OPINIONS

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε ευκαιρία στους ομοφοβικούς να βγουν από την ντουλάπα

Facebook/stefanosmia

Άπειρα, «παλικαρίσια», ομοφοβικά, γεμάτα πατριαρχικά κόμπλεξ, ματαιωμένα όνειρα και καταπιεσμένες επιθυμίες, άρρωστα σχόλια δέχτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης. Που το kenergy του έπεσε σαν κομήτης στο σύμπαν του ΣΥΡΙΖΑ και απέδειξε, για άλλη μια φορά, το κενό λειτουργικότητας της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στους γκέι άνδρες.

Μια μικρή βόλτα στο πρώην Twitter – νυν Χ και στα πρωτοσέλιδα είναι αρκετή για τη γραφικότητα των τιμητών της ματσίλας, παραθέτουμε τη ρητορική μίσους, ζητώντας προκαταβολικά συγγνώμη για την έκθεσή σου στην τοξική πραγματικότητα: «Είναι κατάντια ανώμαλοι & γυναίκες να ασκούν πολιτική επιρροή». Ο «γαμπρός» gay εφοπλιστής του ΣΥΡΙΖΑ. «Πώς ξέρει ο Κασσελάκης τις ανάγκες της οικογένειας αφού είναι gay». «Ο Στέφανος Κασσελάκης αυτοπροβάλλεται ως πολιτικός, ωραιοποιώντας τη σεξουαλική του δυστροπία και δημιουργώντας ηθική ασάφεια..».

Το coming out των ομοφοβικών της διπλανής πόρτας

Ο Στέφανος Κασσελάκης καλείται να απαντήσει γιατί προβάλλει τόσο την προσωπική του ζωή στη γυναίκα που έχει τη φωτογραφία του γάμου της ως cover photo στο Facebook. Αυτό που ηχεί ως ειρωνεία, είναι η παντελής έλλειψη αυτογνωσίας. Ο Στέφανος Κασσελάκης διεκδικεί έναν συμπεριληπτικό κόσμο και κάποιοι θέλουν να υψώσουν τείχος και να απαγορεύσουν την είσοδο. Είμαστε εκβιαστικά ικανοποιημένοι όταν ένας ομοφυλόφιλος άνδρας θα παντρευτεί για να ικανοποιήσει τους γονείς του και θα συνθλίψει την ερωτική επιθυμία του γεμίζοντας ψυχοσωματικά. Ειδωλοποιούμε πολιτικούς με κρυφή ζωή και θεωρούμε άβολη την αλήθεια.

Ταυτιζόμαστε με τους άντρες με αδικοφορεμένη ταυτότητα «πιστού συζύγου» και «καλού πατέρα». Συνεχίζουμε να βλέπουμε στα εξώφυλλα τα προσωποποιημένα, ψεύτικα στερεότυπα ιδανικών γάμων, ενώ το ζευγάρι κοιμάται σε διαφορετικές κρεβατοκάμαρες και με άλλους. Ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει με τον τρόπο ζωής του ότι όχι απλά έχει δικαίωμα να επιλέξει τον άνθρωπο που θα αγαπήσει, αλλά θα αναθεωρήσει (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) τη μουχλιασμένη έννοια της οικογένειας.

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στέλνει κάθε ομοφοβικό πίσω στο Μεσαίωνα

Απαντώντας λοιπόν στα mean tweets, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβασε ένα βίντεο που πρέπει να γίνει το viral της ημέρας -μπας και μπορέσει κάθε γκέι παιδί που φοβάται να περπατήσει στον δρόμο κρατώντας από το χέρι τον σύντροφό του- να το δει. Προσυπογράφουμε κάθε λέξη του: «”Να ζήσει η Κρήτη με τον Ψηλορείτη! Αδερφές και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια”», διαβάζει ο Στέφανος Κασσελάκης στα σχόλιά του και απαντά: «Συνεχίζω να απαντάω σε ό,τι πιο αρνητικό, επικριτικό, σκληρό -ακόμα και χυδαίο- δέχτηκα αυτές τις μέρες. Δεν κολλάω πουθενά, γιατί η ζωή μου είναι διάφανη. Να ζήσει λοιπόν η Κρήτη, και όλα τα παλικάρια -αγόρια και κορίτσια- που έχουν το σθένος να ζουν την αλήθεια τους, να μην ντρέπονται να είναι ο εαυτός τους. Και να είναι υπερήφανοι γι’ αυτό το οποίο είναι».

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβάται να απαντήσει, με χαμόγελο, στους ομοφοβικούς της διπλανής πόρτας που δεν μπορούν να ταυτιστούν με την ευτυχία και με τους ανθρώπους που δεν επιτρέπουν το ανικανοποίητο να ορίζει την ύπαρξή τους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπήκε για να κάνει pink washing σε κάποιο ψηφοδέλτιο ως δημοτικός σύμβουλος. Είναι ένα δημόσιο πρόσωπο που ξέρει ότι όταν συνητηρητικοποιείται μια κοινωνία, δεν χρειάζεται να επινοήσεις μια ταυτότητα για να τους βολεύεις. Οι παθογένειες υπάρχουν, αλλά δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν αν τις αγνοούμε.