FASHION NEWS

Victoria’s Secret World Tour: Όσα γνωρίζουμε για την επιστροφή του show

©2023 Evan Agostini/Invision/AP IMAGES

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Victoria’s Secret κατάφερνε πάντα να δημιουργεί shows-υπερπαραγωγή. Τα εσώρουχα, οι θεματικές των shows, τα «αγγελάκια» να περπατάνε πάνω στην πασαρέλα με τα τεράστια φτερά. Το πρόβλημα όμως σε όλα τα παραπάνω ήταν ότι το γνωστό brand εσωρούχων αγνοούσε παντελώς την συμπεριληψιμότητα. Δεν υπήρχε καθόλου ρεαλιστική αποτύπωση της γυναικείας εικόνας, ούτε εκπροσώπηση όλων των σωμάτων. Το brand ήρθε αντιμέτωπο με κατηγορίες (οι οποίες περιλάμβαναν ακόμη και την ανάμειξη του CEO Leslie Wexner με τον Jeffrey Epstein) και μια έντονη δυσαρέσκεια από το κοινό. Ώσπου αποφάσισε να καταργήσει τα καθιερωμένα shows και να προσπαθήσει να αλλάξει την εικόνα του.

Η Victoria’s Secret έκανε το πρώτο βήμα αυτής της αλλαγής, τον Ιούνιο του 2021, ανακοινώνοντας πως καταργεί τους διάσημους «αγγέλους». Στη θέση τους έβαλε γυναίκες που φημίζονται για τα κατορθώματά τους και όχι για τις αναλογίες τους. Ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, τη δημιουργία της VS Collective μιας ομάδας γυναικών με την ηθοποιό Priyanka Chopra, την ποδοσφαιρίστρια Meghan Rapinoe, το μοντέλο από το Νότιο Σουδάν, Adut Akesh, την αθλήτρια ελεύθερου σκι, Eileen Gu, την φωτογράφο και ιδρύτρια του #Girlgaze, Amanda de Cadenet, το plus size μοντέλο, Paloma Elsesser και το transgender μοντέλο από τη Βραζιλία, Valentina Sampaio.

Λίγους μήνες μετά, ανακοινώθηκαν δύο νέα μοντέλα που μπήκαν στο δυναμικό της και έγραψαν ιστορία. Η Emira D’Spain έγινε το πρώτο μαύρο τρανς μοντέλο για να ακολουθήσει η Sofia Jirau ως το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο Down που πρωταγωνίστησε ποτέ σε καμπάνια της Victoria’s Secret. Το brand δείχνει θέληση για αλλαγή και κυρίως διάθεση στο να συμβαδίσει με τις ανάγκες του σήμερα. Το show, λοιπόν, επιστρέφει αλλά σε τι μορφή;

Όσα ξέρουμε για το Victoria’s Secret World Tour

Στις 9 Μαΐου η Victoria’s Secret ανακοίνωσε πως επαναπροσδιορίζει τα shows της μέσα από μία διαφορετική σκοπιά. Συγκεκριμένα, με μία εκδήλωση η οποία θα μεταδοθεί live τον προσεχή Σεπτέμβριο και θα μετατραπεί σε ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ. Μετά το τελευταίο show τον Δεκέμβριο του 2018, το brand αλλάζει πλεύση και ενώνει το ταλέντο 20 δημιουργών. Το VS20 θα περιλαμβάνει filmmakers, μουσικούς και καλλιτέχνες με επίκεντρο 4 διεθνείς σχεδιάστριες μόδας. Η Supriya Lele από το Λονδίνο, η Bubu Ogisi από το Lagos, η Jenny Fax από το Τόκιο και η Melissa Valdes από την Bogotá. Οι τέσσερις τους θα σχεδιάσουν από μία συλλογή που θα παρουσιαστεί στο τελικό ντοκιμαντέρ. Αν αναλογιστεί κανείς το διαφορετικό background των 4 γυναικών και την αισθητική που έχει η κάθε μία (για παράδειγμα, η Bubu Ogisi εξερευνά τις αφρικανικές ιστορίες μέσα από τον σχεδιασμό παραδοσιακών υφασμάτων), τότε διαπιστώνει πως ίσως τελικά το brand είναι σε θέση να αφουγκραστεί και να σεβαστεί τις γυναικείες φωνές.

Οι άγγελοι επιστρέφουν;

To πιθανότερο είναι πως το brand θα θέλει να κατευθυνθεί προς μια νέα ομάδα προσώπων. Δεν είναι σίγουρο αν θα δούμε να επιστρέφουν στα catwalks supermodels και διάσημοι πρώην «άγγελοι» όπως Adriana Lima, Candice Candice Swanepoel, Elsa Hosk και Stella Maxwell. Θα είχε ενδιαφέρον ίσως μαζί με τα νέα πρόσωπα να υπάρξουν κάποια cameos προσαρμοσμένα πάντα στη νέα αισθητική του brand.