SHOPPING

Βαρέθηκες το κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο; 10 φυτά εσωτερικού χώρου που μπορείς να στολίσεις

iStock

Οι μέρες διαδέχονται η μία την άλλη τόσο γρήγορα, που ούτε καταλάβαμε πότε μπήκε, πότε βρήκε ο Νοέμβριος. Ο προτελευταίος μήνας του έτους, φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του. Οι μέρες για τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά, μετρούν ήδη αντίστροφα. Σχεδόν ένας μήνας έχει απομείνει μέχρι τότε κι εσύ τη δεδομένη στιγμή, ψάχνεις μανιωδώς για το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

«Να πάρω ψεύτικο ή αληθινό για τη χριτουγεννιάτικη διακόσμηση;», σκέφτεσαι από μέσα σου. Τα τεχνητά δέντρα, δημιουργούνται συνήθως από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), το οποίο αποτελεί υποπροϊόν του πετρελαίου και δύσκολα ανακυκλώνεται. Από την άλλη, το κομμένο έλατο δεν έχει ποτέ happy end. Από τη στιγμή που θα κοπεί, το κάποτε όμορφο δεντράκι ξεκινάει να αργοπεθαίνει έως ότου μαραθει τελείως, παρόλο που καλλιεργείται ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Η λύση βρίσκεται στα αγαπημένα φυτά εσωτερικού χώρου.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του να μεγαλώνεις στο σπίτι σου φυτά εσωτερικού χώρου και η συνακόλουθη διακοσμητική τους αξία, είναι δεδομένα αδιαπραγμάτευτα, για τα οποία πολλές φορές σου έχω μιλήσει. Όμως, υπάρχει ακόμα μία θαυματουργή κι άγνωστη πλευρά των φυτών, που ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν πολύ εύκολα, οικονομικά και οικολογικά να υιοθετήσουν τον ρόλο του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ναι, ναι. Καλά διαβάζεις. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λαμπιόνια, μικροσκοπικά στολίδια και όποιο από τα παρακάτω φυτά σου κάνει κέφι.

Κάκτοι

OPUNTIA φυτό σε γλάστρα/φραγκοσυκιά, 12 εκ.
IKEA

OPUNTIA φυτό σε γλάστρα/φραγκοσυκιά, 12 εκ.

Ένας αγέρωχος, κάκτος ιδανικός για να κάνεις τη διαφορά στη φετινή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, με αέρα Μεξικού.
12,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Και μην ξεχνάς, πως όποιο φυτό κι αν επιλέξεις, θα σε συντροφεύει και μετά το πέρας των γιορτών. Δείξτου αγάπη.

Παχύφυτα

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
PRAKTIKER

Γαστέρια σε γλάστρα 25-30 εκ.

Η Γαστέρια (Gasteria batesiana) κατάγεται από την Βόρεια Αφρική. Είναι παχύφυτο με γλωσσοειδή φύλλα τα οποία φύονται υπό μορφή ροζέτας. Έχει σκούρο πράσινο χρώμα και λευκά σημάδια που μπορεί να είναι ανάγλυφα.
4,50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
CACTACEAE Φυτό
IKEA

CACTACEAE Φυτό

Αυτά τα αξιολάτρευτα κακτάκια μπορούν να γίνουν μέρος της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης σου και να αναλάβουν το ρόλο του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Φαντασία κι όρεξη να έχεις.
5,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

 

Σανσεβιέρια

SANSEVIERIA φυτό σε γλάστρα
IKEA

SANSEVIERIA φυτό σε γλάστρα

Η σανσεβιέρια θα σε απαλλάξει από τον κόπο να ψάξεις για χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τύλιξε τα μακρόστενα, πλούσια σε νερό, φύλλα της με μία σειρά από διακριτικά φωτάκια κι έχεις μπει ήδη στο Xmas mood.
9,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Αλόη

ALOE VERA Φυτό
IKEA

ALOE VERA Φυτό

Βάλε την αλόη σου σε χριστουγεννιάτικο mood, κρεμώντας στολίδια, χριστουγεννιάτικες μπάλες κι ότι άλλο σου κάνει κέφι.
4,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Μονστέρα

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
PRAKTIKER

Φυλλόδεντρο Μονστέρα Deliciosa σε γλάστρα 70-80 εκ.

Η Μονστέρα (Monstera deliciosa) κατάγεται από το Νότιο Μεξικό και τον Παναμά. Είναι φυτό εσωτερικού χώρου με καρδιόσχημα μεγάλα καταπράσινα φύλλα, στα οποία μπορείς να κρεμάσεις χριστουγεννιάτικα στολίδια και να δείχνουν υπέροχα.
45,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Δράκαινα

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
PRAKTIKER

Δράκαινα Fragrans Golden Coast σε γλάστρα Φ.12 εκ.

Η Δράκαινα (Dracaena fragrans golden coast) θεωρείται από τα πιο διαδεδομένα φυτά εσωτερικού χώρου. Τα φύλλα της είναι δερματώδη, λογχοειδή και γυαλιστερά και έχουν ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα. Είναι φυτό αργής ανάπτυξης που σχηματίζει λεπτό και γκριζωπό κορμό. Συγκαταλέγεται στα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας. Κρέμασέ της λαμπιόνια και στολίδια κι έχεις έτοιμο πιο εναλλακτικό, sustainable χριστουγεννιάτικο δέντρο.
4,50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Παχίρα

PACHIRA Φυτό Υ150 εκ.
IKEA

PACHIRA Φυτό Υ150 εκ.

Η παχίρα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ανθεκτικότερα φυτά εσωτερικού χώρου που φέρνει τύχη και φέτος θα αποτελέσει το πιο stylish, εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.
59,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Κυπαρίσσι

φυτά iStock

CHAMAECYPARIS φυτό σε γλάστρα/Κυπαρίσσι διάφορα, 10.5 εκ.
IKEA

CHAMAECYPARIS φυτό σε γλάστρα/Κυπαρίσσι διάφορα, 10.5 εκ.

Μία σειρά από διακριτικά φωτάκια, μία γιρλάντα (ακόμα και μία κορδέλα) και στολίδια - μινιατούρες είναι αρκετά για να μετατρέψεις ένα μικρό κυπαρίσσι στο πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο δέντρο.
3,99 € 3,19 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
φυτά
ANTHEMION FLOWERS

Χριστουγεννιάτικο δεντράκι με στολίδια

Μίνι χριστουγεννιάτικο δεντράκι με διακοσμητικές μπάλες και φωτάκια θα στολίσει πανέμορφα τον χώρου, όπου κι αν επιλέξεις να το τοποθετήσεις.
30.00 € 35.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Αροκαρία

φυτά
HAPPYPLANTS

Αροκαρία Norfolk Pine Folk

Η Αροκάρια ‘Norfolk Pine’ είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο δέντρο της φύσης. Χαρακτηρίζεται από ένα απολαυστικα συμμετρικό σχήμα, με ευθυτενή κορμό που συμπληρώνεται από ισομήκη κλαδιά με μαλακά φύλλα – βελόνες, ζωηρού πράσινου χρώματος. Σε εσωτερικό χώρο μπορεί να ξεπεράσει τα 2 μέτρα, ανάλογα και με τις συνθήκες φροντίδας, αποτελώντας έτσι ένα μοναδικό θέαμα ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων!
29,90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Η αροκαρία σου, όχι μόνο θα βάλει το σαλόνι σου σε xmas mood, αλλά θα βοηθήσει συνειδητά στην αναζωογόνηση της καμένης γης που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι. Μετά το πέρας των γιορτών, λοιπόν, έχεις τη δυνατότητα να φυτέψεις το δεντράκι σου σε μία από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Κι αν δεν μπορείς να μεταβείς αυτοπροσώπως στον τόπο, μπορείς να συνεννοηθείς με το προσωπικό του happyplants.gr, που θα παραλάβει δωρεάν από εσένα το δεντράκι και να το φυτέψει σε συνεργασία με τον δήμο Αχαρνών.