ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Μαμά έρχομαι»: Δάκρυα και αγανάκτηση στο Twitter/X με το ντοκιμαντέρ για το δυστύχημα στα Τέμπη

Mega

Ημέρα μνήμης και πένθους είναι η Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, αφού σαν σήμερα έναν χρόνο πριν, σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους άδοξα.

Τα πρώτα λεπτά της μαύρης επετείου του ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το MEGA τίμησε τη μνήμη των 57 νέων, με το ντοκιμαντέρ #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ της Ανθής Βούλγαρη. Μαρτυρίες θυμάτων, συγγενών που έχασαν τους ανθρώπους τους το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 και ένα τεράστιο «γιατί;» για εκείνους που δεν επέστρεψαν στα σπίτια τους, αλλά και για τους ενόχους που μέχρι σήμερα δεν έχουν τιμωρηθεί.

«Πνίγηκε» στα σχόλια το Twitter/X – Πρώτο trend το #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ

Ο πόνος και η αγανάκτηση για το φονικό βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 στοιχειώνει μέχρι σήμερα κάθε Έλληνα πολίτη και όπως ήταν αναμενόμενο το X (Twitter) κατακλύστηκε από σχόλια στη θέαση των επιζώντων και των συγγενών των θυμάτων και στο άκουσμα όλων των ανατριχιαστικών μαρτυριών, που περιέγραφαν με λεπτομέρειες, όλες τις τραγικές στιγμές που βίωσαν.

Η Ανθή Βούλγαρη, η οποία κάνει πολύμηνη έρευνα και παρακολουθεί την πορεία των ερευνών για την απονομή δικαιοσύνης,  υποσχέθηκε στον εαυτό της ότι θα συμβάλει όπως μπορεί, στο να μην ξεχαστεί αυτή η υπόθεση. Η Ανθή Βούλγαρη ταξίδευε επί 4 μήνες στα Τέμπη και κάπως έτσι γεννήθηκε το ντοκιμαντέρ #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ. «Αυτό που συνέβη στο δυστύχημα των Τεμπών ήταν από ένα σωρό αμέλειες, λάθη, παραλείψεις, κουκούλωμα, γραφειοκρατία, ρουσφέτι. Όλο αυτό, είναι η εικόνα της Ελλάδος που δεν θέλουμε να έχουμε» είπε σε συνέντευξή της στο Ladylike.

Μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 σήμερα το μεσημέρι, από τις οικογένειες των θυμάτων στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.  Όπως γράφει το onlarissa.gr, οι οικογένειες των θυμάτων αποφάσισαν να μην παραστούν στην τελετή αντιπροσωπείας πολιτικών κομμάτων, ενώ σε απόσταση από τον τόπο της τελετής, θα υπάρξει ειδικά προκαθορισμένος χώρος για τους εκπροσώπους του Τύπου.

Η σφοδρή σύγκρουση, ο εκτροχιασμός και η ανάφλεξη των συρμών προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των δύο μηχανοδηγών. Οι τραυματίες ήταν τουλάχιστον 85. Πρόκειται για το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα.

«Πάρε με όταν φτάσεις…»

Η αμαξοστοιχία «Intercity 62» ξεκίνησε στις 19:22 την Τρίτη 28/2/2023 από την Αθήνα με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Το αντίστροφο δρομολόγιο ακολουθούσε μια εμπορική αμαξοστοιχία. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Hellenic Train, στα δύο τρένα επέβαιναν συνολικά 354 άτομα (342 επιβάτες και 12 άτομα προσωπικό, δύο εκ των οποίων στην εμπορική αμαξοστοιχία). Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν νέα παιδιά, φοιτητές που αφού πέρασαν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με φίλους ή/και συγγενείς επέστρεφαν στα πανεπιστήμιά τους.