OPINIONS

Εδώ έφαγε κέρατο η Shakira, χρυσό μου. Μιλάς κι εσύ;

© 2022 Manu Fernandez/AP IMAGES

Φήμες, φήμες. Μην ακούς τις κακές γλώσσες. Τι κι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά; Όχι, όχι δεν είμαστε να ανοίγουμε κουβέντες για φωτιές. Να μην σε κουράζω. Ήρθε η επιβεβαίωση από χείλη επίσημα, πιο επίσημα δεν έχει. Η Shakira και ο Gerard Piqué εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση.

Η Shakira και ο Gerard Piqué δεν είναι πια μαζί. Ύστερα από 12 χρόνια κοινής ζωής, αποφάσισε ο καθένας να τραβήξει τον δρόμο του, αφού το μεταξύ τους δεν τραβούσε άλλο.

Shakira – Gerard Piqué: Η κοινή ανακοίνωση

Shakira και Gerard Piqué, μέσω του πρακτορείου EFE, δήλωσαν: «Με λύπη ανακοινώνουμε τον χωρισμό μας. Για την ευημερία των παιδιών, τα οποία είναι η κορυφή των προτεραιοτήτων μας, ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας».

Η σχέση της Shakira με τον Gerard Piqué ξεκινά το 2010, στα γυρίσματα του βίντεο κλιπ για το τραγούδι του Μουντιάλ στη Νότιο Αφρική, ”Waka Waka”.

Ερωτεύτηκαν, έκανα δύο παιδιά και δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Ήθελε λέει η Shakira να κρατήσουν τη σπίθα αναμμένη και να μην βαλτώσουν ως παντρεμένοι, να μείνουν για πάντα ερωμένοι.

Καμία διαφορά, αν με ρωτάς. Απιστίες από ‘δω, απιστίες από ‘κει, απιστίες παρά πέρα. Οι φήμες τα λένε, όπως έλεγαν και για τον χωρισμό και τελικά επιβεβαιώθηκαν. Το κερασάκι στην τούρτα, λέει, ήταν το διάσημο μοντέλο του Playboy, Suzy Cortez, γνωστή και ως Miss BumBum.

Τα οπίσθια της Suzy Cortez

Η Cortez μίλησε στην εκπομπή Mamarazzis και υποστήριξε ότι ο Gerard Piqué επεδίωκε να συναντηθεί μαζί της, και της έστελνε μηνύματα και τη ρωτούσε λεπτομέρειες για τα οπίσθιά της.

Καλημέρα, τι κάνεις να ‘σαι πάντα καλά και καπάκι για τα οπίσθια. Κάπως έτσι τα περιγράφει, κάπως έτσι στα μεταφέρω κι εγώ.

«Ήμουν φίλη του πρώην προέδρου της Μπαρτσελόνα. Όταν το έμαθε ο Piqué, ζήτησε τον αριθμό μου και μου έστειλε μήνυμα. Όταν επέστρεψα στη Βραζιλία, μου έστελνε κατευθείαν στο Instagram μου, ρωτώντας με πότε θα επιστρέψω στην Ευρώπη και πάντα με ρωτούσε πόσο μεγάλα είναι τα οπίσθιά μου.

Ήταν αυτός που μου έστειλε τα περισσότερα άμεσα μηνύματα. Οι μόνοι παίκτες της Μπαρτσελόνα που δεν μου έστειλαν ποτέ τίποτα ήταν ο Messi και ο Coutinho. Είναι υπέροχοι σύζυγοι και σέβονται πολύ τις γυναίκες τους. Η Shakıra δεν το άξιζε αυτό. Δεν τα έχω πει ποτέ από σεβασμό προς εκείνη, αλλά τώρα θα σου πω όλα όσα ξέρω και μου συνέβησαν».

Υπήρξε κέρατο. Πάει και τελείωσε. Αν και είχε περιθώριο πολύ η Shakira -καθ’ ότι 1.57- τώρα πια για να περάσει από την πόρτα ρίχνει κι ένα σκύψιμο καλού κακού. Τάρανδος η Shakira. Δώδεκα χρόνια κοινής πορείας τα πέταξε στα σκουπίδια για ένα BumBum.

Και πάμε τώρα στα δικά μας. Δεν είναι η πρώτη φορά. Πρόσφατα τα ίδια ακούσαμε και για την Jennifer Lopez που την κεράτωσε ο Alex Rodriguez λίγο πριν το ούς ο Θεός συνέζευξεν, άνθρωπος μη χωριζέτω. Κι αφού την έκανε κι αυτή τάρανδο, χωριζέτω.

Εδώ έφαγε κέρατο η Shakira, η Jennifer Lopez, η Jennifer Aniston, η Jennifer Garner, η Demi Moore, η Eva Longoria, η Elizabeth Hurley κι άλλες πολλές. Έτσι πάει η φράση. Εδώ έφαγε κέρατο η τάδε και μετά αποσιωπητικά. Δεν καταλαβαίνεις; Για ‘σενα και για ‘μενα χτυπάει η καμπάνα.

Τι σημαίνουν τα αποσιωπητικά στο «εδώ κεράτωσαν τη Shakira»

Μια αθώα φράση που λέγεται στα πλαίσια «τα παιδιά της πλάκας κάνουν γειτονιά» αλλά κρύβει μια ύπουλη συνειδητοποίηση που μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει.

Ας τα κανονικοποιήσουμε όλα αφού και οι πιο διάσημες τα έπαθαν. Τάρανδος κοτζαμάν Shakira και μιλάς κι εσύ; Η άσημη από το Παγκράτι; Shakira σου λέει που τα hips της don’t lie και πάλι την πάτησε.

Η απιστία είναι πανανθρώπινη όμως και ο τρόπος που επιλέγουμε να εκφραστούμε ενδεχομένως να μας (αυτο)παγιδεύει. Τι σημαίνουν τα αποσιωπητικά στο «εδώ κεράτωσαν τη Shakira».

Σημαίνουν: μην μιλάς καθόλου και κάνε γαργάρα μια ενδεχόμενη απιστία; Σημαίνουν: μην το βάζεις κάτω συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες; Σημαίνουν: τι να περιμένει κανείς όταν δεν υπάρχει πια επικοινωνία; Σημαίνουν: όσο και να χτυπάς τον BumBum σου κάτω, αν θέλει να την κάνει την κουτσουκέλα, θα την κάνει;

Όλα να τα δεχτώ εκτός από το πρώτο. Τη γαργάρα δεν την αγοράζω για αυτό αν τα αποσιωπητικά οδηγούν σε αυτό το μονοπάτι, λέω να κατέβω και να γυρίσω πίσω με τα πόδια.

Ας μείνουμε στο ότι μπορεί να whenever, wherever και ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις απαιτούν συνεχή δουλειά και από τις δύο πλευρές για να αντέξουν και να μην γίνουν tortura σκέτη.