ΠΑΙΔΙ

Ταξίδια με μικρά παιδιά: 7 λόγοι που θα σε πείσουν να ετοιμάσεις βαλίτσες

Unsplash

Πολλοί γονείς φαίνεται να πιστεύουν ότι τα ταξίδια με μικρά παιδιά, είναι άσκοπα και κουραστικά, καθώς δεν πρόκειται να τα θυμούνται ή να τα εκτιμήσουν ως εμπειρίες.

Τα ταξίδια με μικρά παιδιά δεν είναι εύκολα, αλλά αξίζουν

Ταξίδια με μικρά παιδιά: 8 λόγοι που θα σε πείσουν να ετοιμάσεις βαλίτσες Unsplash

Πόσες φορές έχεις ακούσει: «Ω ναι, θα θέλαμε να ταξιδέψουμε μια μέρα. Ίσως όταν τα παιδιά μεγαλώσουν. Δεν δεν θα το θυμούνται έτσι κι αλλιώς σε αυτή την ηλικία». Ή «Θα ήθελα να ταξιδέψουμε, αλλά τα παιδιά έχουν μια συγκεκριμένη ρουτίνα και δεν θέλω να τη χαλάσω». Το ταξίδι με μικρά παιδιά δεν είναι εύκολο. Αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Στην πραγματικότητα, τα ταξίδια προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα για τα παιδιά. Ανεξάρτητα από την ηλικία τους και το γεγονός ότι μία φορά στο τόσο θα χαλάσει η ρουτίνα τους, τα ταξίδια μπορούν να τους κάνουν πολύ καλό.

Δεν έχεις πειστεί ακόμα; Παρακάτω σου παραθέτουμε 8 λόγους για να ταξιδέψεις με τα παιδιά, όταν είναι μικρά:

1. Η ζωή δεν σταματά μόλις αποκτήσεις παιδιά

Επειδή έχεις αποκτήσει παιδιά, η ζωή δεν χρειάζεται να σταματήσει. Ναι, θα γίνουν προτεραιότητα σου, ωστόσο, δεν θα έπρεπε να γίνουν όλη σου η ζωή. Μπορείτε να περάσετε μαζί οικογενειακό, ποιοτικό χρόνο σε ταξίδια. Αν σου άρεσε να ταξιδεύεις πριν, μπορείς να ταξιδεύεις και με τα παιδιά σου. Απλώς με διαφορετικό τρόπο.

2. Τα ταξίδια με μικρά παιδιά είναι φθηνότερα

Το να ταξιδεύεις με μικρά παιδιά αεροπορικώς, σημαίνει ότι μπορείς να έχεις ένα πτυσσόμενο καροτσάκι ή βρεφικό κάθισμα δωρεάν. Ή μια έκπτωση μόλις χρειαστούν τη δική τους θέση. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τρένα, πλοία και λεωφορεία έχουν επίσης συνήθως παρόμοιες εκπτώσεις. Το κόστος διαμονής σε ξενοδοχεία είναι ελάχιστο για τα παιδιά. Η επίσκεψη στα αξιοθέατα είναι επίσης φθηνότερη, καθώς τα παιδιά κάτω από μια ορισμένη ηλικία είναι συνήθως δωρεάν ή με έκπτωση. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, όλα αυτά παύουν να ισχύουν.

3. Τα ταξίδια με μικρά παιδιά είναι πιο εύκολα στον προγραμματισμό

Τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, μπορεί να γίνουν δύσκολη υπόθεση. Γι’ αυτό, το να ταξιδέψεις με τα παιδιά πριν πάνε στο σχολείο είναι το πιο εύκολο, καθώς δεν χρειάζεται να ταξιδεύετε μόνο στις καλοκαιρινές διακοπές. Επίσης, μόλις ξεκινήσουν το σχολείο, υπάρχουν τα αθλήματα και οι εξωσχολικές δραστηριότητες. Επωφελήσου από τη δυνατότητα που έχεις να ταξιδεύετε όποτε θέλετε, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όσο μπορείς.

4. Ταξίδια με μικρά παιδιά σημαίνει έξοδος από τη συνηθισμένη ρουτίνα

Σπίτι συνήθως σημαίνει ρουτίνα. Το να βγεις από τη φούσκα του σπιτιού σου και να κάνεις κάτι διαφορετικό, μπορεί να σημαίνει μια ανάσα φρέσκου αέρα, τόσο για εσένα όσο και για τα παιδιά σου. Βγείτε μαζί από τη ρουτίνα, εξερευνήστε μαζί νέα μέρη. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να μάθεις από τα παιδιά σου.

 

5. Τα ταξίδια με μικρά είναι ευκαιρία για ανοίξουν τους ορίζοντες τους

Τα ταξίδια σε νέα μέρη, επιτρέπουν στα παιδιά να εξερευνήσουν νέους τύπους φαγητού, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και να εκτεθούν σε διαφορετικούς πολιτισμούς και τρόπους ζωής. Όταν τα παιδιά ταξιδεύουν, μαθαίνουν ότι δεν είναι παντού «σαν το σπίτι» και δεν είναι όλοι, σαν τους ανθρώπους που γνωρίζουν. Βγάλε τα παιδιά σου από τη μικρή τους φούσκα όσο είναι μικρά, ώστε να μεγαλώσουν γνωρίζοντας περισσότερα για τον κόσμο γύρω τους.

6. Τα ταξίδια με μικρά παιδιά δίνουν πολύτιμα μαθήματα ζωής

Τα παιδιά παίρνουν ανεκτίμητης αξίας μαθήματα, ενώ ταξιδεύουν. Μαθήματα τα οποία δεν μπορούν να διδαχθούν σε σχολικό περιβάλλον. Με τα ταξίδια, τα παιδιά αποκτούν ανεξαρτησία, αυτοπεποίθηση και μαθαίνουν δεξιότητες πραγματικής ζωής, μέσα από πραγματικές καταστάσεις.

7. Τα μικρά παιδιά είναι «αρκετά μεγάλα» για ταξίδια

Μην περιμένεις μέχρι τα παιδιά σου να γίνουν «αρκετά μεγάλα» για να ταξιδέψουν και να εξερευνήσουν τον κόσμο, την πατρίδα σας ή ακόμα και την πόλη στην οποία ζείτε. Τα παιδιά προσαρμόζονται εκπληκτικά σε νέες καταστάσεις και το ταξίδι μαζί τους, μπορεί να είναι ευχάριστο και ωφέλιμο ανεξάρτητα από την ηλικία τους.