ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Κατερίνα Διδασκάλου: «Με έσωσε το ότι έγινα μητέρα στα 22 μου»

Papadakis Press

Η Κατερίνα Διδασκάλου κάθισε στον καναπέ του «Στούντιο 4» και μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για τη μητρότητα και πώς εκείνη τη βίωσε σε πολύ νεαρή ηλικία.

Η Κατερίνα Διδασκάλου μετακόμισε στη Νέα Υόρκη κι εκεί γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο, τον Γιώργο Βέη. Στα 22 της έγινε μητέρα.

Μαζί απέκτησαν δύο κόρες, τη Φλώρα και τη Μαρκέλλα. Χρόνια μετά παντρεύτηκε ξανά κι απέκτησε ένα ακόμα παιδί, τον Διόνυσο. «Τον γιο μου τον έκανα σε πιο ώριμη ηλικία. Με άλλο μπαμπά. Ήμουν 35αρα», είχε δηλώσει.

Στρέφοντας το βλέμμα της στο παρελθόν και κάνοντας μια αναδρομή στα χρόνια που έγινε μητέρα, τι βλέπει η Κατερίνα Διδασκάλου;

Κατερίνα Διδασκάλου: «Το ότι έγινα μητέρα στα 22 με γείωσε»

«Με έσωσε το ότι έγινα μητέρα στα 22 μου χρόνια. Με έσωσε από πάρα πολλά. Είχα πάει στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσω, γνώρισα τον μπαμπά των δύο πρώτων μου παιδιών εκεί και ήρθαν οι συνθήκες πολύ ευνοϊκές.

Το ότι έγινα μητέρα στα 22 με γείωσε, δεν είναι απλή η δουλειά που κάνουμε, η δουλειά που κάνουμε μπορεί να σε στείλει να καβαλήσεις ένα καλάμι. Τον πρώτο μήνα έβαζα το πάμπερ ανάποδα και αναρωτιόμουν τι λάθος έχω κάνει.

Είχα την καλή τύχη να έχω ανθρώπους γύρω γύρω που ενδιαφέρονταν. Τα παιδιά μου τα θήλασα, πιστεύω καταρχάς ότι αυτό που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας είναι η υγεία, το παράδειγμα που τους δίνουμε.

Εγώ από μικρή δεν κάπνιζα ποτέ μου. Όταν έχεις την ευθύνη ενός παιδιού σε κάνει να είσαι ακόμα πιο προσεκτικός, σε μία Νέα Υόρκη που οι κόκες ήταν μέσα στα πιάτα στα πάρτι», ανέφερε αρχικά η Κατερίνα Διδασκάλου.

«Πάντα ήθελα παιδιά στη ζωή μου και χαίρομαι γιατί τα παιδιά μου μεγάλωσαν, με έκαναν καλύτερη ηθοποιό, με βελτίωσαν. Δεν είδα τα παιδιά μου σαν εμπόδια στην καριέρα μου.

«Έλειψα από τα παιδιά μου πολύ με τη δουλειά που κάνω»

Δεν άλλαξα τίποτα απολύτως. Αυτό λέω στα νέα κορίτσια, κανένα παιδί δεν σου εμποδίζει καμία καριέρα. Πριν το τρίτο μου παιδί μου έλεγαν “Καλά και εσύ πας και και κάνεις τρίτο παιδί λες και δεν έχεις παιδιά“.

Περιμένετε και θα δείτε, μετά το μωρό αυτό θα δουλεύω το δεκαπλάσιο. Είναι θέμα απόφασης, τι θέλεις πραγματικά να κάνεις», συμπλήρωσε η Κατερίνα Διδασκάλου.

«Έλειψα από τα παιδιά μου πολύ με τη δουλειά που κάνω. Αλλά εδώ βρήκα μία τελείως διαφορετική πραγματικότητα, ήμουν δέκα χρόνια στην Αμερική.

Ήταν τεράστιες οι αλλαγές από το ’80 – ’90. Βρήκα την τηλεόραση στα ύψη πλέον. Με το που ήρθα στην Ελλάδα έκανα και θέατρο και πολλή τηλεόραση. Είμαι περήφανη για την τηλεόραση που έχω κάνει.

Είχα μόνιμη γυναίκα μέσα στο σπίτι, αλλά ξέρεις, μια μαμά εργαζόμενη με μικρά παιδιά δεν είναι τόσο. Υπήρξαν στιγμές απελπισίας, έχω κάνει πολλή προσευχή. Και τώρα προσευχόμενη για ένα αγαπημένο κορίτσι, που ξέρω ότι αρρώστησε, διαβάζω τον μικρό παρακλητικό κανόνα στην Παναγία.

Θεωρώ ότι οι λέξεις έχουν πολύ μεγάλη δύναμη και η προσευχή. Δεν μιλώ για θρησκοληψία. Έχει πολύ μεγάλη δύναμη. Δεν είμαι το άτομο που πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία. Η προσευχή είναι προσευχή, δεν λες στείλε μου αυτό. Προσεύχεσαι και αυτό», δήλωσε η Κατερίνα Διδασκάλου.