ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

TV Recap: Ο κακός χαμός με τη Μαρία Κορινθίου και η Loreen που πρέπει να ηχογραφήσει την «παξιμαδοκλέφτρα»

24 Media Creative Team/Papadakis Press/© 2023 Martin Meissner/AP IMAGES

Έφτασε η Παρασκευή και μαζί της η ώρα για το απαραίτητο TV Recap μας. Κάνουμε την τηλεοπτική ανασκόπηση της εβδομάδας, για να θυμόμαστε όσα απασχόλησαν και σχολιάστηκαν. Η Μαρία Κορινθίου είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια.

Η Μαρία Κορινθίου μετά την ανακοίνωσή της ότι του χρόνου δεν θα βρίσκεται στο Πρωινό του ΑΝΤ1, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Λάιβ δοκιμαστικά στο Πρωινό, καρφιά στο Breakfast@Star γιατί δεν έχουν ξεχάσει ότι μεσούσης της σεζόν άκουγαν διαρκώς ότι η Μαρία Κορινθίου και ο Γιάννης Αϊβάζης θα κάθονταν στις θέσεις των κεντρικών παρουσιαστών την ερχόμενη σεζόν.

Μαρία Κορινθίου, Φαίη Σκορδά, Μαρία Αναστασοπούλου, Χρήστος Λούλης. Έχουμε και τι δεν έχουμε;

Αυτά κι άλλα πολλά, στο TV Recap που ακολουθεί.

Η Μαρία Κορινθίου φεύγει. Η Αλεξάνδρα έρχεται; Η Βάλια έρχεται;

«Άνοιξε μωρή έφερε τον Γάλλο» είναι η φάση στο Πρωινό του ΑΝΤ1. Η Μαρία Κορινθίου ενημέρωσε πως του χρόνου δεν θα συνεχίσει στο πλευρό (;) του Γιώργου Λιάγκα. Μην με ρωτάς τώρα τέτοια πράγματα. Ποιος πήρε λέει την απόφαση κι αν το διαζύγιο είναι κοινή συναινέσει. Δεν θα απαντήσω. Κρατήσου λίγο και κάτι θα έχω να σε ικανοποιήσω.

Η Μαρία Κορινθίου είπε: «δεν θα είμαι του χρόνου στο πλευρό του Γιώργου Λιάγκα. Νομίζω ότι το ξέρετε και όλοι κιόλας. Φυσικά, όμως, μην παρερμηνευτούν τα λόγια μου. Το ότι δεν θα είμαι του χρόνου δεν είναι επειδή δεν είμαι καλά με τον Γιώργο. Είναι γιατί εγώ προσωπικά θέλω να πάω ένα βήμα παρακάτω. Αυτό. Τώρα βλέποντας και κάνοντας. Τι θα κάνουμε, πώς θα το κάνουμε γιατί θα το κάνουμε, τι θα κάνει ο Γιώργος με τη δομή της εκπομπής και τα λοιπά, ίδωμεν.

Για την επόμενη σεζόν προέχει το κανάλι μου. Θα δούμε. Συζητάω διάφορα πράγματα σε ξεχωριστούς τομείς. Εμένα αυτό που λαχταράει η ψυχούλα μου πραγματικά είναι αυτό που είμαι και είμαι ηθοποιός. Οπότε πέντε πράγματα τα συζητάω και βλέπουμε. Δεν μπορώ να πω πολλά».

Αυτά τα ολίγα από τη Μαρία Κορινθίου και στο Πρωινό έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές. Επίσημα όχι, αλλά είναι γνωστή η τακτική «φέρ’ την καλεσμένη να δούμε αν τα λέει». Κάστινγκ σε ζωντανή μετάδοση.

Καλεσμένη στο Πρωινό του ΑΝΤ1 πήγε και η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου και η Βάλια Χατζηθεοδώρου. Καλά τα πήγαν και τα δύο τα κορίτσια. Η Μαρία Κορινθίου τι λέει που ήταν εκεί και τα είδε από κοντά;

Η Μαρία Κορινθίου στην κάμερα του Mega Καλημέρα, ανέφερε: «Έχω ούτως ή αλλιώς δηλώσει ότι από του χρόνου δεν θα είμαι στο συγκεκριμένο πόστο. Δεν ξεκινάνε οι προετοιμασίες για του χρόνου; Ξέρω και δεν ξέρω εάν έκανε δοκιμαστικό. Δεν έχω τέτοια θέματα εγώ να με ενοχλούν. Αν όντως είναι αυτό, υπάρχει χώρος και δουλειά για όλους. Ο καθένας με τις επιλογές του.

Εγώ πρόσφατα ενημέρωσα και δήλωσα ότι στη συγκεκριμένη θέση δεν θα βρίσκομαι. Από εκεί και πέρα είναι λογικό πέντε πράγματα να δρομολογούνται για τη νέα σεζόν. Δεν έχω τέτοια θέματα εγώ. Ο καθένας με την επιλογή του και τα συμβόλαιά του».

Μαρία Κορινθίου και «φιλάκια» από Γιώργο Λιάγκα

Η Μαρία Κορινθίου μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο Breakfast@Star. «Με έχει μπερδέψει η Μαρία Κορινθίου. Από τη μία ακούμε ότι θα κάνει πράγματα, ότι θα συνεργαστεί και κάνει ραντεβού, από την άλλη δεν θέλει. Κάπως μπερδεύομαι», σχολίασε αρχικά η Μαίρη Αργυριάδου.

«Μαίρη, ξέρεις τι γίνεται; Όταν διαρρέεις μόνη σου πράγματα ότι έχεις προτάσεις και τέτοια. Το βιώσαμε κι εμείς εδώ. Το άκουσε ο Λιάγκας αυτό και φιλάκια. Δικό μου ρεπορτάζ», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μίχος.
«Πού το ξέρεις εσύ μωρέ αυτό;», τον ρώτησε η Ελένη Χατζίδου. Πάντως εκεί στα μισά της σεζόν ακούστηκε πολύ έντονα ότι η Μαρία Κορινθίου και ο Γιάννης Αϊβάζης θα αναλάμβαναν την επόμενη χρονιά το Breakfast@Star.

«Δεν υπήρχε τίποτα. Οι διαρροές ήταν από την ίδια τη Μαρία Κορινθίου. Ο Γιώργος Λιάγκας προφανώς το έμαθε αυτό, ακούστηκε στον χώρο είμαστε λίγοι. Αυτά δεν λέγονται on camera. Το λέει το ρεπορτάζ μου, που είναι 100% καλό», πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Μίχος.
Και φιλάκια ξανά.

Φαίη Σκορδά: «Η αλλαγή ώρας δεν περνάει από το μυαλό μου»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Φαίη Σκορδά στο Καλύτερα δε γίνεται. Μίλησε για την απόφασή της να μετακινηθεί στον ΣΚΑΙ, αλλά και για τις αποφάσεις της για τη νέα σεζόν.

«Πιο δύσκολο ήταν το διάστημα του προηγούμενου καλοκαιριού. Δηλαδή όταν τελείωνε η προηγούμενη σεζόν και όλο το καλοκαίρι γιατί είχα αυτή την αγωνία γιατί έπρεπε να πάρω σημαντικές αποφάσεις. Μέσα στη χρονιά κατάλαβα ότι έκανα το σωστό και πήρα την σωστή απόφαση. Για τη γεύση που μου άφησε η φετινή τηλεοπτική σεζόν, βάζω μια άνω τελεία.

Είναι πολλά που σκέφτομαι για την επόμενη χρονιά. Την επόμενη εβδομάδα για να είμαι ειλικρινής θα ξεκινήσω τις κουβέντες. Πραγματικά δεν μου έχει γίνει ποτέ μια κουβέντα αλλαγής ώρας με τους Αταίριαστους. Εγώ αισθάνομαι όλα μου τα χρόνια ότι είμαι εργαζόμενη και πάντα ακούω τι μου προτείνει το κανάλι και το συζητάμε. Όταν κάτι δεν μου άρεσε, έφευγα.

Σαφώς και πρέπει να γίνουν αλλαγές και ίσως με πιο καθαρό μυαλό. Η δική μου ψυχή στον τρόπο παρουσίασης είναι 99,9% πιο κοντά στην ψυχαγωγία. Βέβαια, δεν σε αφήνει και η επικαιρότητα. Είναι ένα θέμα που είναι υπό συζήτηση και, επειδή είναι και ένα καθημερινό πρόγραμμα, σαφώς κάποια πράγματα αλλάζουν.

Σαφώς και κάνουμε ενημέρωση, αλλά το κάνουμε τόσο όσο. Δεν γίνεται αυτό το άνοιγμα και να τραβάμε από τα μαλλιά ένα θέμα γιατί πουλάει και γιατί όλοι ασχολούνται με αυτό. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης και εμείς επιλέγουμε αυτόν. Το ενδεχόμενο να αλλάξω ώρα, όχι, δεν περνάει από το μυαλό μου. Κάποια στιγμή μετά το Voice, ότι θα ήθελα να περάσω στη βραδινή ζώνη, ναι το σκέφτομαι πάρα πολύ έντονα», ανέφερε η Φαίη Σκορδά.

Loreen, η παξιμαδοκλέφτρα

Μεγάλη νικήτρια της Eurovision αναδείχτηκε η Σουηδία με τη Loreen και το κομμάτι “Tattoo”, το οποίο σαρώνει σε όλες τις πλατφόρμες streaming. «Βρε κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει», έλεγες όσο την άκουγες να ερμηνεύει.

Για κάποιους η εισαγωγή του τραγουδιού της Loreen θυμίζει πολύ και τη μελωδία του τραγουδιού «Σκέτος εγώ» της Γεωργίας Νταγάκη που κυκλοφόρησε το 2014.

Η Γεωργία Νταγάκη, μάλιστα, σχολίασε επ’ αυτού. «Συγχαρητήρια στη Σουηδία και στη Loreen για τη νίκη τους στη Eurovision. Μου δίνει μεγάλη χαρά που το δικό τους τραγούδι σας θύμισε το δικό μου ‘’Σκέτος εγώ’’ και που τελικά ήταν και αυτό που ξεχώρισε στον διαγωνισμό».

Εμείς να της αφιερώσουμε.

«Ήσουνα τι ήσουνα μια παξιμαδοκλέφτρα,
τώρα που σε πήρα εγώ γυρεύεις σούρτα φέρτα.
Ήσουνα ξυπόλυτη και γύρναγες στους δρόμους,
τώρα που σε πήρα εγώ γυρεύεις ιπποκόμους».

Ο Χρήστος Λούλης στη νέα σειρά ”Famagusta”

Ο Χρήστος Λούλης μπαίνει στο καστ της νέας δραματικής σειράς του MEGA, ”Famagusta”, που υπογράφουν ο Αντρέας Γεωργίου, η Βάνα Δημητρίου και ο Κούλλης Νικολάου.

Ένας μαχητικός δημοσιογράφος από την Αγγλία, ο Χρήστος Λούλης, ταξιδεύει στην Κύπρο για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ με αφορμή τα 50 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής. Άλλωστε, Famagusta δεν είναι παρά η λατινική ονομασία για την πολύπαθη πόλη της Αμμοχώστου.

Έχει περάσει μισός αιώνας από την ημέρα που η παραλία της κοσμοπολίτικης πόλης έπαψε να δέχεται λαμπερούς επισκέπτες μετά την εισβολή του «Αττίλα». Με αφορμή τα γεγονότα αυτά, η δραματική σειρά «Famagusta» έρχεται να διηγηθεί μια ιστορία αγάπης, με φόντο την ταραγμένη εποχή που οδήγησε στο «σκοτεινό» 1974.

Το ταξίδι του κεντρικού ήρωα της σειράς, που θα υποδυθεί ο Χρήστος Λούλης, αναμένεται να αποδειχθεί μοιραίο τόσο για τη ζωή του, όσο όμως και για τις ζωές όλων των χαρακτήρων της σειράς ”Famagusta”», αφού θα λειτουργήσει ως καταλύτης προκειμένου να αποκαλυφθούν καλά κρυμμένα μυστικά που έμεναν θαμμένα κάτω από τα εγκαταλειμμένα καλντερίμια της Αμμοχώστου.

Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, η νέα σειρά φιλοδοξεί να μεταφέρει τον τηλεθεατή στην πολύβουη Αμμόχωστο, ως τη στιγμή που το ημερολόγιο γράφει 14 Αυγούστου, ημέρα που η Famagusta μετατρέπεται στην «πόλη φάντασμα» που είναι σήμερα.

Φωτεινή Πετρογιάννη: «Θα παραμείνω στο πρωινό στην ίδια θέση που είμαι σήμερα»

Για το τηλεοπτικό της μέλλον και για το συμβόλαιό της που βρίσκεται σε ισχύ με τον ΑΝΤ1 μίλησε η Φωτεινή Πετρογιάννη. «Έχω έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1, οπότε θα παραμείνω στο πρωινό και θα είμαι στην ίδια θέση που είμαι και σήμερα. Είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που είναι ήρεμοι φέτος, θα κάνω ένα ήσυχο καλοκαίρι και από τον Σεπτέμβριο θα είμαι και πάλι στην ίδια εκπομπή.

Δεν γνωρίζω εάν θα υπάρξουν αλλαγές στο Πρωινό τη νέα χρονιά και η αλήθεια είναι ότι και να ήξερα, δεν θα μπορούσα να είμαι εγώ αυτή που θα το πω. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει για καλό πιστεύω οπότε περιμένω κι εγώ να δω αυτές τις αλλαγές που ίσως γίνουν ή ίσως δεν γίνουν κιόλας».

Μαρία Κορινθίου, πάντως δεν θα δεις Φωτεινή μου.

Η Μαρία Αναστασοπούλου και με δική της εκπομπή στον ΑΝΤ1

Η Μαρία Αναστασοπούλου δικαίωσε όσους την πίστεψαν και την ήθελαν πολύ στον ΑΝΤ1. Ο Γιώργος Παπαδάκης λέει τα καλύτερα για τη συμπαρουσιάστριά του και το κανάλι δείχνει την εμπιστοσύνη του προσφέροντάς της και δική της εκπομπή.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΑΝΤ1 αναφέρει: «Από την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 23:00, η Μαρία Αναστασοπούλου μπαίνει στην “Αρένα” και παρουσιάζει live αθέατες πτυχές κοινωνικών θεμάτων, αλλά και δικαστικών υποθέσεων και εγκλημάτων που σόκαραν το πανελλήνιο.

Με εύστοχο και ουσιαστικό λόγο, πολύπλευρη έρευνα και δημοσιογραφικό ήθος, η Μαρία Αναστασοπούλου τολμά να φέρνει στην επιφάνεια την πραγματική εικόνα των γεγονότων, αναδεικνύοντας άγνωστες διαστάσεις τους. Στην “Αρένα”, οι συγκρούσεις απόψεων μεταξύ των καλεσμένων θα είναι δυνατές, ενώ ταυτόχρονα θα αναδεικνύονται οι κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις θεμάτων που μας συγκλόνισαν.

Μαζί με τη Μαρία Αναστασοπούλου στην “Αρένα”, θα βρίσκονται και οι τηλεθεατές, όχι ως απλοί παρατηρητές, αλλά ως βασικά μέλη της εκπομπής, συμμετέχοντας ενεργά στις συζητήσεις, μέσω live ψηφοφοριών και διαδραστικών μέσων».