STYLE SHOPPING

8 vintage επώνυμες τσάντες από το Vestiaire Collective που αξίζει να κάνεις μια επένδυση

Launchmetrics Spotlight

Ο ρόλος της «γρήγορης μόδας» έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην κατάσταση του πλανήτη. Σαν καταναλωτές είμαστε αρκετά καλομαθημένοι. Έχουμε μάθει να ψωνίζουμε πολλά με σκοπό να πιάσουμε τον παλμό της μόδας, με αποτέλεσμα να αγοράζουμε ρούχα «με το κιλό». Αν και υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές που χρησιμοποιούν κάποια fashion brands για μια πιο βιώσιμη βιομηχανία, όταν οι όγκοι που παράγονται σε ρούχα παραμένουν οι ίδιοι, το περιβάλλον συνεχίζει να επιβαρύνεται. Μια πολύ καλή λύση, λοιπόν, που βοηθάει σε ρεαλιστικό επίπεδο να αποκτήσουμε πιο «πράσινες» συνήθειες ως προς τον τρόπο που αγοράζουμε ρούχα, είναι το vintage shopping.

Η άνοδος του vintage shopping έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και αυτό έχει οδηγήσει και στην αύξηση περισσότερων φυσικών second-hand και vintage καταστημάτων αλλά και online e-shops. Μια από τις μεγαλύτερες online πλατφόρμες μεταπώλησης είναι το Vestiaire Collective, στο οποίο μπορεί κανείς να αγοράσει αλλά και να πουλήσει designer ρούχα και αξεσουάρ. Είναι σε αυτό που στρέφομαι εγώ σήμερα για να σου βρω τις καλύτερες προσφορές σε επώνυμες τσάντες που αξίζουν την προσοχή σου.

Στο Vestiaire Collective θα βρεις τσάντες που αξίζουν την επένδυση

Στο συνέδριο της Vogue Greece, Change Makers που πραγματοποιήθηκε το 2022, μια θεματική αφορούσε τη βιωσιμότητα στη μόδα. Στο πάνελ βρέθηκε η Fanny Moizant, συν-ιδρύτρια του Vestiaire Collective, ένα από τα μεγαλύτερα shops μεταπώλησης second-hand ρούχων. Μιλώντας για τη γενιά των millennials, επιβεβαίωσε ότι σαν καταναλωτές καταναλώνουμε πολύ και αγοράζουμε πολύ.

«Είμαστε η γενιά που καταναλώνει πολύ, που αγοράζει πολύ. Πρέπει να αγοράζουμε λιγότερο και να αγοράζουμε καλύτερα. Είμαστε μέρος της λύσης», είπε συγκεκριμένα. Αυτό επιβεβαιώνεται από την τεράστια άνοδο στις πωλήσεις εταιριών «γρήγορης» μόδας. Από το κομμάτι αυτό, φυσικά, δεν πρέπει να εξαιρέσουμε και τα πολυτελή brands που παράγουν ρούχα με παρόμοια ταχύτητα και ποσότητα, όσο και οι αλυσίδες μαζικής παραγωγής. Αυτό στην ουσία, μάς επιτρέπει να απολαύσουμε τα οφέλη αυτής της ανόδου στο vintage shopping και μέσα από πλατφόρμες όπως αυτή, να βρούμε «μικρά διαμαντάκια» που αξίζουν μια θέση στις ντουλάπες των fashion lovers.

Οι τσάντες είναι πάντα ένα καλό starting point, αν θέλεις να επενδύσεις σε επώνυμα ρούχα ή αξεσουάρ, ειδικά όταν φέρουν την υπογραφή κάποιου αγαπημένου οίκου μόδας ή σχεδιαστή, που με τις αυξημένες τιμές των καινούργιων κυκλοφοριών τους, μάς το κάνουν πιο δύσκολο να βάλουμε ένα προϊόν τους στην ντουλάπα μας.

Τα καλά νέα είναι ότι το vintage shopping έχει καθιερωθεί ως μια είδους «τάση» ακόμα και στη νέα γενιά, η οποία «διψάει» για επώνυμα κομμάτια από παλαιότερες σεζόν που αποτελούν σπάνια αποκτήματα. Μια παρόμοια φιλοσοφία ακολουθούν και οι celebrities, οι οποίοι ακόμα και για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί, επιλέγουν συχνά δημιουργίες σχεδιαστών από παλαιότερες χρονιές, προμοτάροντας εν μέρει και τη βιωσιμότητα στη μόδα. Όταν, λοιπόν, οι επιλογές είναι τόσες πολλές στο vintage shopping, δεν μπορούμε παρά να προτιμάμε το «παλιό» που προσφέρει μια μοναδικότητα και μια αυθεντικότητα που τα καινούργια ρούχα που παράγονται σε τεράστιες ποσότητες (άρα αγοράζουν και πολλοί) δεν μας το παρέχουν με τον ίδιο τρόπο.

Κάπως έτσι, αποφάσισα κι εγώ να αναζητήσω τις καλύτερες επιλογές που έχει να προσφέρει ένα ενημερωμένο e-shop σαν το Vestiaire Collective, σε ένα item που οι περισσότερες γυναίκες επενδύουμε: τις τσάντες. Έχοντας πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές, λοιπόν, σε επώνυμες τσάντες το e-shop είναι ο τέλειος προορισμός για να επενδύσεις σε αυτό το τόσο σημαντικό αξεσουάρ μόδας.

Horsebit 1955
VESTIAIRECOLLECTIVE.COM

Horsebit 1955

Gucci
680,40 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
The Pink Leather bag
VESTIAIRECOLLECTIVE.COM

The Pink Leather bag

Burberry
474,60 € 406,35 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Viva Cite Leather bag
VESTIAIRECOLLECTIVE.COM

Viva Cite Leather bag

Louis Vuitton
736,05 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Saddle bag
VESTIAIRECOLLECTIVE.COM/

Saddle bag

Christian Dior
892,50 € 735 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
City Leather bag
VESTIAIRECOLLECTIVE.COM

City Leather bag

Balenciaga
336 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Point leather bag
VESTIAIRECOLLECTIVE.COM

Point leather bag

Bottega Veneta
934,50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Pandora Leather bag
VESTIAIRECOLLECTIVE.COM

Pandora Leather bag

Givenchy
540,75 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ