FEMALE TALK

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μιλά ανοιχτά για την προσπάθεια να κάνει παιδί και συγκινεί

Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

Σε μια προσωπική εξομολόγηση προχώρησε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση. Η κόρη της Μαριάννας Λάτση και του Νίκου Κούρκουλου, μίλησε για τον αγώνα της να γίνει μητέρα μέσω της εξωσωματικής.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Βύρωνα Βασιλειάδη το καλοκαίρι του 2020 στη Μύκονο. Με ένα συγκινητικό μήνυμα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μοιράστηκε τα συναισθήματά της, στην προσπάθειά της να αποκτήσει με τον σύζυγό της ένα παιδί.

Μιλώντας για τα ανάμεικτα συναισθήματα που γεννά κάθε νέα προσπάθεια γονιμοποίησης, η Εριέττα Κούρκουλου μίλησε μαζί και στην καρδιά πολλών γυναικών, πολλών ανδρών, των ζευγαριών που προσπαθούν όπως κι εκείνοι να βιώσουν την γονεϊκότητα και κάνουν υπομονή ώσπου να το καταφέρουν.

«Δύο εβδομάδες. 14 ημέρες. Πού θα πάει; θα περάσουν! Και όμως, για πολλούς από εμάς που προσπαθούμε καιρό για παιδάκι, οι ημέρες αυτές είναι ημέρες αναμονής για την β – χοριακή και περνούν αργά και βασανιστικά. Γεννούν ανάμεικτα συναισθήματα, μεταξύ των οποίων είναι η προσμονή, η αισιοδοξία, η απαισιοδοξία, το άγχος, ο θυμός και η ευτυχία – συναισθήματα, που βιώνουμε πολλές φορές ταυτόχρονα», σημείωσε αρχικά η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

«Οι ημέρες αυτές, μεταφράζονται σε ατελείωτες ώρες ψάχνοντας το διαδίκτυο για τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης – τα όποια βέβαια είναι σχεδόν ολόιδια με εκείνα της περιόδου, αλλά και έναν μάταιο αγώνα για τον εντοπισμό κάποιας εσωτερικής διαίσθησης, η οποία αλλάζει από το ένα λεπτό στο άλλο», πρόσθεσε.

«Να είσαι αισιόδοξη, σου λένε, βοηθάει», επεσήμανε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και μίλησε για τη δυσκολία του να παραμείνει κανείς αισιόδοξος αυτό το διάστημα της αναμονής. «Όμως μόλις αφεθείς λιγάκι, επανέρχονται εικόνες από όλες τις προηγούμενες φορές που απογοητεύτηκες και σε πιάνει φόβος, γιατί ξέρεις ότι η σημερινή αισιοδοξία πρέπει να είναι μετρημένη, σε περίπτωση που δεν έρθει το θαύμα, για ακόμη μια φορά. Προσπαθείς λοιπόν να κρατηθείς κάπου ανάμεσα στην αισιοδοξία και την απαισιοδοξία, μέχρι που καταλαβαίνεις ότι εκεί ανάμεσα, βρίσκεται η αδιαφορία – την οποία είναι αδύνατο να ενστερνιστείς», εξήγησε.

«Ο κόσμος γύρω σου κυλάει κανονικά και ορισμένες στιγμές ευτυχώς, καταφέρνει να σε παρασύρει και να ξεχαστείς λιγάκι! Κράτα αυτές τις στιγμές! Θυμήσου ότι παρόλο που μπορεί να απέτυχε κάποια προηγούμενη προσπάθεια, δεν σημαίνει ότι θα γίνει το ίδιο και τώρα. Κάποια στιγμή οι 14 αυτές ημέρες, θα καταλήξουν σε ένα τηλεφώνημα που θα σου αλλάξει την ζωή για πάντα», σημείωσε στη συνέχεια και κατέληξε με μία ευχή. «Ελπίζω αυτό το τηλεφώνημα να έρθει σύντομα για όλους μας!», είπε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: «Οι γυναίκες που παλεύουν να κάνουν παιδάκι είναι (είμαστε) παντού»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση έχει μιλήσει από τη θέση μιας γυναίκας που προσπαθεί να αποκτήσει παιδί. Και πάλι μέσω Instagram, είχε θελήσει κάποτε να χαρίσει κάποιες ενέσεις που είχαν περισσέψει από δικό της κύκλο θεραπείας.

«Από χθες που ανέβασα τις ενέσεις που χαρίζαμε, έχω μείνει άφωνη με τον αριθμό μηνυμάτων υποστήριξης και αγάπης που λαμβάνω! Κατάλαβα ότι οι γυναίκες που παλεύουν να κάνουν παιδάκι είναι (είμαστε) παντού. Γι’αυτό, όπου δείτε γυναίκα χαμογελάστε της! Ευχηθείτε της καλό Σαββατοκύριακο. Κάντε υπομονή στο φανάρι αν αργήσει να ξεκινήσει», είχε σημειώσει τότε.

«Ο καθένας από εμάς δίνει έναν αγώνα που δεν ξέρει κανείς. Δώστε αγάπη – είναι δωρεάν και ό,τι πιο πολύτιμο σε έναν κόσμο στον οποίο συχνά κυριαρχεί το μίσος και η αρνητική ενέργεια. Εγώ προσωπικά δεν έχω νιώσει πιο πλούσια απ’ ότι ένιωσα διαβάζοντας τις ευχές σας», τόνιζε μεταξύ άλλων κι ευχήθηκε τα «να γεμίσουν σύντομα τα σπίτια σας παιδικές φωνούλες».