HACK MY LIFE

TikTok: Τα καλύτερα hacks καθαριότητας του 2021, για να κάνεις το σπίτι σου λαμπίκο

Pexels

Σε αυτό το σημείο, ας το παραδεχθούμε όλοι. Το καθάρισμα του σπιτιού δεν είναι καθόλου ευχάριστη διαδικασία. Σίγουρα, η αγαπημένη σου playlist σε δυνατή ένταση, θα καλυτερέψει την κατάσταση και θα σε βάλει σε χορευτικό mood, όσο εσύ τρίβεις σχολαστικά τα τζάμια και τα πατώματα.

Σύμμαχος σου σε αυτήν τη διόλου ευχάριστη αλλά αναγκαία διαδικασία, εκτός από τη μουσική είναι και το TikTok. Η πλατφόρμα που παρέχει κάθε είδους βοήθεια, από την πιο κουλή μέχρι και την πιο χρήσιμη. Στην τελευταία κατηγορία, πάντως, ανήκουν και τα tips καθαρισμού που όχι μόνο θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σου με αναπάντεχους τρόπους και θα κάνουν το σπίτι σου λαμπίκο, αλλά θα σώσουν και την τσέπη σου από περιττά έξοδα για είδη καθαρισμού. Ότι χρειάζεσαι από υλικά, τα έχεις ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου, για να δημιουργήσεις δικά σου, non toxic καθαριστικά. Τρία σ’ ένα νοικοκυρεμένα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Αποχαιρέτησε, λοιπόν, το 2021 όπως του αξίζει: Με ένα σπίτι καθαρό, έτοιμο να υποδεχθεί το νέο έτος!

Απομάκρυνε το λιωμένο κερί από το χαλί σου. Σαν να μην έλιωσε ποτέ

Τα αναμμένα κεράκια μάς αρέσουν πολύ όλες τις εποχές του χρόνου. Όμως, τον χειμώνα τα εκτιμάμε λίγο παραπάνω γιατί προσδίδουν μία extra αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής, που τόσο έχουμε ανάγκη αυτές τις κρύες μέρες. Είναι πολύ πιθανόν, λοιπόν, μία από αυτές τις φορές που θα ανάψεις κεράκι, να λέρωσες το ωραίο σου χαλί ή να κάψεις το απαλό σου δέρμα. Για την τελευταία περίπτωση, δυστυχώς δεν είμαι η ειδικός για να σου προσφέρω ιατρικές συμβουλές. Για την πρώτη, όμως, περίπτωση σου έχω τη λύση και βρίσκεται στο παρακάτω βίντεο.

@cleanthatup How to remove candle wax from your carpet! hope this helps @lexygirl1 ! #learnontiktok #satisfying #candlewax #cleaning #howto #foryou ♬ original sound – Seth Everman

Μία πετσέτα κουζίνας, το σίδερο για τα ρούχα και λίγο σπρέι από ξύδι θα κάνουν δουλίτσα φοβερή. Μην κλάψεις για το χαλάκι σου, όλα καλά.

Κάνε τις εσοχές ανάμεσα στα πλακάκια λαμπίκο

Οι εσοχές ανάμεσα στα πλακάκια είναι ένα σημείο του σπιτιού που εύκολα λερώνεται και μαζεύει βρωμιά. Γεγονός που δημιουργεί μία ιδιαίτερα αντιαισθητική εικόνα. Χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από οξυζενέ και μαγειρική σόδα, θα κάνεις κόλπα μαγικά. Τρίβεις, σκουπίζεις και θαυμάζεις.

 

Υπόθεση φούρνος: Σαν καινούργιος αλά TikTok

Ο καθαρισμός του φούρνου είναι μία δύσκολη υπόθεση, οι αλήθειες να λέγονται. Αυτή η βασική ηλεκτρική συσκευή που μας λύνει τα χέρια όσον αφορά το μαγείρεμα, άλλο τόσο μας τα δένει όταν έρχεται η ώρα του καθαρισμού της. Καμμένα λίπη, υπολείμματα φαγητού, πιτσιλισμένα λάδια σε όλο το μήκος και πλάτος του φούρνου, τείνουν να σε παιδεύουν και να κάνουν τη διαδικασία καθαρίσματος κυριολεκτικά βουνό. Ωστόσο, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο νόμιζες. Το μυστικό βρίσκεται στον σωστό τρόπο και το TikTok στον δείχνει χωρίς κόπο.

Θα χρειαστείς:

  • Μαγειρική σόδα
  • Υγρό καθαριστικό πιάτων
  • Λευκό ξύδι

Βουλωμένος νιπτήρας: Η μαγειρική σόδα θα κάνει τη δουλειά της

Ο νιπτήρας του μπάνιου μπορεί να βουλώσει για ποικίλους λόγους. Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Να ακολουθήσεις τις οδηγίες που σου δίνει το παρακάτω βίντεο από το TikTok. Easy peasy.

Πες αντίο στα καμένα λίπη με σύμμαχο το TikTok

Τα καμένα λίπη που μένουν προσκολλημένα πάνω στα μαγειρικά σκεύη είναι μία κατάσταση που σίγουρα είναι ικανή να τεντώσει τα νεύρα σου και να παίξει με την υπομονή σου. Όσο και να τρίβεις με σαπούνι και σύρμα, τα καφέ και μαύρα υπολείμματα μένουν εκεί να σου υπενθυμίζουν πως δεν θα απαλλαγείς ποτέ από την παρουσία τους. Ωστόσο, πριν αναθεματίσεις, παρακολούθησε το παρακάτω TikTok βίντεο, που σου έχει τη λύση έτοιμη.

Θα χρειαστείς:

  • Μερικές φέτες λεμονιού
  • Ξύδι
  • Μαγειρική σόδα