ΜΟΥΣΙΚΗ

Rolling Stones: Το τραγούδι που έγραψαν για την καραντίνα πριν έναν χρόνο. Τι μας κρύβουν;

Invision/AP) Chris Pizzello

Οι Rolling Stones είναι μία από τις καλύτερες μπάντες όλων των εποχών και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Τι κι αν τα μέλη έχουν ξεπεράσει τα 70 έτη ζωής; Είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα για αυτούς τους γερόλυκους. Και το αποδεικνύουν με τα νέα κομμάτια που έγραψαν.

Ένα εξ αυτών είναι επίκαιρο. Παραείναι θα λέγαμε, αφού ο τίτλος του είναι “Living in a Ghost Town” και οι στίχοι του αναφέρονται σε lockdown (άρα καραντίνα). Οι  Rolling Stones το κυκλοφόρησαν τώρα αλλά υποστηρίζουν ότι γράφτηκε το 2019 και ότι θεώρησαν ότι τώρα είναι  η ιδανική στιγμή να το μοιραστούν με το κοινό.

«Λοιπόν, οι Rolling Stones ήταν στο στούντιο και ηχογραφούσαν νέο υλικό πολύ πριν την καραντίνα. Και υπήρχε ένα τραγούδι που θεωρούμε ότι ταιριάζει με αυτήν την περίοδο . Το δουλέψαμε στην απομόνωση», δήλωσε ο Mick Jagger. Και ήρθε να συμπληρώσει ο Keith Richards: «Λοιπόν, εν συντομία, ηχογραφήσαμε αυτό το τραγούδι πέρυσι, αλλά αποφασίσαμε με τον Mick ότι αυτό το τραγούδι πρέπει να κυκλοφορήσει τώρα».

Το τραγούδι των Rolling Stones

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι γίνεται στο μυαλό των Rolling Stones και αν ήξερα κάτι πριν από την ανθρωπότητα, αλλά είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι οι στίχοι “Life was so beautiful, then we all got locked down”, γράφτηκαν προ καραντίνας. Οι ίδιοι πάντως υποστηρίζουν πως ναι και πως απλά αφαίρεσαν στίχους περί πανούκλας και άλλων τέτοιων χαριτωμένων. «Άλλαξα ελάχιστα πράγματα αλλά τα είχα γράψει όλα τότε. Δεν ξέρω σε τι πνευματική κατάσταση βρισκόμουν τότε, αλλά απλώς έπαιζα με την κιθάρα και μου έρχονταν στίχοι στο μυαλό. Μου πήρε μόλις 10 λεπτά».

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη, αλλά μιλάμε για άλλο ένα υπέροχο κομμάτι των Rolling Stones που μπορούμε να αφιερώνουμε ο ένας στον άλλον. Και ταυτιζόμαστε σίγουρα.