ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Taylor Swift έγινε άνδρας μισογύνης με μούσια και τη φωνή του “The Rock”. His face sounds familiar

«Στις ΗΠΑ χάνεις τα δικαιώματά σου αν δεν είσαι λευκός στρέιτ άνδρας» έχει δηλώσει η Taylor Swift και είπε να γίνει ένας τέτοιος για να δει πώς είναι. Όλα αυτά για το νέο της videoclip, το “The Man”, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας άνδρας. Και μπορεί βλέποντάς τον να σκεφτείς πόσο αγνώριστη είναι η Taylor, αυτός όμως σίγουρα κάτι σου θυμίζει. Εμφανισιακά, τον Tom Cruise. Σαν χαρακτήρας, ίσως τον πρώην σου τον Κωστάκη που πολλά μας τα ‘πε. His face sounds familiar.

Άνδρας με τα όλα του

Κυριολεκτικά αγνώριστη, με μούσια, αλλαγμένα χαρακτηριστικά και attitude που παραπέμπει σε όλα εκείνα τα αγόρια που προκαλούν ναυτία. Η Swift με πολλά προσθετικά ενσαρκώνει στο videoclip του “The Man” έναν άνδρα προνομιούχο που φέρεται στις γυναίκες όπως ο γνωστός μέσος σεξιστής. Κάνει πλήρη κατάχρήση των προνομίων που του προσφέρει το φύλο και η θέση του. Τόσο οι στίχοι όσο και το video context του τραγουδιού είναι γεμάτα με μισογυνιστικές αναφορές γενικά, αλλά και ειδικά. Για παράδειγμα, όταν ο Άνδρας παίζει τένις σε έναν φιλαθρωπικό αγώνα για τις γυναίκες και σπάει τη ρακέτα από τα νεύρα του, κανείς δεν τον τιμωρεί σκληρά, όπως για παράδειγμα συνέβη με την έκρηξη της Serena Williams πριν έναν χρόνο σε αγώνα. 

Η Taylor Swift, άλλος άνθρωπος

taylorswiftvideoclip

Το extreme makeover της Αμερικανίδας ποπ σταρ έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό. Η Swift ήταν το παραχαϊδεμένο κορίτσι των media μέχρι τη στιγμή που άνοιξε το στόμα της όχι για να τραγουδήσει, αλλά για να πει την πολιτική άποψή της. Τότε ήταν που το μυαλό της πήρε ανάποδες στροφές και μαζί μ’ αυτές την απόφαση να κάνει όπως κι όσο ήθελε το δικό της statement. Κι από τότε θίγει με έξυπνους τρόπους όσα της κάθονται στο λαιμό και πολύ τη χαιρόμαστε, ακόμα κι αν η μουσική της δεν έχει να μας πει κάτι ιδιαίτερο.

 

Στο τέλος του videoclip θα δεις βήμα- βήμα την πολύ πετυχημένη μεταμόρφωση της Taylor Swift σε άνδρα.