα κύλησαν απείρως λιγότερο βασανιστικά και καθόλου μάταια. Σε αυτό το ραντεβού μέσα στον κατά τ’ άλλα αδυσώπητο χωροχρόνο, ευτυχώς δεν είχαμε να περιμένουμε για κάτι ή κάποιον που δεν ήρθε. Γιατί ήταν όλα εκεί, και κυρίως ο Ορφέας, για ακόμα μία φορά συνεπής.

Όσο για το δικό του πρώτο ραντεβού που ακόμα θυμάται, συνέβη πριν αρκετά χρόνια, όταν ο Ορφέας ζήτησε από μία κοπέλα να βγουν για φαγητό, χωρίς να γνωρίζει ο ένας το όνομα του άλλου- η ιδέα δική του.

Ο Ορφέας Αυγουστίδης στο «Πρώτο Ραντεβού» του Ladylike