ΦΥΤΑ

Hello March: 10 ανοιξιάτικα λουλούδια για να βάλεις χρώμα σε μπαλκόνι και κήπο

Unsplash

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να λατρεύει κανείς την άνοιξη. Την πιο αγαπημένη εποχή πολλών από εμάς, αναμφίβολα. Όχι μόνο γιατί ουσιαστικά ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι, οι μέρες μεγαλώνουν και ο καιρός γίνεται πιο γλυκός, αλλά γιατί τα πάντα γύρω μας αποκτούν ζωντάνια. Τα ανθισμένα λουλούδια και οι πρασινάδες με τα έντονα χρώματα, φωτίζουν το τοπίο.

Η άνοιξη, λοιπόν, είναι η εποχή που η φύση «παίρνει» τα πάνω της και μαζί της φέρνει τη μεγαλύτερη ποικιλία λουλουδιών σε σχήματα, χρώματα και μεγέθη. Από άσπρα, κίτρινα, ροζ, μωβ, μέχρι γαλάζια, κόκκινα και πορτοκαλί άνθη, τα παρακάτω εντυπωσιακά λουλούδια είναι η καλύτερη και πιο φρέσκια αρχή που μπορείς να κάνεις για να καλωσορίσεις την άνοιξη στο μπαλκόνι και τον κήπο σου!

Πετούνια

Η ανθοφορία τους ξεκινά την άνοιξη και ολοκληρώνεται στα τέλη φθινόπωρου.

Λουλούδια της Άνοιξης: Ζίνια

Η ζίνια συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά, ανοιξιάτικα λουλούδια που μπορείς να βρεις σε ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων την άνοιξη. Η πιο ωραία προσθήκη για τον εξωτερικό σου χώρο.

Διμορφοθήκη/Αφρικανική μαργαρίτα

Η διμορφοθήκη είναι πολυετές, ποώδες λουλούδι – συνώνυμο της Άνοιξης και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φυτά που είναι ιδανικά για εδαφοκάλυψη. Η ανθοφορία της διαρκεί όλη την άνοιξη και καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Γαρυφαλλιά

Η γαρυφαλλιά ανθίζει από τον Απρίλιο μέχρι και τον Νοέμβριο και τα άνθη της είναι ιδανικά για ανθοσυνθέσεις σε βάζο, καθώς είναι ανθεκτικά.

Λουλούδια της Άνοιξης: Πανσές

Υπάρχει ελληνικός κήπος ή μπαλκόνι χωρίς πανσέδες; Όχι πες μου!

Κατιφές

Ο κατιφές είναι ετήσιο, καλλωπιστικό λουλούδι που αγαπάει τον ήλιο και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ως προς το πότισμα την περίοδο της άνοιξης. Ωστόσο, η ζέστη και η ξηρασία του καλοκαιριού, θέλουν προσοχή.

Λουλούδια της Άνοιξης: Σκυλάκι

Το σκυλάκι που πήρε το όνομά του από το άνθος του που μοιάζει με κεφάλι σκύλου, είναι ένα ανοιξιάτικο λουλούδι που βρίσκεις σε μια εντυπωσιακή ποικιλία χρωμάτων. Αντέχει τον ήλιο και η ανθοφορία του έχει μεγάλη διάρκεια.

Άλυσσο

Με πλούσια και παρατεταμένη ανθοφορία που διαρκεί από νωρίς την άνοιξη μέχρι τα τέλη φθινοπώρου, το άλυσσο είναι η ιδανική επιλογή για να δώσεις χρώμα σε μπαλκόνι και κήπο, μέχρι να πιάσουν τα κρύα.

Λουλούδια της Άνοιξης: Ζέρμπερα

Η ζέρμπερα είναι ένα πολυετές φυτό που εμείς εδώ στην Ελλάδα, φυτεύουμε ως ετήσιο, καθώς είναι αρκετά ευαίσθητο στην παγωνιά των χειμερινών μηνών.

Βιολέτα

Η ανθοφορία της βιολέτας ξεκινάει την άνοιξη και ανθοφορεί μέχρι τα πρώτα κρύα του χειμώνα. Μην ξεχνάς και το υπέροχο άρωμά της.