DECO

Οι τάσεις διακόσμησης που θα κυριαρχήσουν το 2023 σε μπαλκόνι και κήπο. Ώρα για αλλαγές

iStock

Η άνοιξη είναι αυτή η εποχή που χρόνου που ξεκινάμε τις βόλτες στις ολάνθιστες εξοχές, τα καταπράσινα πάρκα και τις ηλιόλουστες πλατείες, πριν κάνουμε βουτιά στη δροσερή θάλασσα και κυλιστούμε στην αμμουδιά. Είναι όμως και η εποχή που θέλουμε να ευχαριστηθούμε τη γλυκιά ζέστη στο σπίτι μας. Όχι στο σαλόνι, αλλά στο μπαλκόνι και τον κήπο.

Εκτός, λοιπόν, από τα φυτά και τα πολύχρωμα λουλούδια που επιβάλλεται να έχεις στο μπαλκόνι και τον κήπο σου με την έλευση της άνοιξης, χρειάζεται να κάνεις και μια αλλαγή στον εξωτερικό σου χώρο. Είτε πρόκειται για mini ανανέωση στη διακόσμηση -έτσι για να μπεις στο mood- είτε για ολική ανακαίνιση, είτε γιατί απλά σου αρέσει να ενημερώνεσαι για τις νέες τάσεις.

Ό,τι και αν έχεις στο μυαλό σου, πάντως, βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο. Παρακάτω ανακαλύπτεις τα 4 μεγαλύτερα outdoor deco trends που θα κυριαρχήσουν τη φετινή άνοιξη και το καλοκαίρι. Ετοιμάσου για τις πιο stylish αλλαγές/προσθήκες σε μπαλκόνι και κήπο!

Μεγάλα φυτά it is

Τα πελώρια φυτά θα είναι παντού αυτήν τη σεζόν, αναφέρει η garden expert, Lindsay Pangborn στο The Spruce. «Ως μπόνους, αυτά τα φυτά είναι συνήθως πιο εύκολα στη φροντίδα, αν είναι σωστά και καλά φυτεμένα. Επίσης, η μεγαλύτερη γλάστρα επιτρέπει την ασυνεπή ρουτίνα ποτίσματος, που μπορεί να έχεις», λέει η ίδια χαρακτηριστικά.

διακόσμηση

Πολυχρηστικά έπιπλα για τη διακόσμηση της βεράντας και του κήπου σου

Ο κήπος και το μπαλκόνι είναι μέρη του σπιτιού που πρέπει να ηρεμείς και να χαλαρώνεις, έπειτα από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Επομένως, τα πολυχρηστικά έπιπλα είναι το κλειδί. «Τα πολυχρηστικά έπιπλα σού δίνουν περισσότερες επιλογές, ειδικά όταν έχεις περιορισμένο χώρο. Αφήνουν το πράσινο και τη φύση να λάμψουν», λέει η σχεδιάστρια Sarah Barnard στο The Spruce.

μπαλκόνι

«Μια από τις αγαπημένες μου επιλογές για εξωτερικούς χώρους είναι ένα σεζλόνγκ με στέγαστρο στο οποίο μπορείς να χαλαρώσεις -αλλά και να δουλέψεις. Η ομπρέλα σε προστατεύει από τον ήλιο, αλλά δεν σου κόβει τη θέα», αποκαλύπτει η ίδια.

Βιώσιμοι κήποι

Η κλιματική αλλαγή που βιώνουμε έντονα τα τελευταία χρόνια, επηρεάζει και τις επιλογές που θα κάνουμε, αναφορικά με τα φυτά που θα βάλουμε στον κήπο και τη βεράντα μας. Η ανάγκη να έχουμε έναν πιο βιώσιμο κήπο, μπορεί να μεταφραστεί στη χρήση λιγότερου νερού, τη φύτευση μεγαλύτερης ποικιλίας φυτών και την αγορά κηπευτικών από την τοπική αγορά, από το κατάστημα στη γειτονιά μας, σύμφωνα με το House & Garden.

διακόσμηση

Αρχιτεκτονικός μινιμαλισμός και minimal αισθητική στη διακόσμηση

Αυτή η τάση εμπνέεται από τα ταξίδια (σκέψου ευρωπαϊκούς αμπελώνες, κομψά οινοποιεία, πολυτελή ξενοδοχεία) και αποπνέει αίσθηση κομψότητας. Για να πετύχεις, λοιπόν, αυτήν τη minimal αισθητική στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου, θα πρέπει να επιλέξεις μια συγκεκριμένη, χρωματική παλέτα (για παράδειγμα, πράσινο και λευκό) και να προτιμήσεις τα μίνιμαλ έπιπλα. H φυτογλυπτική, παχύφυτα σε σχήμα γλυπτού, οι φράχτες από πυξάρι και οι τοίχοι κήπου, είναι όλα στοιχεία αυτής της τάσης.

κήπος διακόσμηση