ΣΕΙΡΕΣ

Ratched: Το ρεκόρ που έκανε η σειρά τρόμου και μάς καθήλωσε στο Netflix

Αν δεν έχεις δει τη σειρά που έχει συμπληρώσει έναν μήνα στο Netflix, σπεύσε. Και αν δεν εμπιστεύεσαι εμάς, το Netflix σε ενημερώνει ότι το “Ratched” μόλις έσπασε ένα ρεκόρ. Ας ακούσουμε και κανένα καλό νέο για το 2020.

Εμείς οι fans των ταινιών και σειρών τρόμου, περιμέναμε πώς και πώς να δούμε την πολυσυζητημένη σειρά. Τη σειρά που είχε τα περισσότερα views στο Netflix για το 2020. 48 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν streaming και είδαν το Ratched μέσα σε 28 μόλις ημέρες, κάνοντάς τη την πιο δημοφιλή σειρά για φέτος. Λογικό.

To ρεκόρ του Ratched

Εμφανίστηκε στις οθόνες μας στις 18 Σεπτεμβρίου, αλλά παραμένει στις πρώτες θέσεις στα trendings του Netflix. Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι ότι ξέρουμε σίγουρα ότι θα υπάρξει 2ος κύκλος, εφόσον αυτή ήταν η συμφωνία που κλείστηκε το 2017. Η Sarah Paulson, είχε πει στη συνέντευξη Τύπου ότι κανείς δεν ξέρει πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα. «Ο Ryan Murphy έχει να κάνει τόσα πράγματα, οπότε κανείς δεν ξέρει πότε θα ξεκινήσουμε γυρίσματα. Αν βάλεις και στην εξίσωση την πανδημία, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα». Όποτε και αν έρθει, εμείς εδώ θα είμαστε και θα περιμένουμε.

Ratched: Η σειρά που πρέπει να δεις

Η σειρά εμπνεύστηκε από το βιβλίο «Η Φωλιά του Κούκου» και θεωρείται το prequel. Διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’40, τότε που η ομοφυλοφιλία και η διάσπαση της προσοχής θεωρούνταν ψυχοπαθολογικές διαταραχές. Ένα νοσοκομείο χρησιμοποιεί καινοτόμες μεθόδους για να θεραπεύσει, αλλά η νοσοκόμα Ratched κρύβει ένα μυστικό που υποκινεί τη συμπεριφορά της.

Αν ρωτάς τη δική μου άποψη, θεωρώ ότι νιώθεις σαν να βλέπεις έναν κύκλο του “American Horror Story”, αλλά τότε που ξεκινούσε και ήταν ακόμη ευρηματικό. O Ryan Murphy κρύβεται εξάλλου πίσω και από τα δύο projects. Ένα εντυπωσιακό θρίλερ, με μουσική γνωστών ταινιών, όπως το «Ψυχώ», φανταστικά κοστούμια και μία πλοκή που αγγίζει τα κοινωνικά θέματα που είναι και θα είναι διαχρονικά. Αυτό όμως που σε μαγνητίζει στο Ratched είναι οι ερμηνείες. Και κυρίως, η Sarah Paulson, η Cynthia Nixon και η (μάς έλειψες) Sharon Stone.