ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέμπη: 10 φωτογραφίες από τη λαοθάλασσα των απεργών στο κέντρο της Αθήνας

Aris Oikonomou/ SOOC

Οι πορείες και οι διαδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή σε 57 συνάνθρωπούς μας, που απλά έτυχε να πάρουν εκείνο το δρομολόγιο για Αθήνα-Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν τη θλιβερή επέτειο που σήμανε η Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Ανάμεσά τους η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα.

Συγκεκριμένα, στο κέντρο της πρωτεύουσας, πλήθος πολιτών συσπειρώθηκε για να δώσει το «παρών» στην πορεία, υψώνοντας πανό, φωνάζοντας συνθήματα και απαιτώντας την απόδοση δικαιοσύνης για τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους, στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα.

Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, συνδικάτα, σωματεία και ομοσπονδίες προχώρησαν σε 24ωρη απεργία. Λιγό πριν τις 11 το πρωί, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στον κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση. Ζήτησαν το αυτονόητο, δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών.

Με τις μαρτυρίες των επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας που γλίτωσαν τον θάνατο να χτυπούν κάθε ευαίσθητη χορδή μέσα τους, από τα πρόσφατα αφιερώματα των ΜΜΕ στην μαύρη αυτή επέτειο (διάβασε εδώ όσα είπα η Ευδοκία Τσαγκλή στη Ζωή Δημητρίου και το LadyLike), με τα λόγια συγγενών θυμάτων να ηχούν σαν δυνατές, πένθιμες καμπάνες στα αυτιά τους, οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους. Ζήτησαν να μην ξεχάσουμε τα Τέμπη. Ζήτησαν να σταματήσει η συγκάλυψη. Ζήτησαν να αποδοθούν ευθύνες.

Ακολουθούν 10 φωτογραφίες από τους δρόμους της Αθήνας όπου υπολογίζεται ότι βρέθηκαν πάνω από 20.000 άτομα.

Τέμπη: Ο κόσμος στους δρόμους ζητά δικαίωση για τα θύματα

Τέμπη

ΚΩΣΤΑ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Τέμπη πορεία Aris Oikonomou / SOOC

Τέμπη ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Aris Oikonomou / SOOC

Τέμπη Aris Oikonomou / SOOC

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Τέμπη ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Τέμπη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI