ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σέρρες: Η αποκάλυψη στο Twitter για τον σκηνοθέτη της σειράς που έχεις ξαναδεί στο Παρά Πέντε

ΑΝΤ1

Τα δύο πρώτα επεισόδια της νέας σειράς του Γιώργου Καπουτζίδη, Σέρρες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές του ΑΝΤ1, το βράδυ της Τετάρτης, 19 Οκτωβρίου. Κάτι ο πρωταγωνιστής της σειράς που έχει φύγει από τη ζωή, Πάνος Νάτσης, η παρουσία του οποίου στη σειρά αναπόφευκτα συγκινεί, κάτι το ανθρώπινο θέμα της της που ζεσταίνει τις καρδιές μας, κάτι το γεγονός ότι ο ΑΝΤ1 πρόβάλλει μόνο τα δύο επεισόδια της σειράς, που φιλοξενείται ολοκληρωμένη στη συνδρομητική πλατφόρμα ΑΝΤ1 +, το Twitter όπως μάλλον ήταν αναμενώμενο πήρε «φωτιά».

Το Twitter σχολίασε τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς Σέρρες και το γενικό συμπέρασμα ήταν ένα, το κοινό θα ήθελε να δει ολοκληρωμένη τη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη, στον οποίο «έβγαλε το καπέλο» για μία ακόμα φορά, ενώ διέκρινε την τραγική ειρωνία σε μία σκηνή της σειράς, όπου ο Πάνος Νάτσης έλεγε: «Δεν ξέρω δεν έχω πάει», για το «μέρος» όπου βρισκόταν η νεκρή μητέρα του ήρωα της σειράς Σέρρες.

Ένα Tweet όμως ήταν αυτό που ξεχωρίσαμε, το tweet που έκανε μία αποκάλυψη για τον σκηνοθέτη της σειράς, Σταμάτη Πατρώνη. O Σταμάτης Πατρώνης, ήταν εκείνος που σκηνοθέτησε τη νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη, Σέρρες. Είναι επίσης ένα πολύ γνωστό σου πρόσωπο.

«Την αγαπώ πολύ αυτή τη δουλειά, ήταν ένα κείμενο που μου έκανε παρέα. Πήγε στα χέρια του Σταμάτη και του έδωσε τόση αλήθεια, τόση αγάπη, τόση ειλικρίνεια. Είναι σαν να είναι ζωή πια. Το κινηματογράφησε με τόσο συναίσθημα και χωρίς ίχνος επιτήδευσης», είχε πει στην παρουσίαση της σειράς ο Γιώργος Καπουτζίδης πριν από καιρό για τη συνεργασία τους στη σειρά Σέρρες. Οι δυο τους είναι και δύο πολύ καλοί φίλοι.

«Αν δεν τον ξέρετε, τη σειρά σκηνοθετεί ο Σταμάτης Πατρώνης aka ο Σταμάτης της Τάμυ στις Σαββατογεννημένες», έγραψε στο Twitter ο λογαριασμός Tv Σχόλιο. Κι ήταν σαν ο Σταμάτης Πατρώνης να μας συστήθηκε από την αρχή.

Η σειρά Σαββατογεννημένες αποτέλεσε το ντεμπούτο του Γιώργου Καπουτζίδη στην ελληνική μυθοπλασία. Σε αυτό το ταξίδι του στην ελληνική τηλεόραση, ο Σταμάτης Πατρώνης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι σχεδόν μόνιμα συνεπιβάτης. Ο σκηνοθέτης της σειράς Σέρρες, υπήρξε βοηθός σκηνοθέτη στις σειρες Σαββατογεννημένες και Στο Παρά Πέντε, όπου επίσης εμφανίστηκε σε μικρούς ρόλους.

Εκτός από βοηθός σκηνοθέτη στις Σαββατογεννημένες, ήταν και βοηθός σκηνοθέτη στη φανταστική σειρά, Πυρκαγιά, στην οποία πρωταγωνιστούσε η Μπία (Ελένη Ράντου). Ο Σταμάτης, όπως ονομαζόταν και ο ρόλος του, ήταν το αντικείμενο του πόθου της Τάμμυ (Μαρία Ανδρούτσου) και τελικά οι δυο τους παντρεύτηκαν στη σειρά.

Στην επόμενη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη, στο Παρά Πέντε, ο Σταμάτης Πατρώνης υποδύθηκε τον Τζακ, τον εικονολήπτη του καναλιού Τηλεβόας όπου εργαζόταν ο Σπύρος.

Ο Σταμάτης Πατρώνης πριν αναλάβει τη σκηνοθεσία της σειράς Σέρρες, είχε υπάρξει επίσης βοηθός σκηνοθέτη στη σειρά Γοργόνες, Οικογένεια Βλάπτει, Ποιος μας Πιάνει, στην ταινία Νήσος 2, ενώ ήταν συνεργάτης σκηνοθέτης στη σειρά Το αμάρτημα της μητρός μου. Επιπλέον έχει υπογράψει επιτυχημένες θεατρικές σκηνοθεσίες, όπως στην παράσταση Η πόρνη από πάνω, ενώ με τον Γιώργο Καπουτζίδη έχουν συνεργαστεί και θεατρικά, για την μετάφραση και απόδοση των κειμένου και τραγουδιών του μιούζικαλ Priscilla – H βασίλισσα της ερήμου.