OPINIONS

Χριστίνα Μπόμπα, φυσικά και μας πέφτει λόγος για τα βυζιά σου

www.instagram.com/chrismpo/

Ναι, ναι χαμογέλα Χριστινάκι. Μια ακόμα. Και μια εδώ με φόντο το τραμ. Και μια να τρως το μύδι. Και μια λίγο πιο λάγνα. Η Χριστίνα Μπόμπα ταξίδεψε στο Μιλάνο και τράβηξε και τις απαραίτητες φωτογραφίες. Αφού έφαγε το ριζότο με τα μύδια, έκανε μια επιλογή φωτογραφιών για να τις ανεβάσει στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram.

Κοίτα που σε σηκώνει το Μιλάνο Χριστίνα Μπόμπα και είναι όλες οι φωτογραφίες πάρα πολύ ωραίες. Βάλε δυο δεκάδες, λοιπόν. Να μπαίνει ο follower να πατάει το βέλος και να η μία και να η άλλη. Κι αυτή με το total black look κι αυτή με το λευκό τοπ.

Να σου κοπούν τα χαμόγελα Χριστίνα Μπόμπα. Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι είσαι πρότυπο για τα νέα κορίτσια; Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι σε παρακολουθεί πολύς κόσμος κι έχεις επιρροή;

Απαράδεκτη. Τι να σου πούμε κι εμείς; Αν λέμε για τα παιδιά σου; Αυτά στα είπαμε την προηγούμενη φορά που έκανες πάλι ταξιδάκι. Τι σόι μάνα είσαι εσύ, αναρωτηθήκαμε τότε που κάνατε το road trip χωρίς τα παιδιά σας.

Η Χριστίνα Μπόμπα και οι «επίμαχες» φωτογραφίες της

Τώρα θα μιλήσουμε για το ενδυματολογικό σου. Μάνα πράμα και να βλέπουμε τα βυζιά σου φόρα παρτίδα; Χάθηκε η λαιμόκοψη χαμόγελο; Ας τη φόραγες για να μην έχανες το δικό σου. Πληρώνεις τα λάθη σου. Δεν ευθύνεται κανείς για τον ξεπεσμό σου.

Βαθύ ντεκολτέ; Πού ακούστηκε; Χριστίνα Μπόμπα, αν δεν το θυμάσαι, έχεις δύο παιδιά. Κι όχι απλά έχεις δύο παιδιά. Έχεις δύο κορίτσια που περιμένουν από εσένα να δώσεις το καλό παράδειγμα. Με τα βυζιά έξω θα το δώσεις;

Οι ακόλουθοί σου εντόπισαν, φυσικά, το σφάλμα σου και με τα σχόλιά τους σε έβαλαν στη θέση σου. Για να σε δω στις επόμενες αναρτήσεις. Αδιαφορώ που είναι καλοκαίρι και θα βάλεις μαγιό. Να πάρεις μια στολή δύτη.

Ούτε να γελάσουμε πια δεν μπορούμε με την αμετροεπή μπουρδολογία σας. Για γέλια μπορεί να είναι τα σχόλια, αλλά είναι ταυτόχρονα και για κλάματα.

Η Χριστίνα Μπόμπα διαβάζει τα σχόλια και απορεί

«Διαβάζω τα σχόλιά σας στις τελευταίες μου φωτογραφίες και ανάμεσά τους βλέπω αυτά», γράφει η Χριστίνα Μπόμπα.

Χριστίνα Μπόμπα

Και πάμε στα σχόλια.

«Καλέ βάλε τα βυζιά σου μέσα μάνα έχεις γίνει πια δεν είναι ωραία εικόνα αυτή. Με αγάπη το σχόλιο».

«Και υποτίθεται ότι όταν κάποια γίνει μάνα σοβαρεύει και πάνω από όλα σέβεται το παιδί της, τι να πω».

«Και εσύ θα; Με τα βυζιά μάνα».

Χριστίνα Μπόμπα

«Πολύ ωραία φωτό αλλά γιατί το στήθος έξω;»

«Έφτιαξε τα βυζιά της και τα πετάει συνέχεια έξω;»

«Με το στήθος έξω γιατί; Και μετά σου λένε».

Χριστίνα Μπόμπα

«Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τις γυναίκες που αφήνουν συνέχεια τα μωρά τους πίσω και ταξιδεύουν συνεχώς κάνοντας τη ζωάρα τους σαν να μην άλλαξε τίποτα, ειδικά εκείνες που παιδεύτηκαν τόσο για αυτό. Κι εγώ πέρασα από σαράντα κύματα για να αποκτήσω την κόρη μου και δεν μπορώ να το διανοηθώ. Όσο για το λουκ θεωρώ ότι όσο τέλειες αναλογίες κι αν έχεις, όταν γίνεσαι μητέρα πρέπει η εμφάνισή σου να είναι πάντα ευπρεπής για να δίνεις στα παιδιά σου το καλό παράδειγμα, ειδικά όταν έχεις κορίτσια. Σαν influencer και μητέρα δίνεις το λάθος παράδειγμα στις γυναίκες».

Σαπίλα. Σαπίλα παντού

Η Όλγα Μαρκάτου έχει την καλύτερη ατάκα για την περίσταση. Σαπίλα. Σαπίλα παντού. Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε ακόμα για μάνες, ντεκολτέ, σοβαρότητα και ευπρέπεια; Πώς είναι δυνατόν στο μυαλό σας να είναι επιτρεπτό μια γυναίκα να φορά ανοιχτό ντεκολτέ και να στερείται του δικαιώματος όταν αποκτήσει παιδιά.

Είναι λυπηρό, τρομακτικό και επικίνδυνο. Κάθε γυναίκα στην Ελλάδα του σήμερα μπορεί να φορά ό,τι θέλει. Φούστα κοντή. Φούστα μακριά. Παντελόνι καμπάνα. Ζιβάγκο. Σουτιέν. Κοντομάνικο. Μακρυμάνικο. Αμάνικο.

Είναι χυδαίο να λέτε: «Με το στήθος έξω γιατί; Και μετά σου λένε». Τι σου λένε; Ότι τα ήθελε ο κώλος μας; Ότι προκαλέσαμε και καλά να πάθουμε; Για κάντε μας τη χάρη.

Μπορεί να είναι ένα σχόλιο κάτω από μια φωτογραφία στο Instagram, αλλά φέρει πάνω του το βάρος μιας αναχρονιστικής νοοτροπίας που μας εγκλωβίζει.

Καλώς ήρθατε στον Μεσαίωνα

Η Χριστίνα Μπόμπα δεν θα μας δώσει λογαριασμό αν άφησε τα παιδιά σπίτι, αν έφτιαξε το στήθος της, αν φόρεσε ντεκολτέ, αν έκανε καθαρισμό δοντιών κι αν απέκτησε κάλο στο μικρό δαχτυλάκι του αριστερού ποδιού από μια στενή γόβα.

 

«Όσο για το λουκ θεωρώ ότι όσο τέλειες αναλογίες κι αν έχεις, όταν γίνεσαι μητέρα πρέπει η εμφάνισή σου να είναι πάντα ευπρεπής για να δίνεις στα παιδιά σου το καλό παράδειγμα, ειδικά όταν έχεις κορίτσια. Σαν influencer και μητέρα δίνεις το λάθος παράδειγμα στις γυναίκες».

Ένα σχόλιο με συμπυκνωμένη την αηδία με την οποία καθημερινά όλες ερχόμαστε αντιμέτωπες. Το «ειδικά όταν έχεις κορίτσια» είναι κακοφορμισμένη πληγή που δεν λέει να κλείσει. Ειδικά όταν έχεις κορίτσια θα έπρεπε να πάψεις πιστεύεις ότι όταν γίνεσαι μητέρα πρέπει να ντύνεσαι ευπρεπώς, άρα τα βυζιά μέσα.

Χριστίνα Μπόμπα

Ο επίλογος ανήκει στη Χριστίνα Μπόμπα η οποία έγραψε: «Αν ήμουν άντρας θα συσχέτιζε κανείς την ηθική μου με την ποσότητα του υφάσματός που καλύπτει το σώμα μου; Θα πίστευε κανείς πως θα ήμουν κακός πατέρας επειδή ήμουν σε ένα επαγγελματικό ταξίδι; Επίσης έχουμε άραγε 2022 ή ζούμε στον μεσαίωνα;»

Να ξαναπάει η Χριστίνα Μπόμπα ταξίδι;

ΨΗΦΙΣΕ