OPINIONS

Η «γριά» Ελεονώρα Μελέτη και το «είσαι νινί ακόμα»

Papadakis Press

Χρόνια πολλά και να είστε καλά. Εύχομαι να περάσατε καλά τις γιορτές, να φάγατε τσουρέκι και να τσουγκρίσατε αυγά. Μιας και μιλάμε για χρόνια και μάλιστα πολλά, θα ήθελα στην παρέα μας να καλέσουμε την Ελεονώρα Μελέτη.

Η Ελεονώρα Μελέτη πάνω που τσούγκριζε το αυγό κι έβγαινε νικήτρια, άνοιξε το κινητό να απαντήσει σε μια κλήση κι έπεσε πάνω σε δημοσίευμα με τίτλο: «Πολλά χρόνια μικρότερός της: Η μεγάλη διαφορά ηλικίας της Ελεονώρας Μελέτη με τον Θοδωρή Μαροσούλη».

Γέρε χρόνε φύγε τώρα, πάει η δική σου η σειρά. Ήρθε ο νέος με τα δώρα με τραγούδια, με χαρά. Κοίτα τώρα πώς τα ‘μπλεξα. Πασχαλιάτικα να θυμηθώ Πρωτοχρονιά κι αντί για νησιώτικα να χορεύω τρίγωνα κάλαντα.

Κι αφού μαζευτήκαμε που μαζευτήκαμε να πούμε πάλι τα ίδια. Τα ίδια και τα ίδια μέχρι να βάλετε μυαλό, μέχρι να κατανοήσετε πως οι απόψεις σας κρέμονται από σαθρά δοκάρια. Κι αν εκεί που περπατάμε αμέριμνοι μας πέσουν στο κεφάλι;

Μεγάλος ο κίνδυνος, αλλά είμαστε μαθημένοι. Θα σηκωθούμε, θα καθαρίσούμε τη σκόνη από γόνατα και αγκώνες και θα συνεχίσουμε τον περίπατό μας.

Εσύ όμως; Εσύ, θα μείνεις να κραδαίνεις τον κακοποιητικό σου λόγο και να μας απειλείς με παρωχημένες βουτιές σε νερά θολά.

Είναι πολλά τα χρόνια, Ελεονώρα Μελέτη

Η Ελεονώρα Μελέτη απάντησε. Αν με ρωτάς, θα έπρεπε απλά να συνεχίσει την ημέρα της αφήνοντας το «Κατερινάκι» να κάνει τη «δουλειά» του.

Η  απάντηση

«Ελάτε λίγο να μιλήσουμε για την ανακύκλωση.

Παίρνουμε το σκουπίδι και του δίνουμε κ πάλι ζωή, αυτή τη φορά δημιουργώντας από κάτι άχρηστο, κάτι καινούργιο και χρήσιμο.

Πάμε να κάνουμε ανακύκλωση σε αυτό που διαβάζετε:

παίρνουμε το σκουπίδι, στη προκειμένη τον τίτλο, και
δίνουμε και πάλι ζωή δημιουργώντας κάτι και καινούργιο και χρήσιμο.

Πάμε να το κάνουμε.

Αγαπητή συντάκτρια Κατερίνα,

Κρίμα για σένα.

Κρίμα που είσαι γυναίκα και βρήκες ”είδηση” στο ότι μια γυναίκα είναι μεγαλύτερη (και μάλιστα πολλλααααα χρόνια- ) από τον άντρα της.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να σου εξηγήσω γιατί είναι κρίμα καθώς είναι αυταπόδεικτο από το δημιούργημά σου πως ακόμα δεν είσαι έτοιμη σε κανένα επίπεδο, να αντιληφθείς.

Γενικά να αντιληφθείς.

Είναι ωστόσο επικίνδυνο που με αυτή την περιορισμένη αντίληψη, σου δίνεται χώρος, θέση ευθύνης αλλά και χρήματα για να εκφράζεις όχι μόνο μισογυνικές αλλά μισανθρωπίστικες απόψεις.

Κρίμα για σένα ”Κατερίνα” ακόμα κι αν είσαι άντρας. Για τους ίδιους λόγους.

Κρίμα που προσβάλεις εκατομμύρια γυναίκες που είχαν την τύχη να γνωρίσουν να ερωτευτούν και να αγαπήσουν έναν άντρα νεότερο από εκείνες, αλλα είχαν και τα κότσια να ακολούθησαν την καρδιά τους επιλέγοντας συνειδητά να προσπεράσουν ηλίθιους σαν κι εσένα που αποτελούν με την περιοριστική τους σκέψη εμπόδιο στην προσπάθεια που γίνεται από πολλούς για τη δημιουργία μιας πιο ενωτικής κοινωνίας.

Κρίμα για τους αναγνώστες σου Κατερίνα, που γίνονται παραλήπτες της τοξικότητάς σου.

Δόξα τω θεω ωστόσο, στο σύνολο τους, απ’ ό,τι διάβασα στα σχόλια, σε καταδικάζουν, σε λυπούνται και σε βρίζουν.

Κρίμα για σένα Κατερίνα μου, γιατί εγώ αν είμαι από κάποιον ”μεγαλύτερη” είμαι σίγουρα από σένα. Με τη διαφορά ότι εσυ δεν είσαι ”μικρότερη” αλλά απλά ”μικρή”.

Και κάπως έτσι κάνουμε με όλα τα σκουπίδια.

Καλή συνέχεια! Και καλή επιτυχία».

Είμαστε πια πολύ μεγάλες για να κολλάμε σε κάτι πράγματα μικρά. Μετά από κάποια ηλικία, ο καθένας είναι υπεύθυνος για το πρόσωπο που έχει φτιάξει. Για το μυαλό, για τις σκέψεις, για τη στάση του απέναντι στη ζωή και τους γύρω του. Κι όπως θα έλεγε και ο Ζαν-Πωλ Ρίχτερ «Ζήσε τη ζωή σου και ξέχασε την ηλικία σου».

Τοξικοί άνθρωποι υπάρχουν πολλοί. Δεν θα εκλείψουν. Άφησέ τους στη γωνίτσα τους να λένε πως είσαι πολύ μεγάλη για να κάνεις παιδί, είσαι τεκνατζού γιατί ο σύντροφός σου είναι μικρότερος, είσαι εξώλης και προώλης γιατί φοράς κοντή φούστα ή βαθύ ντεκολτέ. Να είσαι ό,τι θέλεις κι ό,τι σου κάνει κέφι χωρίς να σε νοιάζει τι θα πει το «Κατερινάκι».

Να γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια γνώμες που δεν ζήτησες και να αγαπάς όποιον κι όποια ποθεί η καρδιά σου, χωρίς να ζητάς ταυτότητα, Ε9 και ΑΜΚΑ.