ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

TV Recap: Σ. Χρηστίδου- Θ. Μαραντίνης όλο λάθος και Ηλίας Γκότσης σε μια αποκάλυψη αλά Άντζελα Δημητρίου

24 Media Creative Team/ Papadakis Press

Έφτασε η Παρασκευή και μαζί της η ώρα για το απαραίτητο TV Recap μας. Κάνουμε την τηλεοπτική ανασκόπηση της εβδομάδας, για να θυμόμαστε όσα απασχόλησαν και σχολιάστηκαν. Η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Θοδωρής Μαραντίνης σε πρώτο πλάνο και στο βάθος κινητά, ακίνητα, ευρώ και cents.

Ο Θοδωρής Μαραντίνης μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα και η Σίσσυ Χρηστίδου εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τα όσα ειπώθηκαν αλλά και για τον τρόπο που θα διαχειριστεί την κατάσταση.

Μέσα σε όλα είχαμε και τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τον τελικό της Eurovision, αλλά κι ένα debate πολιτικών αρχηγών που κράτησε ώρες.

Αυτά κι άλλα πολλά, στο TV Recap που ακολουθεί.

Σίσσυ Χρηστίδου-Θοδωρής Μαραντίνης, όλο λάθος

Κλειδαρότρυπα; Με εκσκαφέα φτάσαμε στο κατώφλι του σπιτιού και κατεβάσαμε, με συνοπτικές διαδικασίες, την εξώπορτα. Ψάξαμε σαλοτραπεζαρίες, βεσέ, μάστερ μπέντρουμ(ς), γκαράζ. Ζητήσαμε και αναλυτικούς λογαριασμούς από την τράπεζα για να μιλήσουμε με στοιχεία. Πόσες αχρείαστες πληροφορίες βάλαμε στα κεφάλια μας. Θλιβερό και συνάμα τόσο αληθινό.

Η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Θοδωρής Μαραντίνης παλεύουν να λύσουν τις διαφορές τους και να βρουν το δίκιο τους σε δημόσια θέα. Όλο λάθος. Όλο, όλο. Παιδιά, τα παιδιά. Ούτε η Σίσσυ Χρηστίδου, ούτε ο Θοδωρής Μαραντίνης. Τα παιδιά. Κανένα νόημα να μάθουμε το ύψος της διατροφής ή το κόστος του αυτοκινήτου της Σίσσυς.

Κανένας δεν τον πίεσε. Μόνος του ο Θοδωρής Μαραντίνης θέλησε να μιλήσει τον Γιώργο Λιάγκα για όσα συμβαίνουν στη ζωή του από την ημέρα του διαζυγίου και δώθε. Τον έχουμε ψέξει (κι όχι άδικα) πολλές φορές τον Γιώργο Λιάγκα για τη διαχείριση καταστάσεων, όμως στην προκειμένη φάνηκε ξεκάθαρα πως ο ρόλος του ήταν «επικουρικός».

Ο καλεσμένος είχε πάει προετοιμασμένος να δώσει και την παραμικρή λεπτομέρεια, που στο δικό του μυαλό, φάνταζε αποδεικτικό ορθής συμπεριφοράς και θα λειτουργούσε ως ασπίδα στις διαρροές στα μέσα ενημέρωσης. Η Σίσσυ Χρηστίδου απάντησε με επίσημη ανακοίνωση δυσαρέσκειας. Παραθέτω ένα απόσπασμα.

«Με μεγάλη απογοήτευση και βαθιά θλίψη βλέπω πως σε αυτή την απόφαση που τηρώ ευλαβικά εδώ και 4 χρόνια είμαι πλέον μόνη μου. Το τελευταίο διάστημα, ο πρώην σύζυγός μου επιδιώκει δημόσιες εμφανίσεις, με αποκλειστικό σκοπό να μιλήσει για οικογενειακές μας υποθέσεις και να δημιουργήσει εντυπώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, όπως αυτή καταγράφεται πια και σε επίσημες δικαστικές αποφάσεις.

Αποκορύφωμα η εμφάνισή του χθες, 10 Μαϊου, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Το Πρωινό” με τον Γιώργο Λιάγκα. Λυπάμαι που αναγκάζομαι να τοποθετηθώ, ανατροφοδοτώντας μια εξαιρετικά δυσάρεστη για την οικογένειά μας κατάσταση, καθώς η σιωπή μου έχει βασικό σκοπό την προστασία των παιδιών αλλά και του ανθρώπου με τον οποίο μοιραστήκαμε 13 χρόνια κοινής ζωής και είναι πατέρας τους. (…) Το μεγάλο κάδρο αφορά τα παιδιά μας και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι είναι καλύτερο για το μέλλον τους, διαφυλάσσοντας με κάθε δυνατό τρόπο την οικογένειά μας από τα φώτα της δημοσιότητας».

Άβολο; Άβολο. Κι ακόμα πιο άβολο να ακούμε διαφόρους να κάνουν μαθήματα δίνοντας συμβουλές, ενώ ταυτόχρονα παίζουν και ξαναπαίζουν το θέμα της συνέντευξης γεμίζοντας τηλεοπτικό χρόνο. Διαφωνείς; Αγνόησε το θέμα και πήγαινε παρακάτω. Τι θα έπρεπε να κάνουν Σίσσυ Χρηστίδου και Θοδωρής Μαραντίνης δεν θα το υποδείξει κανένας από εμάς. Ούτε είναι ο Γιώργος Λιάγκας το θέμα. Όπως κι ο ίδιος σωστά είπε: «Δεν θα ερχόταν εδώ ο Θοδωρής; Θα πήγαινε αλλού να τα πει».

Από τη Μαίρη Γεώρτση στον Ηλία Γκότση

Από το χαρτάκι της Μαίρης Γεώρτση στο Bar, στο χαρτάκι του Ηλία Γκότση στο Survivor. Το πρώτο μάς είπε η Μαίρη Γεώρτση, χρόνια αργότερα, ότι έγραφε στίχο από την «Ιθάκη» του Καβάφη και πήγαινε στη Σοφία που ήταν ερωτευμένη με τον Λορέντζο. Το δεύτερο; Και δεν μας νοιάζει τόσο τι έλεγε, αλλά ποιος το έγραψε; Εις στην αγγλική. Ο Ηλίας Γκότσης μιλά για πρώτη φορά, καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό μου».

Το ξέρεις το άσμα της Λαίδης «είναι κάτι χαρακτήρες, τελειωμένοι αναπτήρες;» Βάλτο να παίζει γιατί είναι το καταλληλότερο μουσικό χαλάκι.

«Στην αρχή τα συναισθήματα ήταν έντονα μέσα μου, είχα πικρία που έφυγα έτσι από το παιχνίδι. Μιλήσαμε με την Εύη Σαλταφερίδου. Η σχέση μας επηρεάστηκε γιατί όταν βγήκα, είδα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν. Το χαρτάκι το έχει γράψει ο Μπόγδανος, είναι η πρώτη φορά που το λέω δημόσια. Ο Ηλίας δεν πήρε θέση στο θέμα με το χαρτάκι, ενώ το είχε γράψει εκείνος. Υπήρχαν κι άλλα άτομα που γνώριζαν για το χαρτάκι, ένας από αυτούς ήταν ο Πιλίδης.

Δεν γίνεται να δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει. Πρέπει να λέμε την αλήθεια με οποιοδήποτε τίμημα. Είχαν γκρεμιστεί όλα μέσα μου από τη στιγμή που ήμουν στο ξενοδοχείο, περίμενα να έρθουν κι άλλοι συμπαίκτες μου. Περίμενα να έρθουν, μεταξύ άλλων, η Μαριαλένα και ο Βασάλος. Όλοι αυτοί που με κατηγόρησαν, έχουν φάει από ‘μένα. Οι πιο πολλοί παίκτες φοβούνται και ζηλεύουν ακόμα και τον εαυτό τους. Η εικόνα που έχουμε για τον Μάριο δεν έχει σχέση με τον πραγματικό εαυτό του.

Ο Σάκης, όσο ήμουν μέσα, απείχε από κλίκες. Η Μαριαλένα άλλα έλεγε μπροστά μου κι άλλα στις κάμερες. Πιστεύω ότι ο Μαρτίκας γελάει και ο ίδιος με αυτά που λέει. Το χιούμορ του Βασάλου που τους προσβάλλει όλους το βλέπει ο κόσμος, είναι για το Δελφινάριο. Ο Βασάλος μου είχε πει χιλιάδες φορές ευχαριστώ και μετά είδα ότι έλεγε άλλα, θέλει να είναι το επίκεντρο. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να γεφυρώσω τις σχέσεις μου με τον Τάκη Καραγκούνια», είπε ο Ηλίας Γκότσης.

Η Ελλάδα δεν πέρασε στον τελικό της Eurovision

Δεν ήταν έκπληξη. Ξέραμε ότι το τραγούδι δεν έχει πέραση. Από το 2001 (όταν με τους Antique κάναμε μια νέα αρχή στον διαγωνισμό) μέχρι σήμερα έχουμε αποκλειστεί από τον τελικό τρεις φορές. 2016 με το συγκρότημα Argο και το “Utopian Land”. 2018 με τη Γιάννα Τερζή και «Όνειρό Μου» (κακώς αν με ρωτάς). 2023 με τον Victor Vernicos και το “What They Say”.

Η Μαρία Κοζάκου μετά το τέλος του Β’ Ημιτελικού, μιλώντας στο Star, ανέφερε: «Μας λυπεί το αποτέλεσμα καθώς ελπίζαμε ότι θα έπαιρνε το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό ο Victor. Στο εξωτερικό ήταν πολύ θετικοί για την ελληνική προσπάθεια κι ελπίζαμε πως δεν θα επιβεβαιώνονταν τα στοιχήματα, στα οποία δεν δίνω πολλή σημασία. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε όσους εργάστηκαν για αυτήν την μεγάλη προσπάθεια.

Εμείς είχαμε μία μινιμαλιστική, αφαιρετική προσέγγιση απέναντι στα πράγματα. Δεν είναι μόνο θέμα ελληνικής αποστολής, είναι θέμα όλης της Ελλάδας χωρίς να αποτελεί εθνικό διακύβευμα το θέμα της Eurovision. Ο Victor είναι 16 χρονών και χρειάζεται να συνεχίσει να ζει το όνειρό του. Έχει κατανοήσει ότι αυτό που έζησε, δεν το ζούνε πολλοί 16χρονοι.

Εγώ είμαι χαρούμενη με το τραγούδι που στείλαμε και λυπάμαι που δεν θα είναι στον τελικό. Δεν παρακολουθώ πολύ τα social από επιλογή. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι με τους εαυτούς μας για να μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι, γενναιόδωροι και καταδεκτικοί με τους άλλους».

Δεν αναζητούμε ευθύνες. Κι αν τελικά το κάνουμε, δεν θα τις ψάξουμε στην τσέπη του 16χρονου Victor Vernicos.

Του χρόνου οφείλουμε να στείλουμε στη Eurovision

ΨΗΦΙΣΕ

Τηλεμαχία αλα Νielsen

Κατάλαβες τίποτα από το debate των πολιτικών αρχηγών; Στο επί της ουσίας του πράγματος, όχι να μιλήσουμε για Παναγίες (πάσης φύσεως) και γραβάτες.

Το μοναδικό κανάλι που δεν μετέδωσε το debate ήταν το Mega, λόγω του αγώνα του Champions League. Πώς πήγαμε στους πίνακες τηλεθέασης;

ΕΡΤ

Γενικό Σύνολο

19,7%

Δυναμικό Κοινό 17,4%

ΣΚΑΙ

Γενικό Σύνολο

10,1%

Δυναμικό Κοινό

8,4%

ALPHA

Γενικό Σύνολο

9,1%

Δυναμικό Κοινό

9,3%

OPEN

Γενικό Σύνολο

6,6%

Δυναμικό Κοινό

6,1%

ΑΝΤ1

Γενικό Σύνολο

4,7%

Δυναμικό Κοινό

5,3%

STAR

Γενικό Σύνολο

3,5%

Δυναμικό Κοινό

4,3%

Ο Γιάννης Λάτσιος εκτός OPEN

«Η Διοίκηση του OPEN ανακοινώνει την από κοινού απόφαση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας κο Γιάννη Λάτσιο, για τη λύση της συνεργασίας τους. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο επανακαθορισμού των στρατηγικών στόχων του οργανισμού. Το OPEN ευχαριστεί θερμά τον Γιάννη Λάτσιο για την εποικοδομητική συνεργασία και την προσφορά του στην αναδιαμόρφωση του προφίλ του σταθμού και του εύχεται κάθε επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια».

Μια λιτή ανακοίνωση για τη λύση της συνεργασίας OPEN και Γιάννη Λάτσιου, έναν μήνα μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση, για τη λύση της συνεργασίας του σταθμού με τη Χρύσα Μασούρου, Διευθύντριας Προγράμματος.

Η Μάριον Μιχελιδάκη μίλησε στην κάμερα του «Mega Καλημέρα» για την ξαφνική αποχώρηση του Γιάννη Λάτσιου.

«Δεν είναι ευχάριστα αυτά, το διάβασα κι εγώ κάπου. Δεν ήξερα τίποτα. Δεν έχω μιλήσει κι η Μπέττυ Μαγγίρα κι η Ελένη Τσολάκη έχουν συμβόλαιο που λήγουν από όσο ξέρω. Εγώ έχω ακόμα συμβόλαιο που τρέχει για μήνες. Υπάρχει μια ανησυχία γιατί έχω και μία ομάδα. Είναι και οι συνεργάτες μου. Δεν μπορώ να ξέρω, δεν είναι αποφάσεις δικές μου αυτές. Αυτήν τη στιγμή έχουν φύγει δύο άνθρωποι με τους οποίους ήρθα η κ. Μασούρου κι ο κ. Λάτσιος.

Από εκεί και πέρα φαντάζομαι ότι το κανάλι θα έχει τις λύσεις τους και τον σχεδιασμό του. Είναι πολύ πρόσφατο. Έχουμε να μιλήσουμε κάποιες ημέρες. Σε αυτό το επάγγελμα πάντα υπάρχει ανασφάλεια. Με ενδιαφέρει να μάθω πρωτίστως τι γίνεται για τους συνεργάτες μου κι από εκεί και πέρα ελπίζω το κανάλι να προβλέψει και να έχει έναν σχεδιασμό.

Δεν έχω κάνει καμία απολύτως συζήτηση. Προφανώς και θέλω να συνεχίσω. Έχουμε μπροστά μας κάποιους μήνες, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και σε πείσμα των όλων αυτών των δεδομένων και των εποχών έχω μια ομάδα με κέφι και την ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί ξέρω ότι όλα αυτά δημιουργούν μία αναστάτωση», ανέφερε η Μάριον Μιχελιδάκη.

Δώστε μια εκπομπή στον Τάκη. Σεβασμός και υποκλισμός στον καλλιτέχνη

«Θα μου άρεσε πάρα πολύ να κάνω πρωινό. Γιατί όχι; Δεν ξέρω αν θα το άντεχα κι αν θα ταίριαζα. Θα ήθελα να είμαι κάπου που να είμαι χρήσιμος κι όχι απλά να είμαι στην τηλεόραση. Ό,τι έχω κάνει μέχρι τώρα, είναι κοντά σε αυτό που κάνω. Το λέω το πρωινό γιατί μου αρέσει να μπω και στην κουζίνα και στη μόδα, στο καλλυντικό. Μέσα μου μού αρέσει κι η αστρολογία και δεν έχω κανένα κόμπλεξ.

Αυτό που θα μου άρεσε πολύ να κάνω, είναι το Saturday Night Live, που μου το λένε χρόνια. Είναι βράδυ, μία φορά την εβδομάδα, έναρξη με ορχήστρα και σάτιρα της εβδομάδας με ό,τι έχει συμβεί. Όπως είναι οι μεταμφιέσεις που κάνω. Μετά έχεις ένα δύο καλεσμένους». Ποιος; Τάκης Ζαχαράτος στη Φαίη Σκορδά. Από ‘μενα είναι ναι.