ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου «άδειασε» τη Δέσποινα Βανδή και όλη την επιτροπή του J2OU

Instagram.com/vikyhatzivasiliou

Το “Just the 2 Of Us” πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του. Στον μεγάλο τελικό του μουσικού show του Open θα διαγωνιστούν η Κόνι Μεταξά με τον Τάσο Ξιαρχό, ο Κώστας Καραφώτης με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου και η Χαρά Βέρρα με τον Τρύφωνα Σαμαρά. Ένα από τα τρία ζευγάρια θα πάρει τον τίτλο του νικητή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η κριτική που δέχθηκαν όλοι στον ημιτελικό, ήταν «βελούδινη». Η Βίκυ Χατζηβασιλείου όχι μόνο άκουσε αρνητικά σχόλια από τη Μαρία Μπακοδήμου, αλλά είχε κι έναν έντονο διάλογο με τη Δέσποινα Βανδή.

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου και ο Κώστας Καραφώτης ερμήνευσαν το τραγούδι «Μι Ρε Λα», σε μουσική και στίχους του Σπύρου Γραμμένου, ο οποίος το έχει πρωτοερμηνεύσει μαζί με τη Μιρέλλα Πάχου. Οι δυο τους βγήκαν στη σκηνή και στη συνέχεια ετοιμάστηκαν να ακούσουν τους κριτές. Η Μαρία Μπακοδήμου είπε στη Βίκυ Χατζηβασιλείου ότι το βιμπράτο της δεν της άρεσε σε αυτό το τραγούδι. «Έτσι όμως είναι το τραγούδι, το έχεις ακούσει;» απάντησε η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Η απάντησή της προκάλεσε στη συνέχεια την αντίδραση της Δέσποινας Βανδή, όπως θα δεις και στο πιο κάτω βίντεο από την εκπομπή «Στην φωλιά των Κου Κου».

«Θέλω να σου εκφράσω το παράπονό μου» είπε η Δέσποινα Βανδή στη Βίκυ Χατζηβασιλείου. «Αισθάνομαι ότι πάντα θέλεις να έχεις έναν αντίλογο σε ό,τι και αν λέμε. Το λέμε με καλή πρόθεση. Εδώ δεν έχει κανείς στόχο να θίξει κάποιον», εξήγησε η κριτής του “Just The 2 Of Us”. «Εμείς περνάμε μια χαρά» δήλωσε η Βίκυ Χατζηβασιλείου και η Δέσποινα Βανδή συνέχισε επί του θέματος.

«Μάλλον κάτι φταίει σε μένα. Αισθάνομαι ότι πάντα έχεις έναν αντίλογο, σαν να πρέπει πάντα να δώσεις μια απάντηση σε μια θέση» επέμεινε η Δέσποινα Βανδή. «Όταν μου λέτε κάτι, το λέτε για να πάρω κι εγώ μια θέση. Να μην έχω άποψη; Είναι κακό να έχει κάποιος άποψη;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Το «άδειασμα» της κριτικής επιτροπής από τη Βίκυ Χατζηβασιλείου

Το θέμα έκλεισε με τον παραπάνω διάλογο στον ημιτελικό του Just The 2 Of Us. Συνεχίστηκε όμως την επομένη, όταν η Βίκυ Χατζηβασιλείου, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Καλοκαίρι not» του Open. Λίγες ημέρες πριν διαγωνιστεί στον τελικό του Σαββάτου 11 Ιουλίου, η Βίκυ Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στο σχόλιο που της έγινε από τη Δέσποινα Βανδή. Και την υπόλοιπη κριτική επιτροπή του J2OU την πήρε επίσης η μπάλα.

«Εγώ δεν κατάλαβα πραγματικά που ήταν ο αντίλογος. Εγώ είπα ότι σέβομαι την άποψη των κριτών, αλλά θέλουμε κι εκείνοι να σεβαστούν τη δική μας άποψη του πώς εμείς εκφέρουμε ένα τραγούδι. Γιατί κάθε φορά δεν ακούμε κάτι επί της ουσίας, μια κριτική για τη φωνή, για την τονικότητα, για την τοποθέτηση της φωνής.

Ακούμε σχόλια για την έκφραση, δηλαδή μια αοριστία, που στην αοριστία μπορείς πάντα να πεις ότι θέλεις γιατί είναι αοριστία από μόνη της. Από μόνη της ενέχει τη δυνατότητα να βρεις κάτι αρνητικό να πεις χωρίς και να υπάρχει απαραίτητα», είπε η Βίκυ Χατζηβασιλείου. Έπειτα επικέντρωσε όσα έλεγε στο «ηθικοπλαστικό» όπως το χαρακτήρισε, σχόλιο, της Δέσποινας Βανδή.

Το «ηθικοπλαστικό» σχόλιο της Δέσποινας Βανδή

«Η τοποθέτηση της Δέσποινας δεν ήταν μουσική και η παρατήρηση ήταν ηθικοπλαστική. Λες “έχεις πάντα κάτι να πεις”. Λες κάτι, πρέπει να ακούσεις και κάτι. Εγώ τα ακούω όλα με σεβασμό, αλλά ακούω και πράγματα που δεν καταλαβαίνω τι θέλουν να πουν, δηλαδή δεν ξέρω τι να διορθώσω, έχω μπερδευτεί λίγο», είπε χαρακτηριστικά η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Ευτυχώς που έχει μείνει μόνο ο τελικός, θα πω εγώ και δεν θα κινδυνεύσουν με βαθύτερη ρήξη οι σχέσεις επιτροπής και συμμετεχόντων. Ελπίζω δηλαδή.