ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

TV Recap: Η δημοσιογραφία στα κακά της χάλια και η «βαρετή θείτσα» Ναταλία Γερμανού

24 Media Creative Team/ Papadakis Press/Alpha TV

Έφτασε η Παρασκευή και μαζί της η ώρα για το απαραίτητο TV Recap μας. Κάνουμε την τηλεοπτική ανασκόπηση της εβδομάδας, για να θυμόμαστε όσα απασχόλησαν και σχολιάστηκαν. Η Ναταλία Γερμανού πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά τον στίχο «μην αντιστέκεσαι, μην αντιστέκεσαι, κάνε ένα πίλινγκ κι εσύ».

Κι όσο δίνουμε χρόνο στη Ναταλία Γερμανού να σκεφτεί να σου πω ότι η Σοφία Αλιμπέρτη μιλά για την απόφαση να απέχει 14 χρόνια από την τηλεόραση και να ζήσει αλλιώς και ότι ρώτησαν ξανά τη Χρυσούλα Διαβάτη την άποψή της, αυτή τη φορά για τον Αλέξη Γεωργούλη.

Έχουμε Μπέττυ Μαγγίρα, Παναγιώτη Χατζηδάκη, εκλογές, ντιμπέιτ, δημοσιογράφους, συντονιστές. Έχουμε και την δεν έχουμε.

Αυτά κι άλλα πολλά, στο TV Recap που ακολουθεί.

Ναταλία Γερμανού, μια «θείτσα βαρετή» και «μες στην ψυχή μου το απόλυτο σκαμπό»

Η συζήτηση για το τραγούδι του Γιώργου Θεοφάνους που δόθηκε για να γίνει «ντύσει» τηλεοπτικό σποτ. Η Ναταλία Γερμανού στο Καλύτερα δε γίνεται έκανε το δικό της σχόλιο και μετέφερε κι ένα σχόλιο που δέχθηκε στο Twitter.

Κι αν έχει δεχθεί σχόλια η Ναταλία Γερμανού. Βαστάει το καράβι όμως. «Ξέρεις πόσοι άνθρωποι βρήκαν χαριτωμένη τη διαφήμιση με τον Τάσο Μπουγά; Μου είπαν ότι είσαι μια θείτσα βαρετή κι ότι είναι πολύ ωραία η διαφήμιση. Μου είπανε σας πονάει που έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία. Λέω εμένα; Έχω παιδιά να τους πάρω παιχνίδια;» σχολίασε αρχικά η Ναταλία Γερμανού.

Ναι αλλά αν το απόλυτο κενό γινόταν το απόλυτο σκαμπό; Μήπως έπαιρνε νέα ζωή; Μήπως το «να ‘σαι καλά που με θυμήθηκες» να γίνει «να ‘σαι καλά που δεν κοιμήθηκες;» Ναταλία Γερμανού, τοποθετήσου.

«Στους δημιουργούς ανήκουν τα τραγούδια. Με συμφέρει αυτό που λέω. Κατά καιρούς μας έχουν ζητήσει για διαφημίσεις σε εμένα και σε συνθέτες να δώσουμε τραγούδια για διαφημιστικά σποτάκια κι έχουμε πει κι όχι.

Αναλόγως πού, τι και πώς. Αν μου ζητήσουν το ”Μπαμ και κάτω”, που είναι ένα υπέροχο σουξέ, χαριτωμένο και σου φτιάχνει την διάθεση, θα πεις πάρτε το. Αλλά αν μου πεις δώσε το ”Απόλυτο κενό” και να το κάνουμε ”μες στην ψυχή μου το απόλυτο σκαμπό” γιατί το θέλει μια εταιρία επίπλων, θα πω καλύτερα όχι».

Μην αντιστέκεσαι, μην αντιστέκεσαι, κάνε ένα πίλινγκ κι εσύ. Θα το σκεφτόσουν;

Η δημοσιογραφία στα χειρότερά της. Η Χρυσούλα Διαβάτη κάνει δηλώσεις. Κάποιος τις ζήτησε, όμως

Γιατί ρε παιδιά; Γιατί αρχικά όλοι οφείλουν να έχουν άποψη για όλα και να ερωτώνται. Γιατί θα πρέπει να τοποθετούνται ξανά και ξανά οι άνθρωποι που γνωρίζουμε ότι το έχουν χάσει το παιχνίδι. «Πάρε τη Χρυσούλα Διαβάτη και ρώτα για Γεωργούλη», θα είπε ο αρχισυντάκτης. «Πάρε. Σίγουρα θα πει κάτι τραβηγμένο και θα παίζουν αύριο παντού», λέω εγώ και συμπληρώνω με εικασία.

Ο δημοσιογράφος πήρε τη Χρυσούλα Διαβάτη που όλοι πια ξέρουμε ότι πεισματικά παραμένει κολλημένη σε μια άλλη εποχή.

Τι είπε για τον Αλέξη Γεωργούλη; Αλίμονο κι αν μπαίναμε στη δίνη. Ξέρεις τι είπε, φαντάζεσαι δηλαδή και δεν χρειάζεται να κάνουμε συζήτηση.

Θα είχε μεγαλύτερη αξία να συζητήσουμε πώς φτιάχνεις τα γεμιστά

ΨΗΦΙΣΕ

Ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών: Οι 6 δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν και η σημαντική προσθήκη

Το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών αποφασίστηκε. Τι θα δούμε δηλαδή, μια από τα ίδια. Καμία διάδραση, καμία συζήτηση. Μονόλογοι επί μονολόγων. Όσο για τους δημοσιογράφους, τον Alpha θα εκπροσωπήσει ο Αντώνης Σρόιτερ, τον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης, το Mega η Ράνια Τζίμα, το Open ο Παναγιώτης Στάθης, τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη και το Star η Μάρα Ζαχαρέα. Σε ρόλο συντονιστή ο Γιώργος Κουβαράς της ΕΡΤ.

Οι θεματικές ενότητες θα είναι οι εξής: 1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση, 2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα, 3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια, 4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος και 5) Περιβάλλον και Ενέργεια. Θα υπάρχει, επίσης, και έκτος γύρος, στον οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να προβούν στην καταληκτική τους τοποθέτηση, για όποιο θέμα επιθυμούν.

Η Μάρα Ζαχαρέα, μετά τη συνάντηση των δημοσιογράφων, ανέφερε: «Ντιμπέιτ μετά από 8 χρόνια, ήμουν και το 2015. Πιστεύω αυτό να έχει ένα σχετικό ενδιαφέρον. Δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά οργανώθηκε η συζήτηση με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχει ένα πραγματικό ενδιαφέρον για τον τηλεθεατή. Αυτή είναι τουλάχιστον η δική μου γνώμη. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα στο πλαίσιο που μας έβαλε η διακομματική επιτροπή.

Είχαμε μία επικοινωνία με τον συντονιστή της συζήτησης, τον συνάδελφο, τον κύριο Κουβαρά. Απ’ ό,τι μου είπε θα κάνουμε μία κλήρωση όσον αφορά στη σειρά των ερωτήσεων, ποιος θα ρωτήσει πρώτος, δεύτερος, τρίτος και τα λοιπά. Θα ψάξουμε να βρούμε μία λύση για το follow-up, γιατί έχουμε 6 πολιτικούς αρχηγούς, 6 δημοσιογράφους και 5 θεματικές ενότητες. Αυτό σημαίνει ότι ένας δημοσιογράφος δεν θα είχε τη δυνατότητα να ρωτήσει έναν πολιτικό αρχηγό. Οπότε θα κοιτάξουμε πώς θα το διορθώσουμε αυτό και θα συζητήσουμε και το πώς θα καθόμαστε».

Και κάτι πολύ σημαντικό. Για πρώτη φορά η ΕΡΤ, πρόκειται να μεταδώσει στην ελληνική νοηματική γλώσσα, τόσο το ντιμπέιτ, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, όσο και τη βραδιά των εκλογών στις 21 Μαΐου 2023. Η μετάδοση θα γίνει από τη συχνότητα της ΕΡΤ3. Επίσης, από το ίδιο κανάλι θα μεταδίδονται στη νοηματική, την ημέρα των εκλογών και σύντομα δελτία ειδήσεων για την τρέχουσα εκλογική επικαιρότητα.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει

Τα λέει χρόνια η Ναταλία Γερμανού και ήρθε η ώρα να τα πει και η Μπέττυ Μαγγίρα. Μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία στο Ποιος είναι πρωινιάτικα; οι συζητήσεις της Μπέττυς και της υπόλοιπης ομάδας για ανανέωση συνεργασίας βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο. Το στοίχημα κερδήθηκε.

Δηλώσεις στο Breakfast@Star έκανε ο Παναγιώτης Χατζηδάκης για το ενδεχόμενο να τον δούμε ξανά στο πλευρό της Μπέττυς Μαγγίρας ή σε κάποιο άλλο project.

«Έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις. Μην ακούτε τον Μακαλιά, καλιαρντό κάνουμε. Έχουμε μία ομαδάρα που κατεβαίνει, η Μπέττυ μιλάει πρώτη και εμείς ακολουθούμε. Οπότε περιμένουμε τις λεπτομέρειες και βουρ στον πατσά. Εννοείται ότι θέλω να συνεχίσω και του χρόνου. Είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει μέχρι στιγμής. Πάμε όλοι μαζί.

Πάντα σκέφτομαι το ενδεχόμενο να κάνω κάτι δικό μου αλλά έτερον εκάτερον. Και οι συνεργασίες είναι μέσα στο παιχνίδι. Αν προκύψει και κάτι δικό μου, το συζητάμε. Επαγγελματίες είμαστε, στον χώρο ο ένας γνωρίζει τον άλλον. Σήμερα είσαι εδώ, αύριο είσαι αλλού. Εγώ εδώ θέλω να είμαι, μαζί με αυτή την ομάδα και τα υπόλοιπα δεν έχουν νόημα», ανέφερε ο Παναγιώτης Χατζηδάκης.

Σοφία Αλιμπέρτη: «Κουράστηκα να διαχειρίζομαι τον εαυτό μου και την εικόνα μου»

Η Σοφία Αλιμπέρτη μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για την αποχή από την τηλεόραση για 14 χρόνια.

«Η απόφαση αυτή υπήρχε για 2-3 χρόνια στο μυαλό που με βασάνιζε. Δούλευα από 12 χρόνων. Κουράστηκα κάποια στιγμή να διαχειρίζομαι τον εαυτό μου και την εικόνα μου. Ο καθένας μπορούσε με μεγάλη ευκολία να βγει να μιλήσει για εσένα. Εγώ όμως έχω αλλάξει. Αυτό έχει σημασία. Από ένα σημείο και μετά με κούρασε. Το σιχτίρισα. Μου χάλασε το στομάχι και την διάθεση κι είπα ότι δεν υπάρχει λόγος, ας φύγω τώρα.

Στην αρχή δεν προσαρμόστηκα ποτέ στην Αθήνα. Ήθελα να φτάσει η μέρα που δεν θα ζω σε αυτήν την πόλη. Ευχαριστώ τον Γιάννη Πάριο, που εκτός από τον παιδιά μου μού χάρισε μια υπέροχη πατρίδα και η Πάρος ήταν πάντα το σημείο αναφοράς μου. Πήγα στην Πάρο, ο πρώτος χρόνος οκ, ο δεύτερος καλά, στον τρίτο είπα ότι κάτι πρέπει να κάνω γιατί αρχίζω και βαριέμαι. Μετά άρχισα να γαργαλιέμαι κι άρχισα να ασχολούμαι με τα μαγαζιά» ανέφερε η Σοφία Αλιμπέρτη.

Υπέροχος Χρήστος Πλαΐνης

«Με στενοχωρεί πολύ να βλέπω τον εαυτό μου στην τηλεόραση». Για αυτό και μαζί με το Χρήστος Πλαΐνης μπήκε και το υπέροχος. Ο ηθοποιός μίλησε στον Θέμη Γεωργαντά για την απόφαση που έχει, εδώ και χρόνια, πάρει να μην βλέπει τον εαυτό του στην τηλεόραση.

«Εννοείται ότι δεν βλέπω τον εαυτό μου σε ό,τι κάνω γιατί αποφεύγω τις κακοτοπιές, γι’ αυτό. Είναι παράξενο να βλέπεις τον εαυτό σου και να τον ακούς. Όπως έχω ξαναπεί, δύο είναι οι βασικοί λόγοι που δεν το κάνω. Ο ένας είναι ότι από τη στιγμή που έχει γίνει, έχει γυριστεί και έχει παιχτεί, δεν μπορώ να αλλάξω κάτι. Θα μου πεις, να διορθώσω. Τι να διορθώσω όμως; Πάντα πάω με πολύ συγκεκριμένη άποψη για το τι θα κάνω. Τώρα, αν θα το εκτελέσω σωστά ή όχι ή αν θα βγει όπως θέλω, είναι ένα άλλο κομμάτι.

Δεν το κάνω γιατί επίσης με στενοχωρεί πια πολύ το να με βλέπω. Οπότε είπα ”γιατί να το βιώνω αυτό το πράγμα;”. Το έχω κάνει και παλιά με έβλεπα. Κατέληξα όμως να μην με βλέπω γιατί δεν μου άρεσα. Και ένας δεύτερος βασικότατος λόγος είναι η αποστασιοποίηση που θέλω να παίρνω από τη δουλειά.

Δηλαδή όταν έχω γύρισμα κάθε μέρα 10 ώρες και θα γυρίσω στο σπίτι στις έξι, να κάτσω να δω στις 8 ή στις 10 τη σειρά που παίζω, είναι μια ιδρυματοποίηση. Θα είμαι πια όλη μέρα μέσα σε αυτό το πράγμα. Δεν είναι ότι φανατικά λέω πως δεν θα με δω, μπορεί δω κάποιο επεισόδιο ή κάποια σκηνή, αλλά δεν είμαι από αυτούς που κάθονται και βλέπουν. Μπορεί να δω λίγο στην αρχή για να πάρω τα γράδα μου, τα μέτρα μου, να δω τι γίνεται σε γενικές γραμμές και από εκεί και πέρα δεν το κάνω».