ΠΑΙΔΙ

Στην παραλία με το μωρό: Τι να προσέξεις και τι να αποφύγεις

Pexels

Ο ήλιος λάμπει, τα κύματα σκάνε στην άμμο και η θάλασσα φωνάζει το όνομά σου. Η απόδραση στην παραλία είναι μια καλοκαιρινή ανάγκη. Πώς μπορείς όμως να απολαύσεις με ασφάλεια την παραλία μαζί με το μωρό σου;

Εάν μιλάμε για τις πρώτες σου διακοπές με παιδί, είναι λογικό να ανησυχείς για το αν η παραλία, είναι ένα ασφαλές περιβάλλον για το μωρό σου. Ωστόσο, με λίγη προετοιμασία και προνοητικότητα, είναι απολύτως εφικτό να απολαύσεις μαζί με το μωρό σου, μια μικρή απόδραση στην παραλία με ασφάλεια. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα βρέφη μέχρι να συμπληρώσουν τον έκτο μήνα ζωής, δεν θα πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο. Το δέρμα του βρέφους, δεν έχει τόσα προστατευτικά φίλτρα, όσα ενός ενήλικα. Αυτά αναπτύσσονται σταδιακά αρχίζοντας από την ηλικία των 6 περίπου μηνών. Μετά τους 6 μήνες, τα βρέφη μπορούν να εκτίθενται στον ήλιο, εφόσον λαμβάνονται προστατευτικά μέτρα.

Στην παραλία με το μωρό: Τι να προσέξεις και τι να αποφύγεις Unsplash

Στην παραλία με το μωρό κάπου με σκιά

Φέρε μαζί σου μια ομπρέλα ή επίλεξε ένα σημείο στην παραλία με φυσική σκιά, για να προστατεύσεις το μωρό σου από τις ακτίνες του ηλίου.

Στην παραλία με το μωρό και το κατάλληλο SPF

Ακόμα κι αν ο ουρανός είναι συννεφιασμένος, το αντηλιακό είναι απαραίτητο. Η καλύτερη προσέγγιση, είναι να κρατάς το μικρό σου στην σκιά και μακριά από τον ήλιο, αλλά ανάλογα με την ηλικία του, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντηλιακό. Για μωρά 6 μηνών και άνω, το αντηλιακό με SPF 30 ή 50 είναι τα ιδανικά. Είναι σημαντικό να το ανανεώνεις κάθε 2 ώρες.

Στην παραλία με το μωρό με τα κατάλληλα ρούχα

Το να κρατάς το μωρό καλυμμένο με ρούχα, είναι ένας εύκολος τρόπος να το προστατεύσεις από τον ήλιο. Γυαλιά ηλίου, καπέλα με μακρύ γείσο, ανοιχτόχρωμα μακρυμάνικα και παντελόνια, είναι στα must.

Σωστή ενυδάτωση

Όπως εσύ, έτσι και το μωρό σου, χρειάζεται επίσης πολλά υγρά. Ανάλογα με την ηλικία του, μπορεί να χρειαστεί να θηλάζεις πιο συχνά ή να του δίνεις νερό, για να αποφύγει την αφυδάτωση. Εάν το μωρό δεν ενυδατώνεται σωστά, μπορεί να εμφανίσει εξάντληση, θερμοπληξία ή κράμπες.

Στην παραλία με το μωρό τις σωστές ώρες

Ο μεσημεριανός ήλιος είναι υπερβολικός για τα μωρά. Η ηλιακή ακτινοβολία, είναι ισχυρότερη μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ. Επομένως προσπάθησε να περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους πριν από τις 10 π.μ. ή μετά τις 4 μ.μ. Επιπλέον, εκδρομές στην παραλία, νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, είναι βέβαιο ότι θα σου χαρίσουν πανέμορφες φωτογραφίες.

Δώσε προσοχή στο μωρό σου

Τα μωρά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν το αν είναι αφυδατωμένα ή όχι. Επομένως, είναι σημαντικό να έχεις τον νου σου για τυχόν σημάδια αφυδάτωσης. Εάν το δέρμα του μωρού είναι ξηρό, ζεστό και κόκκινο, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη αφυδάτωσης.

Eπένδυσε σε ελαφρύ εξοπλισμό

Μπορείς να ανταλλάξεις το μεγάλο και ογκώδες πορτ μπεμπέ, με κάτι πιο άνετο και ασφαλές για το νερό, αλλά θα πρέπει επίσης να έχεις πρόχειρο και ένα σωσίβιο για μωρά. Δώσε προσοχή στη σωστή εφαρμογή του.