ΠΑΙΔΙ

Καλοκαιρινές διακοπές με τα παιδιά: Oι χρυσές συμβουλές για κάθε ταξίδι

Unsplash

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για οικογενειακές διακοπές, αλλά μερικές φορές το ταξίδι με μικρά παιδιά μπορεί να είναι περισσότερο κουραστικό, παρά χαλαρωτικό.

Καλοκαιρινές διακοπές με τα παιδιά και με πρόγραμμα

Καλοκαιρινές διακοπές με τα παιδιά: Oι χρυσές συμβουλές για κάθε ταξίδι Pexels

Αν και μερικά από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα στη ζωή έρχονται απρογραμμάτιστα, η πραγματικότητα είναι ότι αυτές οι πολύτιμες, αυθόρμητες στιγμές είναι λίγες. Όταν μιλάμε για μια οικογένεια με παιδιά, το καλοκαίρι μπορεί να φαίνεται ατέλειωτο. Για να κυλήσει λοιπόν το καλοκαίρι ομαλά, με ευχάριστες αναμνήσεις για όλα τα μέλη, οι γονείς καλούνται να βάλουν σε σειρά πολλές επιλογές καλοκαιρινής παιδικής φροντίδας, γύρω από ένα πρόγραμμα ημερομηνιών διακοπών και δραστηριοτήτων. Προσπαθώντας ταυτόχρονα να προσθέσουν λίγη καλοκαιρινή ανεμελιά στο μείγμα. Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση, επομένως είναι καλύτερο να ξεκινήσεις τον καλοκαιρινό προγραμματισμό, το συντομότερο δυνατό.

Στο δρόμο για τις καλοκαιρινές διακοπές (με τις απαραίτητες στάσεις)

Εάν πρόκειται να περάσετε πολύ χρόνο στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, φρόντισε να κάνετε μερικές στάσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Στάσεις φιλικές για τα παιδιά. Σε μεγάλες βόλτες με αυτοκίνητο, τα παιδιά θα έχουν συχνά πολλή, συσσωρευμένη ενέργεια. Αν και μπορεί ήδη να σχεδιάζεις στάσεις για γεύματα, αναζήτησε επίσης μοναδικές ή διασκεδαστικές στάσεις που θα επιτρέψουν σε όλη την οικογένεια να ξεκουραστεί από τη διαδρομή. Αν δυσκολεύεσαι να εντοπίσεις μέρη που μπορούν να φανούν διασκεδαστικά για τα παιδιά, μια στάση σε έναν παιδότοπο ή το να παίξετε μαζί στην αίθουσα παιχνιδιού μέσα σε ένα εστιατόριο για λίγα λεπτά, θα βοηθήσει.

Καλοκαιρινές διακοπές με τα παιδιά «στο τιμόνι»

Παρόλο που μπορεί να θέλεις να δεις κάθε σημαντικό μνημείο σε έναν ιστορικό προορισμό, το να τρέχεις ένα παιδί δεξιά και αριστερά, του προκαλεί άγχος και αναστάτωση. Προσπάθησε να αφήσεις τους ρυθμούς του παιδιού, να υπαγορεύσουν τους ρυθμούς της ημέρας. Ακόμα κι αν δεν δείτε όλα όσα θα ήθελες στις καλοκαιρινές διακοπές σας, το παιδί θα είναι λιγότερο πιθανό να κουραστεί και να ξεσπάσει.

Snack o’clock

Ένα παιδί που πεινάει, είναι πιο εύκολο να γκρινιάξει. Είτε βρίσκεστε στο αυτοκίνητο, σε πάρκο, στο δάσος ή στην παραλία, να έχεις πάντα πολλά διαθέσιμα snack για παιδιά. Προσπάθησε να αποφύγεις snack που περιέχουν πολλή ζάχαρη και χρωστικές τροφίμων, κάτι που σύμφωνα με ορισμένες έρευνες μπορεί να τους προκαλέσει υπερκινητικότητα. Προτίμησε υγιεινές επιλογές, όπως μπαστουνάκια τυριού, φρούτα, κράκερ ολικής αλέσεως, μπάρες δημητριακών και λαχανικά.

 

Καλοκαιρινές διακοπές με διασκεδαστικά παιχνίδια

Πριν φύγετε για τις καλοκαιρινές διακοπές σας, εφοδιάστε το αυτοκίνητο με πολλές δραστηριότητες για το αυτοκίνητο. Μια θήκη στο πίσω μέρος των καθισμάτων οδηγού και συνοδηγού, μπορεί να γεμίσει με αντικείμενα όπως πλαστελίνες, μπλοκ ζωγραφικής και μαρκαδόρους, παιδικά κιάλια ή ένα μικρό παζλ. Μπορείς επίσης να διαλέξεις διάφορα  βιβλία που τα παιδιά μπορούν να κοιτάξουν ή να διαβάσουν, κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Οι μικροί φωτογράφοι

Τα παιδιά λατρεύουν να βγάζουν φωτογραφίες, ειδικά όταν βρίσκονται σε ένα νέο και άγνωστο μέρος. Αναζήτησε μια φθηνή, ψηφιακή, φωτογραφική μηχανή με μεγάλη κάρτα μνήμης, ώστε οι μικροί φωτογράφοι να μπορούν να τραβούν πολλές φωτογραφίες. Μπορείς ακόμη και να φτιάξεις φωτογραφικά άλμπουμ, με τις φωτογραφίες τους. Ο καλύτερος τρόπος για να θυμάστε τις καλοκαιρινές διακοπές σας.