ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Τα καλύτερά μας χρόνια» έπεισαν το Twitter ότι ζούμε ξανά στα 80s

ΕΡΤ1

Επέστρεψε η σειρά της ΕΡΤ, Τα καλύτερά μας χρόνια, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, η οποία πλέον μπήκε σεναριακά στη δεκαετία του 1980. Ο Γ’ κύκλος της σειράς ξεκίνησε να διαδραματίζεται από τον Οκτώβριο του 1981 και μέσα σε ένα επεισόδιο κατάφερε να αποδείξει στο Twitter ότι το μόνο που έχει αλλάξει από τότε μέχρι σήμερα στην επικαιρότητα, είναι μάλλον τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

Στο επεισόδιο της Τρίτης οι τηλεθεατές έζησαν εποχές ΠΑΣΟΚ και αλλαγής, αλλά και δραματικές στιγμές, όπως τον σεισμό του 1981. Παράλληλα οι τηλεθεατές της σειράς Τα καλύτερά μας χρόνια, παρακολούθησαν διαλόγους σχετικούς με τον θάνατο της Φρειδερίκης που έμοιαζαν απαρράλαχτοι με αυτούς που βλέπαμε να διεξάγονται στις ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, αλλά και στα social media, για τον θάνατο και την ταφή του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Η παρακάτω σκηνή είναι λες και αντιγράφηκε από κάποιον διάλογο στο Twitter αυτές τις μέρες και φυσικά, το Twitter το παρατήρησε.

Όπως επίσης παρατήρησε και τα σχόλια για την υποτίμηση των ηθοποιών και των καλλιτεχνών.

«Μέχρι και με τους ηθοποιούς τα έβαλαν», αναφέρθηκε στη σειρά με αφορμή την κατάργηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος που ετοίμαζε η τότε κυβέρνηση. Fast Forward στο σήμερα, οι ηθοποιοί και όλοι οι απόφοιτοι δραματικών σχολών της χώρας, διαμαρτύρονται καθώς η σημερινή κυβέρνηση εξίσωσε τα πτυχία τους με τα απολυτήρια Λυκείου.

Ίσως να παρατήρησε και τον διχασμό που επικρατούσε τότε με τα μπλε και πράσινα καφενεία. Διχασμό που επικρατεί μέχρι σήμερα, όσο κι αν αλλάζουν τα χρώματα των καφενείων. Βρε μήπως ζούμε ξανά τα 80s από την αρχή και δεν το έχουμε καταλάβει;

Τα καλύτερα μας χρονια χρίστηκαν από το Twitter “Simpsons” της Ελλάδας, καθώς η σειρά κινουμένων σχεδίων στις ΗΠΑ έχει πολλές φορές αποδειχτεί όχι απλά τρομακτικά επίκαιρη, αλλά και «προφητική» χάρη στο σενάριό της. Προτάθηκαν εναλλακτικοί τίτλοι όπως Deza vu και όλοι, ακόμα και ο ηθοποιός της σειράς Μιχάλης Οικονόμου, παραδέχτηκαν ότι το επεισόδιο προβλήθηκε σε τουλάχιστον εντυπωσιακό timing.

Όπως πάντα η σειρά της ΕΡΤ1, συγκίνησε το κοινό και το έκανε να νοσταλγήσει στιγμές της εποχής που έζησε στην Ελλάδα των 80s και το κοινό το ανταπέδωσε σχολιάζοντας με θερμά λόγια στο Twitter. Αν ξεχώρισε κάτι πέρα από την επικαιρότητα του επεισοδίου, αυτό ήταν σίγουρα οι συγκινητικές και τραγικές στιγμές της εποχής που αποτύπωσε στο πρώτο επεισόδιο του Γ’ Κύκλου της η σειρά, το δυστύχημα στη Θύρα 7 και ακόμα περισσότερο ο σεισμός των Αλκυονίδων τον Φεβρουάριο του 1981. Α ναι, κι ένας άλλος σεισμός, ο «Σεισμός, σεισμός, σοσιαλισμός» του Ανδρέα Παπανδρέου.