LIFE

Συγκίνηση στη συναυλία για τα Τέμπη: Ο πατέρας της 23χρονης Φραντζέσκας ερμήνευσε τραγούδι της

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, 57 ήταν τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ωστόσο, η μνήμη τους παραμένει ζωντανή με κάθε τρόπο και ένας από αυτούς ήταν η συναυλία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 17 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, εις μνήμην των θυμάτων.

Σπουδαία ήταν η προσέλευση του κόσμου, ο οποίος έσπευσε να υποστηρίξει την ενέργεια. Το κλίμα συγκίνησης της εκδήλωσης για τα αδικοχαμένα παιδιά στα Τέμπη, που πραγματοποιήθηκε στον κλειστό πολυχώρο του Μύλου, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές.

Συναυλία για την τραγωδία στα Τέμπη: «Είμαι βέβαιος ότι και οι άγγελοί μας αυτό θα ήθελαν»

Οι συγγενείς και τα αγαπημένα πρόσωπα όσων χάθηκαν άδικα, ήταν αυτοί που έκαναν το κλίμα ακόμα πιο συγκινητικό. Ανάμεσά τους, ο Δημήτρης Μπέζας, πατέρας της 23χρονης Φραντζέσκας που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα.

«Η αγάπη σας, η δύναμή μας… πραγματικά σας ευχαριστώ πάρα πολύ», ανέφερε στην αρχή και σηματοδότησε την έναρξη της συναυλίας με την ερμηνεία ενός τραγουδιού της κόρης του. Πιο συγκεκριμένα, ανέβηκε στη σκηνή και απήγγηλε το τραγούδι, Three years later, που η Φραντζέσκα είχε κυκλοφορήσει τέσσερα χρόνια πριν. Οι στίχοι, η σύνθεση και η μουσική έχουν την υπογραφή της.

«Απόψε δεν είναι μια βραδιά για πολλά λόγια. Σήμερα με τη μουσική και τη φωνή μας θα στείλουμε την αγάπη μας και όλη τη θετική μας ενέργεια, όσο πιο ψηλά γίνεται, όσο πιο δυνατά γίνεται. Είμαι βέβαιος ότι και οι άγγελοί μας αυτό θα ήθελαν και επίσης ότι μας βλέπουνε και μας ακούνε», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας της Φραντζέσκας.

«Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ», αναφώνησε μετά την ερμηνεία του και σχημάτισε με τα χέρια του μια καρδιά και το βλέμμα του στραμμένο στον ουρανό.

Στη συναυλία για τα Τέμπη συμμετείχαν οι Laurus Nobilis, Black Hole Band, Guilty, G. Goudonas και G. Paul Band. Τα έσοδα θα δοθούν στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας, Η Λάμψη.

Η 23χρονη Φραντζέσκα επέβαινε στα πρώτα βαγόνια της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας, με συνέπεια να χάσει ακαριαία τη ζωή της.

Σύμφωνα με το GrTimes, η Φραντζέσκα σπούδαζε στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η μουσική ήταν η αδυναμία της και είχε παρακολουθήσει μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη.

«Ήταν παιδί που το αγαπούσαμε πολύ, πάρα πολύ, δεν την αφήναμε ποτέ. Αυτό να μην ξαναγίνει σε κανέναν, σε καμία χώρα του κόσμου. Είναι ανθρώπινο λάθος, φταίει και ο σταθμάρχης, φταίνε που δεν έκαναν έλεγχο στις γραμμές. Φταίει το σύστημα που δεν το είχαν τοποθετήσει. Πολλά φταίνε. Και ποιος ξέρει πόσα άλλα υπάρχουν και δεν τα γνωρίζουμε. Και εμάς τα παιδιά μας ανεβαίνουν να πάνε να χαρούν, και τα φέρνουν σε νεκροφόρες», είχε πει σε δηλώσεις του ο παππούς της Φραντζέσκας.