HACK MY LIFE

TikTok: Τα 6 καλύτερα hacks οργάνωσης του 2021, που θα βάλουν σε τάξη τη ζωή σου το 2022

Unsplash

Η οργάνωση του σπιτιού είναι το Α και το Ω στη ζωή μας. Όσο υπερβολικό κι αν σου ακούγεται, ισχύει και με το παραπάνω. Δεν είναι μόνο το Φενγκ Σούι που το λέει. Το λένε και οι έρευνες. Σύμφωνα, λοιπόν, με μελέτη του 2009 που δημοσιεύτηκε στο Δελτίο Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας, γυναίκες που περιέγραψαν τα σπίτια τους «ξεκούραστα» ή «αναζωογονητικά» ήταν συνάμα πιο ευτυχισμένες και με λιγότερο άγχος, από εκείνες που δήλωσαν ότι τα σπίτια τους ήταν γεμάτα από «ημιτελή έργα».

Σύμφωνα, μάλιστα, με άλλη έρευνα, τείνουμε να ξοδεύουμε περίπου μία ώρα την ημέρα, δηλαδή 2 ολόκληρες εβδομάδες τον χρόνο, ψάχνοντας αντικείμενα, τα οποία ξεχάσαμε πού τοποθετήσαμε την τελευταία φορά. Όπως μπορείς να συμπεράνεις και μόνη σου, το να ζεις σε έναν ανοργάνωτο χώρο δεν λειτουργεί υπέρ σου.

Εάν, λοιπόν, το 2021 ήσουν κάπως ανοργάνωτη, με την πανδημία – κι όχι μόνο – να έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή και την καθημερινότητά σου, ήρθε η ώρα να πάρεις το μάθημά σου και να οργανωθείς για το 2022. Πρόσθεσε την οργάνωση στους στόχους που έχεις βάλει για το νέο έτος και πέτυχέ τον με την πολύτιμη συμβολή του TikTok. Τέλος η ακαταστασία.

Η θήκη περιοδικών θα οργανώσει τη ζωή σου με πολλούς (και αναπάντεχους) τρόπους

Ίσως να μην το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά η θήκη περιοδικών που έχεις καταχωνιασμένη μέσα στο συρτάρι γιατί είναι φαινομενικά άχρηστο αντικείμενο, είναι ανάμεσα στα πιο πρακτικά items που θα οργανώσουν τη ζωή σου. Δες το βίντεο και θα καταλάβεις.

Ένα σωστά οργανωμένο ψυγείο είναι η αρχή του ευ ζην

Ένα οργανωμένο ψυγείο είναι το κλειδί στη διευκόλυνση της καθημερινής διατροφής και εν γένει της καθημερινότητάς σου, και μπορείς να το πετύχεις ακολουθώντας απλά, αλλά έξυπνα βήματα με υπογραφή TikTok. Δημιουργώντας την τέλεια χωροταξία, όχι μόνο κερδίζεις πολύτιμο χρόνο και χώρο, αλλά το ψυγείο είναι ταυτόχρονα πιο καθαρό και εύκολο στη χρήση του. Παρακολούθησε, λοιπόν, το παρακάτω βίντεο από το TikTok και εμπνεύσου.

Τέλος τα ανακατωμένα ντουλάπια κουζίνας. Όλα στην εντέλεια με τη συμβολή του TikTok

Τα ράφια της κουζίνας είναι – καλώς ή κακώς – μεγάλη υπόθεση. Ή που θα είναι πλήρως οργανωμένα ή που θα κυριαρχεί η απόλυτη ακαταστασία. Συνήθως. φυσικά, ισχύει το δεύτερο κι αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων – που τα έχουν όλα ανάκατα μέσα στα ντουλάπια δηλαδή – δες πόσο απλά μπορείς να τα μετατρέψεις σε επίγειο παράδεισο οργάνωσης.

Εξαφάνισε τα αντιαισθητικά καλώδια που χαλάνε το ζεν στο υπνοδωμάτιό σου

Δεν αποτελεί ψέμα το γεγονός πως όσο λιγότερα πράγματα είναι σε κοινή θέα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αίσθηση οργάνωσης και τάξης. Ανάμεσα, λοιπόν, σε αυτά τα πράγματα που βρίσκονται σε κοινή θέα είναι και τα αντιαισθητικά καλώδια. Αν, λοιπόν, υπάρχει ένα αόρατο «κάτι» που σε ενοχλεί στο υπνοδωμάτιό σου αλλά δεν ξέρεις τι ακριβώς, μόλις το βρήκες. Ίσως και να το έχεις βρει, αλλά να μην ξέρεις τι να κάνεις. Τη λύση στη δίνει το TikTok. Easy peasy!

Τα πράγματα κάτω από τον νεροχύτη και τον νιπτήρα ποτέ δεν ήταν τόσο οργανωμένα

Παραδέξου το. Στο ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη και τον νιπτήρα γίνεται ο κακός χαμός. Απορρυπαντικά, μαλακτικά, κουτιά με χρωμοπαγίδες, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα και κάθε λογής συμπράγκαλα βρίσκονται όλα μαζί σαν «ένα», χωρίς κανένα απολύτως ίχνος οργάνωσης. Βάλε τέλος στην ακαταστασία, υιοθετώντας μερικές από τις ιδέες του παρακάτω βίντεο και προσάρμοσέ τες στις διαστάσεις του δικού σου ντουλαπιού. Από εκεί κι έπειτα, όλα θα κυλούν πιο αρμονικά στο σπίτι.

Μάθε να διπλώνεις σωστά τα ρούχα σου, με δασκάλεμα από το TikTok

Το σωστό δίπλωμα των ρούχων είναι η αρχή μίας οργανωμένης ντουλάπας. Γιατί διπλώνοντας τα ρούχα σου ομοιόμορφα, όχι μόνο απελευθερώνεις χώρο στη ντουλάπα σου, αλλά διευκολύνεις και την καθημερινότητά σου. Βρίσκεις. δηλαδή, ότι ψάχνεις ανά πάσα ώρα και στιγμή, χωρίς αυτό να έχει τσαλακωθεί. Σε διαφορετική περίπτωση, ετοιμάσου για ψάξιμο μέσα στον αχταρμά και σιδέρωμα. Δεν θα το ‘θελες.