ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Single μαμάδες αγοράζουν ένα σπίτι και μεγαλώνουν όλες μαζί τα παιδιά τους

Unsplash

Η ισχύς εν τη ενώσει. Η δύναμη του μαζί. Το ένα χέρι να πιάνει το άλλο και μαζί να σηκώνονται. Πολλά εισαγωγικά θα μπορούσαν να γραφτούν, όμως η ιστορία της Holly Harper και της Herrin Hopper είναι η απτή απόδειξη. Δύο single μαμάδες που έφτιαξαν μια κοινότητα αφού αποφάσισαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους από κοινού στο ίδιο σπίτι.

Η Holly Harper είναι μαμά ενός 9χρονου κοριτσιού και η Herrin Hopper είναι μαμά δύο παιδιών, ηλικίας 13 και 9 ετών. Κατά την έναρξη της πανδημίας οι μαμάδες βρέθηκαν να μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες μιας μονογονεϊκής οικογένειας.

Συζητήσεις επί συζητήσεων και κάπου ανάμεσα σε σοβαρά και αστεία, οι μαμάδες αποφάσισαν να αγοράσουν από κοινού ένα σπίτι προκειμένου να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε μια ιδιότυπη κοινότητα.

Single μαμάδες αγοράζουν ένα σπίτι και μεγαλώνουν όλες μαζί τα παιδιά τους

«Θέλαμε ένα οίκημα με δύο διαφορετικές κατοικίες παρόμοιου μεγέθους, στο οποίο κανένας μας δεν θα αναγκαζόταν να κοιμηθεί σε υπόγειο. Θέλαμε επίσης να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από δημόσιες συγκοινωνίες και σε μια γειτονιά ασφαλή, ώστε να παίζουν τα παιδιά μας», ανέφεραν.

Τον Αύγουστο του 2020 οι μαμάδες μετακόμισαν στο νέο τους σπίτι. Λίγο αργότερα, μια άλλη ανύπαντρη μαμά, η Leandra Nichola επικοινώνησε με τις μαμάδες για μια αγγελία για τον έναν όροφο του σπιτιού.

Μην σου τα πολυλογώ. Λίγες ημέρες αργότερα μετακόμισε μαζί με τα δυο παιδιά της. Δεν πέρασε πολύς καιρός και η Jennifer Jacobs εντάχθηκε κι αυτή στην κοινότητα.

Μια φωτογραφία με όλη την οικογένεια μαζί

”Siren House”, το σπίτι των Σειρήνων. Έτσι ονόμασαν την κοινότητά τους οι μαμάδες, παίρνοντας το όνομα από το πλάσμα της ελληνικής μυθολογίας που είναι μισό πτηνό και μισό γυναίκα. «Η σειρήνα είναι σύμβολο φεμινιστικής δύναμης. Χτίζουμε μια κοινότητα και θέλουμε με το τραγούδι της σειρήνας να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά», εξηγούν.

Οι μαμάδες ελπίζουν η ιδέα τους να γίνει αφορμή ώστε κι άλλες γυναίκες να ενώσουν τις ζωές τους και να βοηθήσουν η μία την άλλη.

«Είμαστε σαν αδερφές και όλα τα παιδιά είναι σαν ανίψια μας», είπε η Herrin Hopper σε συνέντευξή της προσθέτοντας ότι «δεν εξαρτόμαστε με ανθυγιεινό τρόπο, αλλά είμαστε αλληλεξαρτώμενες».