ΣΠΙΤΙ

5 tips καθαρισμού που δεν κάνουν ό,τι υπόσχονται. Ξέχασέ τα

Unsplash

Η αλήθεια είναι πως το καθάρισμα του σπιτιού είναι μεγάλη υπόθεση. Ορισμένες φορές, μάλιστα, μπορεί να είναι χρονοβόρο αλλά και κοστοβόρο. Είμαι σχεδόν σίγουρη πως και εσύ, πάνω στην απόγνωσή σου και στην προσπάθειά σου να διευκολύνεις κατά κάποιον τρόπο τη ζωή σου, ψάχνεις διάφορα tips καθαρισμού στο διαδίκτυο.

Κάποια tips, έχουν όντως εγγυημένα αποτελέσματα. Υπάρχουν, όμως και ορισμένα tredding καθαρισμού στο ίντερνετ, τα οποία παρά τη φήμη τους, είναι αναποτελεσματικά. Κατά συνέπεια, χαμένα λεφτά και χαμένος χρόνος από τη μέρα σου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, αυτά τα tips καθαρισμού κρίνονται και επικίνδυνα.

Το ζεστό νερό σκοτώνει όλα τα μικρόβια

Το ζεστό νερό όντως μπορεί να σκοτώσει μερικά βακτήρια. Ωστόσο, το νερό δεν αρκεί να είναι ζεστό, αλλά θα πρέπει να είναι βραστό. Η μολυσμένη επιφάνεια πρέπει επίσης να εκτεθεί για αρκετά λεπτά στο καυτό νερό.

Αν έχεις παρατηρήσει, οι περισσότεροι βραστήρες ρυθμίζονται max στους 50 βαθμούς Κελσίου. Όμως υπάρχει λύση. Απολυμαντικά όπως λευκαντικό χλωρίου, λάδι πεύκου ή καθαριστικά διαλύματα που περιέχουν φαινόλη είναι αποτελεσματικά tips καθαρισμού σε συνδυασμό με το καυτό νερό.

Περισσότερο απορρυπαντικό, σημαίνει καθαρότερο πλυντήριο

Η ποσότητα δεν φέρνει πάντα και καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά στα tips καθαρισμού. Τουλάχιστον όταν μιλάμε για το πλυντήριο ρούχων ή το σφουγγάρισμα του πατώματος. Η προσθήκη επιπλέον απορρυπαντικού ή υγρού καθαριστικού, καθιστά δυσκολότερη την αφαίρεση λεκέδων και το καθάρισμα του πατώματος. Επομένως, αντί να προσθέτεις κάθε φορά μεγαλύτερη ποσότητα καθαριστικών, προτίμησε αυτά που θα διαλέξεις να είναι ποιοτικά. Διάβασε τις οδηγίες και βάλε τη σωστή αναλογία. Extra Bonus: εξοικονόμηση χρημάτων.

H τοποθέτηση σφουγγαριού – μαγικής γόμας (magic eraser) στη λεκάνη της τουαλέτας, αφαιρεί τους λεκέδες

Ναι. Από τα tips καθαρισμού, η τοποθέτηση σφουγγαριού – γόμας για την απομάκρυνση σταμπών από σαπουνάδα και λεκέδων από τους τοίχους, είναι όντως «μαγική». Ωστόσο, η γόμα δεν είναι καθόλου μαγική στη λεκάνη της τουαλέτας. Ίσα ίσα μπορεί να προκαλέσει και βλάβη στον μηχανισμό λειτουργίας που έχει το καζανάκι.

Αυτές οι γόμες είναι κατασκευασμένες από αφρό μελαμίνης και χρειάζονται πίεση για να δράσουν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τις πιέσεις με το χέρι σου για να ενεργοποιηθούν. Κάτι που, φυσικά, δεν είναι εφικτό στη λεκάνη της τουαλέτας. Δεν διαλύονται από μόνες τους και δεν περιέχουν αντιβακτηριδιακά συστατικά ή συστατικά που απομακρύνουν τη βρωμιά.