ΣΕΙΡΕΣ

“The Haunting of Bly Manor”: Η σειρά που θα σε κάνει να καλύψεις όλους τους καθρέφτες στο σπίτι

Πριν από 2 χρόνια ακριβώς, το Netflix μάς έδωσε τη σειρά “The Haunting of Hill House” με ένα καστ-αφρόκρεμα αλλά και new entries που τελικά ήρθαν για να μείνουν.

Η Victoria Pedretti ήταν ο βενιαμίν της οικογένειας στον 1ο κύκλο και σίγουρα η πιο στοιχειωμένη από όλους. Τώρα γίνεται το κεντρικό πρόσωπο του 2ου κύκλου, που δεν πρόκειται για συνέχεια αλλά ούτε και για spin off. Όπως όλα δείχνουν, μιλάμε για ένα τύπου American Horror Story, με διαφορετικές ιστορίες αλλά με την ίδια βάση ηθοποιών. Και στοιχειωμένα μέρη φυσικά. Και ακάλυπτοι καθρέφτες στο “The Haunting of Bly Manor”.

Η πλοκή του “The Haunting of Bly Manor”

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Henry James, «Το στρίψιμο της βίδας», η νέα σειρά που ήρθε 2 χρόνια μετά τον πρώτο κύκλο, έρχεται με μερικούς ίδιους ηθοποιούς αλλά και με νέες προσθήκες. Αυτή τη φορά, η Pedretti δεν είναι το στερνοπούλι μίας βασανισμένης οικογένειας, αλλά ένα κορίτσι που μετακομίζει για να αλλάξει τη ζωή του. Γίνεται νταντά δύο μικρών, αλλά πολύ ιδιαίτερων παιδιών, στην έπαυλη Bly και εκεί συμβαίνουν παράξενα πράγματα.

Θάνατοι μέσα στην οικογένεια, επιστροφές από το παρελθόν αλλά και τα φαντάσματα του δικού της παρελθόντος. Η Dani είναι αρκετά μπερδεμένη, και μέσα σε όλα καλείται να ανακαλύψει τη σεξουαλική της ταυτότητα.

Γιατί να δεις τη σειρά

Αν και με ενθουσίασε περισσότερο το προηγούμενο Haunting, έχει κι αυτό τη γλύκα του. Αν είσαι horror fan, δεν γίνεται να την αφήσεις να σου ξεφύγει. Η Victoria Pedretti έχει εξελιχθεί στη νέα βασίλισσα των θρίλερ και είναι αρκετά καθηλωτική. Εξίσου καθηλωτικό είναι και το 80s style της σειράς με μπλε ηλεκτρίκ φορέματα, ψηλόμεσα τζιν και κοκοράκι στο μαλλί. Όνειρο.

Το “The Haunting of Bly Manor” δεν είναι εξίσου τρομακτικό με το Hill House, αλλά ο τρόμος χτίζεται σταδιακά όσο περνούν τα επεισόδια. Έχει διάφορα φιλοσοφικά και υπαρξιακά ερωτήματα για τη ζωή και τον θάνατο αλλά δεν προλαβαίνεις να το σκεφτείς και πολύ, όταν εμφανίζεται από το πουθενά ένα φάντασμα μέσα στο σπίτι. Και κάτι μου λέει ότι θα σου πάρει λίγες μέρες μέχρι να μπορέσει να κοιταχτείς ξανά σε καθρέφτη.