FEMALE TALK

Η Ελεονώρα Μελέτη μιλάει για τη μητρότητα: «Δεν είναι όπως μου το περιέγραφαν»

Instagram.com/nonoram/

Καλεσμένη στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα  του Mega ήταν το βράδυ της Δευτέρας, 27 Φεβρουαρίου, η Ελεονώρα Μελέτη. Η παρουσιάστρια μίλησε στη Νίκη Λυμπεράκη για πολλούς τομείς της ζωής της.

Ως μαμά της μικρής Αλεξάνδρας και γυναίκα αφοπλιστικά ειλικρινής, η Ελεονώρα Μελέτη αναφέρθηκε στον ρόλο της μητρότητας και στην ωραιοποίηση που έχει δεχθεί ο ορισμός της. Μεταξύ άλλων, η παρουσιάστρια μίλησε για την παρενόχληση που έχει δεχθεί από πρόσωπο της πολιτικής και εξήγησε τον λόγο που δεν αναφέρθηκε ποτέ ονομαστικά στον δημόσιο λόγο.

Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν θεωρώ ότι μια γυναίκα ολοκληρώνεται μέσα από την μητρότητα»

«Είναι ένα μαγικό ταξίδι. Δεν είναι, όμως, όπως μου το είχαν περιγράψει. Ωραιοποιείται πάρα πολύ όλο αυτό και η λέξη φέρει ένα βάρος, το οποίο δεν της ταιριάζει. Όταν λέω βάρος, δεν εννοώ ευθύνη. Σου δημιουργεί μια υποχρέωση να πρέπει να νιώσεις κάποια συναισθήματα, τα οποία δεν είναι για όλες τις γυναίκες τα ίδια. Δεν θεωρώ ότι μια γυναίκα ολοκληρώνεται μέσα από τη μητρότητα. Θεωρώ, όμως, ότι είναι ένα κομμάτι μέσα από το οποίο μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου», ανέφερε στην αρχή η Ελεονώρα Μελέτη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κόρη της:

«Νιώθω τρομερά ευλογημένη που αυτό το παιδί με έχει επιλέξει για μαμά του. Είναι μαγικός ο τρόπος με τον οποίο γνωρίζεις μια ψυχή. Ουσιαστικά η ευθύνη που έχεις εσύ είναι να της γνωρίσεις τον κόσμο. Εγώ θα ήθελα η κόρη μου να βγει ένας καλός άνθρωπος, είναι πολύ σημαντικό. Όταν λέω καλός, δεν εννοώ θύμα».

 

«Σαν μητέρα δεν νιώθω ενοχές»

«Το πρόγραμμά μας με τη μικρή είναι πολύ συγκεκριμένο. Ξυπνάω το πρωί, πάω στη δουλειά, μετά παίρνω την μικρή από τον παιδικό σταθμό και από εκεί και μέχρι το βράδυ είμαστε μαζί, κάνουμε πράγματα, περνάμε χρόνο. Σαν μητέρα δεν νιώθω ενοχές. Τα δύο πρώτα χρόνια δεν έλειπα καθόλου από την κόρη μου. Μπορούσα να είμαι όσο κοντά ήθελα με το παιδί μου. Ακόμα και τώρα, το ωράριό μου, μού δίνει την ευκαιρία να είμαι με το παιδί», πρόσθεσε η Ελεονώρα Μελέτη μιλώντας για την καθημερινότητα στο πλευρό της αγαπημένης της Αλεξάνδρας.

 

Η παρενόχληση που δέχτηκε από πολιτικό

Όσο για ζητήματα της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον επαγγελματικό χώρο, η Ελεονώρα Μελέτη είπε ότι δεν έχει δεχτεί κακοποίηση ή επίθεση, «αλλά έχω δεχτεί παρενόχληση και μάλιστα, από πρόσωπο που βρίσκεται στην πολιτική. Με περίμενε για συνέντευξη και μου άνοιξε την πόρτα με το μπουρνούζι. Μου λέει “πέρασε μέσα να πιούμε ένα ποτό”. Του λέω δεν έχω έρθει για ποτό, έχω έρθει για τη συνέντευξη. Τότε εγώ είχα αρκετά έντονα αντανακλαστικά και φερόμουν αρκετά έξυπνα σε τέτοιες περιπτώσεις».

«Όταν το εκμυστηρεύτηκα αυτό, υπήρχαν άνθρωποι που με τσίγκλησαν και μου είπαν να πάμε με κάμερα να το καταγράψουμε. Υπήρξαν και άλλοι, όμως, που με προειδοποίησαν πως αν το κάνω δεν θα βρω ξανά δουλειά σε αυτό τον χώρο. Τότε το θεωρούσες και αναμενόμενο. Το 2001. Θα πρέπει αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να τα κάνουν αυτά, να καταλάβουν ότι τελικά δεν μπορούν», εξομολογήθηκε η Ελεονώρα Μελέτη.

Ο λόγος που δεν έδωσε (ονομαστική) έκταση στο περιστατικό

«Στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν έδωσα έκταση γιατί μου φάνηκε ότι έχω απλά να κάνω με έναν ενοχλητικό, γλοιώδη τύπο. Άλλες φορές, όμως, που έχω νιώσει ότι έχω να κάνω με κακοποιητική συμπεριφορά, έχω μιλήσει. Μπορεί να μην βγήκα να μιλήσω δημόσια γιατί δεν υπήρχε το #MeToo τότε. Δεν έχω έρθει αντιμέτωπη με ποινικά κολάσιμες πράξεις, οι οποίες να είναι και αυταπόδεικτες. Αν ναι, θα μιλούσα», πρόσθεσε η παρουσιάστρια.

«Δεν ξέρω αν θα έκανα δημόσια τοποθέτηση, έχω μιλήσει αλλά χωρίς να πω ονόματα. Όμως, εκεί που έπρεπε να πάω και να ζητήσω βοήθεια, πήγα και την βρήκα. Στη δική μου την περίπτωση βρήκα ανταπόκριση, δεν άλλαξε ο άνθρωπος. Το πρόβλημά μου, όμως, λύθηκε και για εμένα και για 10 άλλους», κατέληξε η Ελεονώρα Μελέτη.