OPINIONS

Ο πρίγκιπας Harry στην πιο αχρείαστη περιγραφή του βιβλίου του. Τι έλεγε το οργισμένο μήνυμα της Kate Middleton στη Meghan Markle

© 2023 Paul Grover/AP IMAGES

Ποια κλειδαρότρυπα και ποια ιδιωτικότητα; Εκεί που δεν ήθελαν άνθρωπος να εισχωρεί στα προσωπικά τους και έδιναν μάχη με τους φωτορεπόρτερ για να μην τους κυνηγούν, αποφάσισαν να τα βγάλουν όλα στη φόρα. Η «ρεζέρβα» πρίγκιπας Harry έγραψε και κυκλοφόρησε τα εσώψυχά του περιγράφοντάς μας με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα συνέβαιναν στο παλάτι.

Κανένας από εμάς δεν ξέρει τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα. Κανένας από εμάς δεν μπορεί να πει «έχει δίκιο» ή «έχει άδικο» ο πρίγκιπας Harry. Ποιος να μπορέσει να αμφισβητήσει τον πόνο ενός παιδιού που χάνει τη μητέρα του και καλείται να σηκώσει στους ώμους του το βάρος ενός πρωτοκόλλου που δεν το αφήνει να πενθήσει.

Ο πρίγκιπας Harry είναι ένας πληγωμένος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που ήρθε αντιμέτωπος με τους φόβους του, τις επιθυμίες του, τους κανόνες της ζωής του, τις φιλοδοξίες του, την οικογένειά του. Ένας άνθρωπος σαν όλους εμάς, πάντα ευρισκόμενος σε άλλη κλίμακα.

Ο πρίγκιπας Harry και η εμμονή με το αχρείαστο

Ο πρίγκιπας Harry ήταν πάντα αγαπητός. Είναι άλλωστε γιος της πιο λατρεμένης πριγκίπισσας. Αν καταλαβαίνει κανείς καλά από τα γραφόμενά του, ήταν και ο πιο χαϊδεμένος εγγονός. Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε αποδειχθεί παραπάνω αυστηρή με τον διάδοχο του θρόνου, William, σε σχέση με τον μικρότερο και πιο ατίθασο αδερφό του.

Οικογενειακές ιστορίες με φόντο παλάτια, διαμάντια, χρυσά κηροπήγια και σπαρμένους αγρούς. Μια από τα ίδια κι εσύ, αλλά να σταματάει η ιστορία στο «με φόντο» και να συνεχίζει με καμαρούλα μια σταλιά δύο επί τρία.

Οι εξαντλητικές περιγραφές ανούσιων γεγονότων μειώνουν την αξία των συναισθηματικών εξομολογήσεων του πρίγκιπα. Η εμμονή με συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις αφαιρούν από τα σημαντικά.

Δεν μπορείς να περιγράφεις τη στιγμή που θέλησες να διασχίσεις το τούνελ που έχασε τη ζωή της η μητέρα σου για να κατευνάσεις μια δεκαετία απερίγραπτου πόνο και την ίδια στιγμή να ασχολείσαι με το μήνυμα που έστειλε η Kate Middleton στη Meghan Markle για το φόρεμα της Charlotte που ήταν παρανυφάκι στον γάμο.

© 2023 Ben Stansall/AP IMAGES

Εξισώνεις το τραύμα με την ανοησία. Έχασα τη μητέρα μου, δεν πήρα αγάπη από τον πατέρα μου, έζησα δύσκολα παιδικά χρόνια, με χτύπησε το σκαρπίνι στην αριστερή φτέρνα.

Κάτι δεν κουμπώνει σωστά. Κάποια κομμάτια του παζλ μπορεί να ικανοποιούν το ego και την ηδονική επιθυμία πολλών για ίντριγκα, είναι όμως αχρείαστα σε μια προσπάθεια παρουσίασης της προσωπικής σου αλήθειας.

Το οργισμένο μήνυμα της Kate στη Meghan και η κατάληξη

Ο πρίγκιπας Harry, αλλά και η Meghan Markle έχουν ουκ ολίγες φορές αναφερθεί στην κόντρα που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε εκείνη και την Kate Middleton κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών του γάμου τους.

Η Meghan Markle ήταν που εξομολογήθηκε κατά τη συνέντευξή της στην Oprah Winfrey ότι ένα μήνυμα της Kate την έκανε να ξεσπάσει σε κλάματα.

Ο λόγος; Βαστάτε γιατί υπάρχει λόγος σοβαρός που καταλαμβάνει σελίδες στο βιβλίο του Harry. Η Charlotte ήταν παρανυφάκι και το αρχικό φόρεμα που της δόθηκε ήταν φαρδύ. Παναγία βόηθα, τέτοιο κακό άλλον άνθρωπο να μην βρει.

Κι όμως, ο Harry – κι όσοι ασχολήθηκαν με την έκδοση- θεώρησαν ουσιαστικό να μάθουμε το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Την αρχή έκανε η Kate.

«Το φόρεμα της Charlotte είναι πολύ μεγάλο, πολύ μακρύ και πολύ φαρδύ. Έκλαιγε όταν το δοκίμασε στο σπίτι», είχε γράψει η Kate στη Meghan, η οποία και δεν απάντησε. Γιατί; Σύμφωνα με τον πρίγκιπα Harry ήταν ιδιαιτέρως πιεσμένη με το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει με πρωταγωνιστή τον πατέρα της, ο οποίος και δεν ήταν καλεσμένος στον γάμο.

«Μπορείς να πας τη Charlotte να το μεταποιήσουν, όπως κάνουν και οι άλλες μαμάδες;»

«Η Meghan δεν απάντησε στην Kate αμέσως. Ναι είχε πολλά μηνύματα για τον γάμο, αλλά κυρίως ασχολείτο με το χάος γύρω από τον πατέρα της. Οπότε το επόμενο πρωί έστειλε μήνυμα στην Kate ότι ο μόδιστρος θα την περίμενε για να κάνουν αλλαγές».

«Σου είπα ότι περιμένει από τις 8 το πρωί. Εδώ, στο Kensington. Μπορείς να πας τη Charlotte να το μεταποιήσουν, όπως κάνουν και οι άλλες μαμάδες;», της είχε γράψει.

πρίγκιπας Harry © 2023 Matt Dunham/AP IMAGES

Ο πρίγκιπας Harry τόνισε ότι η απάντηση αυτή δεν ήταν αρκετή για την Kate, η οποία απλά επέμεινε ότι το φόρεμα πρέπει να ραφτεί εκ νέου. Ναι, ναι ακόμα για το φόρεμα μιλάμε, δεν έχουμε αλλάξει συζήτηση.

Η Meghan τη ρώτησε εάν γνώριζε όλα όσα συνέβαιναν εξαιτίας του πατέρα της για να πάρει την απάντηση ότι γνωρίζει, αλλά πως ο γάμος πλησιάζει και πρέπει να φτιαχτεί το φόρεμα.

Σύμφωνα με τον πρίγκιπα Harry, η Kate Middleton είχε διαφωνήσει με τον τρόπο με τον οποίο η Meghan διοργάνωνε τον γάμο, ενώ η συμπεριφορά της απέναντί της είχε κάνει τη σύζυγό του να βάλει τα κλάματα.

Είσαι εδώ ακόμα ή σε έχασα; Ένα τελευταίο θα πω και θα αποχωρήσω. Μετά από όλο αυτό το ξεκατίνιασμα σε θέα δημόσια, ο πρίγκιπας Harry εξήγησε ότι η Kate δεν είχε πρόθεση να στενοχωρήσει τη μέλλουσα σύζυγό του, για αυτό και το επόμενο πρωί χτύπησε την πόρτα τους για να της προσφέρει ένα μπουκέτο λουλούδια και να ζητήσει συγγνώμη.

Χωρίς νόημα. Αν δεν γέμιζαν οι σελίδες αλλιώς, ας περιοριζόταν στη νουβέλα ο πρίγκιπας Harry ή ας το εμπλούτιζε με φωτογραφίες αρχείου. Λύσεις υπήρχαν, επιλέχθηκε όμως μια οδός σε απόχρωση βαθύ κίτρινο. Βαθύ κίτρινο, όπως μπανάνα ώριμη, όπως φυλλοβόλο δέντρο αρχές φθινοπώρου, όπως λίρα Αγγλίας.