OPINIONS

Ο Γιώργος Λιάγκας δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά ανθοδέσμη από τον Στέφανο Κασσελάκη

instagram.com/toprwino_ant1/

Στον μικρόκοσμο της πρωινής ζώνης των ιδιωτικών καναλιών γίνεται «μάχη». Ο Γιώργος Λιάγκας, η Ζήνα Κουτσελίνη, η Κατερίνα Καινούργιου περιμένουν κάθε μέρα το ραβασάκι της AGB για να αποφασίσουν α) τη σκαλέτα των εκπομπών τους και β) να προγραμματίσουν τo mood της ημέρας. Αν θα είναι καταγγελτικό, θα λαϊκίζει, θα έχει αστειάκια και χαμόγελα ή κλάμα εξαρτάται από τα «τέταρτα» σε αυτό το site specific περφόρμανς/εκπομπή.

Και κάθε φορά που εμφανίζεται ως κομήτης ένα νέο λαοφιλές πρόσωπο, στην περίπτωση του Γιώργου Λιάγκα ο Στέφανος Κασσελάκης, θα στηθεί πανηγύρι στις συσκέψεις και θα προταθούν τα πιο μη δημοσιογραφικά ρεπορτάζ (στο παρελθόν έχουμε δει δημοσιογράφους να ψάχνουν κάδους σκουπιδιών). Ο Γιώργος Λιάγκας έχει ένα τρελό ταλέντο, μπορεί να μετατρέψει την πρωινή ζώνη σε ριάλιτι. Θα κάνει τα πάντα (στην εκπομπή του ως παρουσιαστής, δεν αναφερόμαστε στην ιδιωτική του ζωή) για την εξασφάλιση της αφοσίωσης των τηλεθεατών.

Το νέο του ριάλιτι παιχνίδι θυμίζει το «Έχεις Γράμμα» και τις φάρσες που έκανε ο Αρναούτογλου και ο Μουτσινάς σε ηλικιωμένες κυρίες στην επαρχία. Βρίσκει λοιπόν η συντακτική ομάδα της εκπομπής μπατζανάκηδες, ξεχασμένη κάπου, μια αδελφή της πεθεράς του προπάππου Κασσελάκη, τον τρίτο εξάδελφο που ψηφίζει Νέα Δημοκρατία (επιμένει ο Γιώργος Λιάγκας ότι δεν το κάνει επίτηδες για να περάσει στο τηλεοπτικό κοινό ως είδηση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι δεξιός που φόρεσε το αριστερό κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα ξαφνικά) και τους παρουσιάζει ως πραγματικούς συγγενείς του Κασσελάκη (η περιβόητη γιαγιά) για να δικαιολογήσει το πρώτο συνθετικό του infotainment ύφους της εκπομπής.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του πως στην εκπομπή Το Πρωινό προβλήθηκε την Τρίτη ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο η γιαγιά του δήλωσε ότι ψηφίζει Νέα Δημοκρατία. Δεν πήγε καλά αυτό.

Φυσικά υπάρχει κι ένας δημοσιογράφος που έβγαλε φλεβίτιδα έξω από το σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στο κέντρο της Αθήνας. Και τον ακολουθεί ενώ γυμνάζεται, ακολουθεί τον Tyler ενώ πηγαίνει να φέρει καφέ και του κάνει σοβαρές ερωτήσεις όπως πόσες φορές έχετε πάει στις Σπέτσες.

Όλα τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην διαμόρφωση ενός προγράμματος εμπορευματοποιούνται. Τώρα κάποιος δύσμοιρος συνάδελφος κάνει το καραούλι έξω από την πράσινη πόρτα της εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη. Δεν αρέσει σε κανέναν, αλλά είδατε πόσο έχει πάει το λάδι στο σουπερμάρκετ.

Οι καθρέπτες των παρουσιαστών και παρουσιαστριών της πρωινής ζώνης είναι παραμορφωτικοί. Αλλιώς εκλαμβάνουμε εμείς την πραγματικότητα, κι εντελώς διαφορετικά εκείνοι. Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη γιαλαντζί γιαγιά στην εκπομπή Το Πρωινό, πόσταρε ότι δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του αυτή τη γιαγιάκα και ότι οι δικές του έχουν πεθάνει.

Θα περίμενε κανείς, να απολογηθεί ο κύριος Λιάγκας για αυτό το ατόπημα. Κακώς.

Συνέχιζε το ριάλιτι «Keeping up with the Kasselakians» και μας έδειξε πώς πίνει τον καφέ του ο πρωταγωνιστής του ριάλιτι που ενορχήστρωσε ο Γιώργος Λιάγκας και έπειτα απαίτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να βρει καλύτερους συμβούλους που να έχουν αντίληψη του χιούμορ. Αφού του είπε ότι δεν ξέρει καλά ελληνικά. Προσβλημέντο το λένε αυτό οι φασέοι φίλοι μου.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση άλλος έχει κάνει το λάθος και άλλος θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, όχι εγώ. Μόνο ο Γιώργος Λιάγκας θα τολμούσε να το πει.

Σε μονόλογο που θα ζήλευε η Κιτσοπούλου, ο Γιώργος Λιάγκας είπε αυτολεξεί: «Αντί να μου στείλετε μια ανθοδέσμη, ένα κουτί σοκολατάκια… που από αυτή την εκπομπή ανακαλύπτουμε το οικογενειακό σας δέντρο και σας γνωρίζουμε συγγενείς που δεν γνωρίζετε». Πιστεύουμε ότι στο  διαφημιστικό διάλειμμα οι συνεργάτες του τον συνεχάρησαν λέγοντας «πώς τους πετσόκοψες έτσι».

Έχουμε μια πρόταση για τον κύριο Λιάγκα για να κάνει ενημέρωση. Να βγει αύριο με εκπροσώπους των σωματείων που κάνουν απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο για να ακούσει και η δήθεν γιαγιά του Κασσελάκη και το όποιο τηλεοπτικό κοινό της εκπομπής γιατί διαμαρτύρονται. Μήπως κύριε Λιάγκα είναι πιο σημαντικό να ρωτήσετε αν καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση;