ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Θηλάζει τον γιο της στη φύση

Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση έγινε μητέρα πριν από 8 μήνες. Ο γιος της, Νίκος, ήρθε στη ζωή για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο χαράς και ευθύνης. Ήρθε στη δική της ζωή και σε αυτή του συζύγου της, Βύρωνα Βασιλειάδη, μετά από μία περίοδο δυσκολιών που είχαν αντιμετωπίσει για να γίνουν γονείς.

Πριν ακόμα έρθει ο γιος της στον κόσμο, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση χρησιμοποιούσε τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για να μοιράζεται τις σκέψεις της, τις αγωνίες της και το δικό της ταξίδι προς τη μητρότητα. Παράλληλα, μοιραζόταν τις απόψεις που έχουν καθορίσει διαχρονικά τη στάση ζωής και τη δράση της και αφορούν τον απόλυτο σεβασμό στα ζώα και τη φύση.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση αγαπά τη φύση και αυτή την αγάπη θέλει να μεταδώσει και στον γιο της, Νίκο. Και μπορεί εκείνος να είναι μόλις 8 μηνών, αλλά η μητέρα του φροντίζει για την επαφή του με αυτήν από νωρίς. Κάπως έτσι, η Εριέττα Κούρκουλου βρέθηκε να περπατά μαζί με τον γιο της, στη φύση την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022.

Ο σκοπός της εξόρμησης ήταν διπλός. Η επαφή με τη φύση δεν ήταν το μόνο ζητούμενο. Ο περίπατος στον οποίο συμμετείχε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, διοργανώθηκε -όπως ανέφερε μία άλλη μητέρα που πήρε μέρος σε αυτόν, η ορειβάτης Χριστίνα Φλαμπούρη σε post της στο Instagram- από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Ariadni Project σε συνεργασία με το ίδρυμα Kind Things. Σε αυτόν συμμετείχαν νέοι με νεοπλασματικές ασθένειες κι όσοι επιθυμούσαν να είναι συνοδοιπόροι τους. Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και ο μικρός Νίκος ήταν συνοδοιπόροι σε αυτή την πορεία στη φύση.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, μπορεί να μη μοιράστηκε τις σκέψεις της γι΄αυτή τη σημαντική εξόρμηση, αλλά δημοσίευσε σε Instagram Story της την πιο δυνατή εικόνα από αυτήν. Αυτή, στην οποία σε ένα διάλειμμα του περιπάτου, στάθηκε να θηλάσει τον γιο της στη φύση. Με ένα χαμόγελο διάπλατο στο πρόσωπό της και τον γιο της στην αγκαλιά της, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση είναι η ζωντανή απόδειξη ότι ο δημόσιος θηλασμός οφείλει να μην αντιμετωπίζεται ως ταμπού, αλλά ως το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο.

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και η Χριστίνα Φλαμπούρη δεν ήταν οι μόνες μαμάδες που πήραν μέρος στον περίπατο. Η δεύτερη, μαζί με μία ακόμα μητέρα, εμπνεύστηκαν τη δημιουργία της ομάδας Outdoor Moms Greece, στην οποία συμμετέχει και η δημιουργός της φιλοζωικής οργάνωσης Save a Greek Stray. Η ομάδα άλλωστε πρεσβεύει όλα όσα νιώθει κι εκείνη για τη φύση, ότι αυτή «ξέρει πώς να “εκπαιδεύσει” τα παιδιά».